Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΥΠ: 150.000 (!) λαθραίοι περιμένουν τη «στιγμή»


Από την περασμένη άνοιξη είχε διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στον Τύπο μια σιβυλλική και «απόρρητη έκθεση» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία δεν διαψεύστηκε έως σήμερα, που τόνιζε ότι αυτός ο Σεπτέμβριος θα ήταν ο πιο «μαύρος» για την ελληνική κοινωνία, με σοβαρά γεγονότα που θα διασάλευαν τον κοινωνικό και πολιτικό ιστό μέχρι του σημείου επαπειλούμενης γενικής ανάφλεξης, η οποία θα διατάρασσε τις ισορροπίες της έννομης τάξης.

Εως τώρα η συγκεκριμένη «απόρρητη έκθεση» φαίνεται να επιβεβαιώνεται σε κάποιες απολήξεις της. Τα ερωτήματα που εγείρουν πολλές συζητήσεις είναι ποιοι γνώριζαν και πώς, και βέβαια από πού γνώριζαν τέτοια περιστατικά, και γιατί δεν τα απέτρεψαν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της προηγούμενης άνοιξης και τις διαρροές που συνεχίστηκαν έως και τις αρχές Αυγούστου με επιμονή, η έκθεση-φωτιά της ΕΥΠ «είχε προκαλέσει προβληματισμό σε κυβέρνηση, κόμματα και κυρίως στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με αυτήν την απόρρητη έκθεση, «150.000 κάτοικοι της Αθήνας, κυρίως αλλοδαποί, περιμένουν να τους δοθεί ευκαιρία να επιδοθούν σε πλιάτσικο». Στις γενικευμένες διαρροές η «εκτροπή» δεν θα προερχόταν μόνον από «αλλοδαπούς» αλλά και από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες και πολιτικούς σχηματισμούς που θα έριχναν «πυρ» στη χώρα, θα συμπλέκονταν μεταξύ τους και θα δημιουργούσαν σκηνικό Δεκεμβρίου του 2008.

«Για αυτόν τον λόγο θα ήταν παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε εκτροπή σε μεγάλες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα. Οι 150.000 υποψήφιοι πλιατσικολόγοι περιμένουν πώς και πώς να γίνουν επεισόδια, για να κατέβουν οργανωμένοι σε συμμορίες και να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στα μαγαζιά της Αθήνας. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε ζητήματα που αφορούν συγκεντρώσεις. Γιατί, αν οι κουκουλοφόροι κάψουν την Αθήνα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χρεωθεί την κατάσταση που θα διαμορφωθεί και να πάθει πολιτικό και δημοσκοπικό στραπάτσο» έλεγαν οι περιβόητες διαρροές, που έστελναν μηνύματα και προειδοποιούσαν.

Το «θερμό» και «μαύρο» φθινόπωρο συσχετιζόταν επίσης με την πιθανότητα έκρηξης κύματος βίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών και των δυσχερών οικονομικών-πολιτικών συνθηκών. Παντού ελλοχεύουν «θύλακες» ανομίας και παρανομίας, διασαφηνιζόταν στα «απόρρητα» κατάστιχα της ΕΥΠ. Δεν διασαφηνιζόταν όμως από ποιες πηγές αντλούσε τις «μαντείες» του ο αόρατος συντάκτης του κειμένου. Στην ίδια έκθεση γινόταν σαφές ότι τα γεγονότα της ανάφλεξης πιθανόν να εκτυλίσσονταν σε μέτωπα με πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό,τι τον Δεκέμβριο του 2008 ή από τις μαύρες μέρες με τη δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Marfin τον Μάιο του 2010 ή το κάψιμο της Αθήνας Φεβρουάριο του 2012. 

πηγή
Πηγή : ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: