Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ελληνική Δημοκρατία...Βερολίνου..

ΠΗΓΗ: Έχω Μάτια και Βλέπω

‘Παπούλια, παραιτήσου! Αρβανιτόπουλε, Σκορδά, παραιτηθείτε ΤΩΡΑ!‘

Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης

Δείτε στο ΦΕΚ που ακολουθεί (και ειδικότερα στο τέλος που υπογράφει ο Πρόεδρος ) τον έσχατο εξευτελισμό του θεσμού της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας! Ο Πρόεδρος της «Δημοκρατίας», Κάρολος Παπούλιας, ο θεματοφύλακας του Συντάγματος (ποιού Συντάγματος;) υπογράφει Νόμο που δημοσιεύεται και επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, νόμο που αναφέρει ως τόπο όχι «Αθήνα» αλλά…
«Βερολίνο»!! Κι από κάτω υπογράφουν και τρεις ακόμα υπουργοί: Ο Αρβανιτόπουλος, ο Λιβιεράτος και ο «πολύς» Σκορδάς. Προφανώς, προφανέστατα, έρχονται οι νόμοι και τα διατάγματα από το Βερολίνο στα Γερμανικά ή στα Αγγλικά και μεταφράζονται στα Ελληνικά! Αλλά εδώ, λόγω… κεκτημένης ταχύτητας ο μεταφραστής του Υπουργείου ξέχασε να αλλάξει τη λέξη « Βερολίνο», με «Αθήνα». Και ο Παπούλιας το υπέγραψε, αφού προηγουμένως και πριν πάει ο νόμος στον πρόεδρο, τον είχαν υπογράψει οι τρεις υπουργοί. Τέτοιος εξευτελισμός.

Αυτό το μέγα πολιτικό ατόπημα δείχνει τελικά αυτό που όλοι φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Ότι τα περισσότερα νομοσχέδια, νόμοι και διατάγματα είναι ιδέες του Βερολίνου και η δική μας «κυβέρνηση» απλώς εκτελεί. Τώρα αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι το Βερολίνο γράφει και τα κείμενα των νόμων, απλώς χρειάζονται να μεταφραστούν και να υπογραφούν από τον Κάρολο Παπούλια!

Αίσχος! Παραιτηθείτε κύριοι, αν έχει μείνει ακόμη μέσα σας έστω και μια υποψία φιλότιμου, ελληνικής υπερηφάνειας και σεβασμού στο Σύνταγμα (σε ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων από αυτό) και τον Ελληνικό Λαό. Καθηγητά Λιβιεράτε, δεν είσαι πια υπουργός αλλά ζήτα τουλάχιστον συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για την υπογραφή σου σ αυτό το κατάπτυστο ΦΕΚ. Οι άλλοι, Παραιτηθείτε! Μπορείτε να επικαλεστείτε «τυπογραφικό λάθος», ή «λάθος Εθνικού Τυπογραφείου», «δολιοφθορά» ή… «τρίχα – τριχιά». Όμως ο εξευτελισμός δεν αλλάζει. Πρόκειται για «αποκαλυπτήρια» μετάφρασης, αφού εσείς στέλνετε όπως έρχεται το κείμενο από το Βερολίνο κατευθείαν στο Εθνικό Τυπογραφείο! Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Τελεία και παύλα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εισαι εντελώς χαζεμένος χριστιανέ μου; γιατί να παραιτηθεί ο Παπούλιας; Και τι θα ΤΡΩΕΙ μετά άμα παραιτηθεί με τέτοια κρίση;εύκολα τη βρίσκεις εσύ, τη ματσό δουλειά του προέδρου της...Δημοκρατίας;