Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή: «Παρακράτος» και… «κίνημα Γκιουλέν» της Ελλάδας;

ΠΗΓΗ: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ένα ενδιαφέρον άρθρο γνώμης του γνωστού αρθρογράφου επί οικονομικών κυρίως ζητημάτων, Θανάση Μαυρίδη, μας οδήγησε σε μια σειρά από σκέψεις οι οποίες αφορούν οσα έχουμε δει μέχρι στιγμής και όσα θα δούμε στη συνέχεια… «Ακολουθήστε το χρήμα», προτείνει, για να βρείτε ποιοι στηρίζουν οικονομικά τη Χρυσή Αυγή. Αντιγράφουμε από το στο «http://www.capital.gr/»:
«Στην πιάτσα λέγεται ότι γνωστοί εφοπλιστές χρηματοδοτούν το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου, ποντάροντας σε ένα… ‘ελληνοκεντρικό μέλλον’. Οι ίδιες ‘πληροφορίες’ υποστηρίζουν ότι οι χρηματοδότες έχουν αναλάβει και τον ‘εξωραϊσμό’ της εικόνας του… Κινήματος δια μέσου του Τύπου. Ακολούθα το χρήμα, αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια. Αν δεν θέλεις να την μάθεις, αρχίζεις και λες ασυναρτησίες. Κάθε οργάνωση, κάθε σχέδιο αυτής της μορφής απαιτεί και την χρηματοδότησή του. Η αλήθεια ίσως μας αποκαλύψει άγνωστες αυτή την στιγμή πλευρές. Αν κατανοήσουμε τα κίνητρα των χρηματοδοτών, τότε ίσως καταλάβουμε και ποιο ακριβώς είναι το σχέδιό τους».
Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μας διαβάζοντας το άρθρο, είναι τα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ και οι άλλες δυνατότητες της υπηρεσίας για τη διεξαγωγή έρευνας, ώστε να συλλεχθούν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Ταυτόχρονα όμως θυμάσαι, ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με καταγγελίες για στέλεχος της υπηρεσίας, ενεργό συνδικαλιστή με… έφεση στις δημόσιες σχέσεις τον οποίο θέλει η σχετική φημολογία και «βύσμα» γνωστού – περιφερόμενου τελευταία – πολιτικού «αστέρα» από κοντινή στην Αττική εκλογική περιφέρεια (αλήθεια, έχει μπει ποτέ κανείς σε αυτή την υπηρεσία με «νορμάλ» διαδικασίες επιλογής;), να… «χρυσαυγίζει»! Και σιγά μην είναι ο μόνος.

Αν η Χρυσή Αυγή έχει «διεισδύσει» διαθέτοντας συμπαθούντες ακόμα και στην ΕΥΠ, τότε ίσως πρέπει να αρχίσουμε να αναλογιζόμαστε, ότι αντιμετωπίζουμε ένα φαινόμενο ανάλογο με αυτό του κινήματος του ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, που οι οπαδοί του έχουν κατορθώσει να αλώσουν τον κρατικό μηχανισμό σε πολλαπλά επίπεδα, αποτελώντας αφενός ζωτική απειλή για τους κεμαλικούς, εφιάλτη όμως για τον Ερντογάν που έχει περιπέσει σε δυσμένεια του… μεγάλου ιμάμη, τον οποίο υπεραγαπούν ακόμα και στενοί συνεργάτες του.

Όπου «μεγάλος ιμάμης», «κεμαλικοί», «Ερντογάν», είναι ελεύθεροι οι φίλοι αναγνώστες ας κάνουν τις δικές τους… αναγωγές για να συμπληρώσουν το παζλ. Και προφανώς στο «ισλαμιστές» να βάλουν «ορθόδοξοι» ή ακόμα και… «αρχαιοελληνιστές». Η παρατήρηση κρίνεται απαραίτητη, καθώς έχουν κατά καιρούς λάβει διάφορα «κουλά» ηλεκτρονικά μηνύματα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι διαβάζουν ορισμένοι.

Έρχεται και ο πατέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πρώην αρχηγός του – τότε – Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος και καταθέτει αναφορά στον Άρειο Πάγο, όπου σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) αναφέρει:
«Διαπιστώνεται εγκληματική έξαρση της νεοναζιστικής και ρατσιστικής απειλής. Κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου ως φορείς εκτελεστικής εξουσίας γνωρίζουν, από υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις, την ύπαρξη, διείσδυση και δικτύωση των νεοναζιστικών ρατσιστικών μηχανισμών σε όλους τους τομείς ή τις αντίστοιχες δομές της θεσμικής συγκρότησης της χώρας, δημιουργώντας ένα παρακρατικό μόρφωμα».
Τι θέλει να πει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και το πάει «έξω-έξω»;  
Έχει συγκεκριμένα στοιχεία ή πρόκειται για εκτιμήσεις; 
Ποιοι οι συντάκτες και ποιες οι «υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις» που επικαλείται (πρέπει να τις γνωρίζει για να ομιλεί); 
Επίσης, διευκρίνισης χρήζει και το με ποιον τρόπο οι δηλώσεις Λαζαρίδη «ουσιαστικά ανοίγουν δρόμους για να δράσουν παρακρατικοί μηχανισμοί». Εδώ υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει κύκλος δίωξης της Χρυσής Αυγής, με ποιο ακριβώς σκεπτικό διαπιστώνει το ακριβώς ανάποδο;

Είτε γνωρίζει κάτι και οφείλει να το πει δημοσίως, όχι να αναλίσκεται σε γενικολογίες, είτε όσα καταγράφονται αποτελούν συνωμοσιολογίες ελάχιστα χρήσιμες στις ώρες που περνά ο τόπος.
Πηγή Defence-Point

Δεν υπάρχουν σχόλια: