Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από βόμβα σε χριστιανική εκκλησία

ΠΗΓΗ: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Τουλάχιστον 70 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες σε διπλή βομβιστική επίθεση καμικάζι

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία των Αγίων Πάντων της Πεσαουάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. 


Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, υπάρχουν 70 νεκροί και 130 τραυματίες, ενώ ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, επειδή "οι περισσότεροι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση".

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και πολλά παιδιά, ηλικίας από 3 έως 8 ετών.


Πρόκειται για μια από τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο Πακιστάν εναντίον των χριστιανών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% των 180 εκατ. κατοίκων της χώρας και πέφτουν συχνά θύματα διακρίσεων, ωστόσο οι επιθέσεις εναντίον τους είναι πιο σπάνιες.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε δύο εκρήξεις σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων και ότι τη στιγμή της επίθεσης μέσα στο ναό βρίσκονταν τουλάχιστον 600 άνθρωποι.



Σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας. Οι δύο βομβιστές πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, μόλις οι πιστοί έβγαιναν από το κτίριο, μετά την κυριακάτικη λειτουργία.

Η επίθεση σημειώθηκε σε εκκλησία της πόλης Πεσαβάρ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χιμπέρ-Παχτούνκουα. 

Το τηλεοπτικό κανάλι Geο μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται οι πιστοί να τρέχουν πανικόβλητοι ενώ ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Μολονότι οι διώξεις εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Πακιστάν, σπανίως αναφέρονται επιθέσεις σε χώρους λατρείας.


Πηγή: News.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: