Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Λυκούργος Νάνης, Είναι λυπηρό ο Πατριάρχης με τις δηλώσεις του να προκαλεί γενική θυμηδία!

ΠΗΓΗ: ΑΚΤΙΝΕΣ
Προφανώς ο κ.Βαρθολομαίος θεωρεί ότι όλοι, οι προς ους απευθύνεται, τρέφονται με... κουτόχορτο ή κατάγονται απ το...κοροιδοχώρι! Δυστυχώς, για τον αρχιοικουμενιστή και καταπροδίδοντα με τα καμώματά του την Ορθοδοξία πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, υπάρχουν ντοκουμέντα, διάσπαρτα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που πιστοποιούν τη μειοδοτική του πολιτική στο θέμα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων και τα οποία ουδόλως δύνανται να αμφισβητηθούν! Και ακριβώς η ύπαρξη και αναδίφηση των εν λόγω ντοκουμέντων, κρυστάλλινης οικουμενιστικής διαύγειας,καθιστούν τη σημερινή δήλωσή του τουλάχιστον φαιδρή! Συνάμα και προκλητική! Είναι οπωσδήποτε λυπηρό ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως με τις δηλώσεις του να προκαλεί γενική θυμηδία!

Εμείς οικουμενιστές; Αλλοίμονο, αυτά είναι διαδόσεις των...εχθρών μας που επιδιώκουν να μας...πλήξουν! Ξύπνησαν οι τελευταίοι μια ωραία πρωία και είπαν: δεν τα βάζουμε με το Βαρθολομαίο έτσι για να περνά η ώρα;
Εμείς απλά αναγνωρίζουμε εκκλησιαστική υπόσταση και αποστολική διαδοχή στις σχισματοαιρετικές προτεσταντικές και παπικές κοινότητες αποκαλώντας τις "αδελφές εκκλησίες", απλά συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς, αλλοθρήσκους, μάγους, ειδωλολάτρες και κάθε καρυδιάς καρύδι μπροστά σε ομοίωμα της ..."θεάς" Γαίας στη Γροιλανδία, αφού πρώτα φροντίσαμε στη διδακτορική μας διατριβή να χαρακτηρίσουμε ως "στερούμενους αγάπης" τους θεόπνευστους ιερούς κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές, απλά στο Πόρτο Αλλέγκρε υπογράφουμε κείμενα που χαρακτηρίζουν τις πλανεμένες διδαχές "διαφορετικές διατυπώσεις της μίας πίστεως", απλά αναγνωρίζουμε στο Μπάλαμαντ τη "βαπτισματική θεολογία", απλά χαρακτηρίζουμε "θύματα του αρχεκάκου όφεως, που μάλιστα θα δώσουν λόγο!!! τους πατέρες μας που μας κληροδότησαν τη διάσπαση", απλά διακηρύσσουμε ότι "οι διαφορές χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν τις ρίζες τους στην πολιτική κι όχι στην πίστη", απλά δωρίζουμε το "άγιο κοράνιο", απλά προσφέρουμε σαν δώρο ένα άγιο ποτήριο στον ουνίτη ψευδεπίσκοπο Αθηνών, απλά υποδεχόμαστε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης στο Φανάρι με κωδωνοκρουσίες, θυμιατίσματα, ασπασμούς, λειτουργικές δεήσεις και αιτήσεις υπέρ αυτού, ευλογημένος ο ερχόμενος, πολυχρόνια, κοινή ευλογία, δώρα, απαγγελία του «Πιστεύω» και του «Πάτερ ημών» από τον πάπα σέ Θ. Λειτουργία στό Φανάρι, απλά ακυρώνουμε την έννοια της Ιεραποστολής προς τους ετεροδόξους και αλλοθρήσκους ισχυριζόμενοι ότι "Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία δέν ἐπιδιώκει νά πείση τούς ἄλλους περί συγκεκριμένης τινος ἀντιλήψεως τῆς ἀληθείας ἤ τῆς ἀποκαλύψεως, οὔτε ἐπιδιώκει νά τούς μεταστρέψει εἰς συγκεκριμένον τινά τρόπον σκέψεως», απλά αφορίζουμε άνευ αιτίας, άνευ δίκης και απολογίας εκλεκτούς αντιαιρετικούς και αντιοικουμενιστές θεολόγους και την ίδια στιγμή συγκαλύπτουμε τις φρικαλέες Χαρκιανάκειες και Ζηζιούλειες κακοδοξίες και τα "κατορθώματα" των μητροπολιτών Γερμανίας και Γαλλίας, απλά ζητούμε την κεφαλήν επί πίνακι ομολογητών Ελλαδιτών ιεραρχών, απλά σκανδαλίζουμε και πυροδοτούμε εντάσεις και σχίσματα, απλά το ένα, απλά το άλλο, απλά το...παράλλο, έτσι απλά, τόσο απλά!


ΣΧΟΛΙΟ: ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΦΑΣ
Δυστυχώς η αργολογία του καφενείου στην πολύπαθη σημερινή Ορθοδοξία έγινε το δόγμα της σωτηρίας μας.
Η Ορθοδοξία η οποία γνώρισε κάποτε την λάμψη των θεολόγων της, φωτίστηκε στο Θαβώρ, είδε τον Κύριο, η Ορθοδοξία της Θεοπτίας και της Θεογνωσίας κατήντησε σήμερα να Θεολογεί απο το πνευματικό ύψος της συνάξεως του καφενείου. Λυπούμαστε που Θεολογικά ιστολόγια φιλοξενούν τέτοια κείμενα. Η ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ. 
Αμέθυστος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ένα βλακόμουτρο.

amethystos είπε...

Κερδίζεις έναν γλυκύ βραστό.

Ανώνυμος είπε...

Για δες ποιος μιλάει για κατάκριση!

amethystos είπε...

Μιά λεμοναδίτσα;

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες ταλαίπωρε τι έσερνες του Βαρθολομαίου; Τι μετάλλαξη είναι αυτή;

amethystos είπε...

Συνεχίζω καί χειρότερα φίλε. Απλώς είσαι αγράμματος καί δέν τό καταλαβαίνεις.Λέω ματαίως.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ; ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΥΠΟΔΥΕΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Χωρίς την ευθύτητα της γνώσης φθάνουμε να αλληλομεμφώμεθα.Δεν έχει νόημα και ουσία αυτή η συγγραφή κειμένων-καταγγελία που γίνεται και παρουσιάζεται με το συγκεκριμένον αυτόν τρόπο και ευρέως,πια,κατακλύζοντας τα πάντα με αέρα κοπανιστό(δηλαδή χωρίς να 'μπορή να γίνη και κάτι..!).Όπως και με τις προθέσεις των γραφόντων(ελέγξιμες και ελεγκτέες πάντως).ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΔΩ,''ΑΝΩΝΥΜΟΙ''.ΚΑΠΟΤΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΙ ΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ 'ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΙ.ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προς αυτοαποκαλούμενο "αρχαίο χριστιανό": φίλε πιωμένος είσαι;
Μάλλον "πιωμένος χριστιανός" πρέπει να λέγεσαι!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Λυκούργο Νάνη!

Να αγιάσει η μάνα του, η γιαγιά και η προγιαγιά του- τουλάχιστον!

Στους διαφωνούντες,φέρε γρήγορα, παιδί μια λεμονάδα, να πάνε κάτω τα φαρμάκιαααααααα!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Συνήθεις ύποπτοι και καχύποπτοι για χαρακτηρισμούς,επιρρεπείς 'σε χαρακτηρισμούς ''Ανώνυμοι''.Εξ άλλου,δεν αναμένεται και κάτι διαφορετικό από μερικούς/μερικές των περιπτώσεων(,)αυτών(,)(των)''υποτρόπων/υποτροπιαζόντων''(,)(των)''Ανωνύμων''.Ασφαλέστερα,όμως,επωνύμως,πια.