Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο απαγχονισμός των επιχειρήσων και το μεγάλο φιάσκο

 

Τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής του εισπράττει σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που αποδεικνύει με τις άφρονες επιλογές του ότι δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα που ζει η κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, η οποία έχει και τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Στον πανικό που έχει πέσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών από τα άδεια Ταμεία, για τα οποία ο μόνος φταίχτης είναι η ίδια εξαιτίας των αποφάσεών της, προχωρεί σε νέα μέτρα που αντί να φέρουν έσοδα, το μόνο που θα... πετύχουν θα είναι να μετατρέψουν την ελληνική Αγορά σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Και τα μηνύματα είναι ορατά και τις καμπάνες κτυπούν επίμονα τον τελευταίο μήνα τα Επιμελητήρια και οι Εμπορικοί Σύλλογοι αλλά και η ΓΣΕΕ, αλλά φαίνεται εκεί οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πάθει... κουφαμάρα και ζουν στον κόσμο τους. Απόδειξη οι κρεμάλες στις οποίες οδηγούν με τις νέες αποφάσεις οι οποίες εξαφανίζουν και τις τελευταίες στάλες οξυγόνου που έχουν απομείνει.
Θα αναστέλλει το ΑΦΜ της κάθε επιχείρησης που για δυο τρίμηνα δεν θα έχει καταβάλει τον ΦΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, που σημαίνει ότι αυτόματα σταματάει η λειτουργία τους, παρασύροντας ακαριαία στο κλείσιμο όλες τις άλλες επιχειρήσεις που είτε είναι προμηθευτές τους, είτε συνεργάζονται μαζί τους.
Αυτό το έχετε σκεφθεί κ. Στουρνάρα, κ. Μαυραγάνη και κ. Θεοχάρη;
Και νομίζετε ότι με την αναστολή του ΑΦΜ (ή θα μπαίνεις σε... ειδικό Τειρεσία που θα φτιάξετε, όπως λέει τελευταία πληροφορία) θα μπορέσει η επιχείρηση να μαζέψει τα χρήματα που χρωστάει και να πληρώσει τις οφειλές που έχει;
Θα ισχύσει το ίδιο κ. Στουρνάρα και κ. Θεοχάρη και για το Δημόσιο που είναι ο ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ για το ότι μια επιχείρηση δεν καταβάλει τον ΦΠΑ, γιατί δεν της τον έχει πληρώσει το υπουργείο ή ένας δημόσιος Οργανισμός από δουλειά που τους έχει κάνει;
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ξεπερνάνε τα 7 δισ. ευρώ.
Το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να γεμίσει κάθε πόλη με... κρεμάλες! Και να προστεθεί νέα στρατιά ανέργων.
Και, ήδη, εκεί οδηγούν οι εντελώς παράλογες προϋποθέσεις για τη ρύθμιση οφειλών προς τις Εφορίες, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, που αντί να δώσουν ανάσα ζωής και να φέρουν έσοδα στο Δημόσιο Ταμείο, επισπεύδουν την πορεία προς το λουκέτο και αυξάνουν τα ελλείμματα. Λες και αυτό επιδιώκει η «τρόικα» αλλά και οι δικοί μας που δεν μπορεί να μην ήξεραν ότι η αποτυχία των ρυθμίσεων ήταν προδιαγεγραμμένη.

Το μεγάλο φιάσκο

Από τα 250.000.000 ευρώ που υπολόγιζαν να εισπράξουν, ούτε τα μισά δεν κατάφεραν να μαζέψουν.
Και την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Τόμσεν και την παρέα του, θα έβαζε το θέμα της... ελάφρυνσης των προϋποθέσεων και της αύξησης του αριθμού των δόσεων, έχοντας και το επιχείρημα ότι το ΙΚΑ, από τη στιγμή που δεν απέφερε τα χρήματα που προσδοκούσε, δεν θα μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις και θα πρέπει να πάρει δάνειο από τον ταμία του κράτους αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Την παταγώδη αποτυχία της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές επιβεβαιώνουν οι αδιάψευστοι αριθμοί.
Από τους 687.000 που χρωστάνε στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, μόλις 26.200 μπήκαν στην ρύθμιση!

Πηγή: Το Παρόν 
Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ταινία, πράγματι, "η ζωή του π"

amethystos είπε...

Πράγματι είχε δύο εκδοχές.Τήν καλή τήν κρατάει η εξουσία καί μάς παραμυθιάζει.Τήν πεζή τήν αφήνει στούς πεινασμένους.