Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Γράψε ΤΕΛΟΣ


Του Γιάννη Λαζάρου

Το προεδρικό διάταγμα που τεμάχισε την Ελλάδα, που παραδίδει χιλιάδες ελληνικές εκτάσεις εις το όνομα της Ανάπτυξης υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Αύγουστο ενώ αυτός παραθέριζε στην Λευκάδα. Ανάμεσα λοιπόν στις τσιπούρες και στα κρασάκια μπήκε η μεγάλη σφραγίδα του κράτους στην παραχώρηση, όχι απλά γης, αλλά και ολόκληρων αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες. Όχι, δεν είναι συνομοσιολογία, ούτε κινδυνολογία, είναι Νόμος. Ζούμε την επιστημονική φαντασία που δημιούργησαν άρρωστα μυαλά.

Την συνέχεια του σχεδιασμού προηγούμενων κυβερνήσεων ολοκληρώνει με αφορμή την κρίση η κατοχική “δημοκρατική” κυβέρνηση της χώρας. Μέσα σε υποσχέσεις ανάπτυξης και θέσεων εργασίας έδωσαν τα πάντα από το 2009 και ίσως και ακόμα πιο πίσω. Θα σου ορίζουν πόσο νερό θα έχει η περιοχή που ζεις, θα εξευτελίζουν την τιμή της ιδιοκτησίας σου, θα περνάς από διόδια ιδιωτικής έκτασης για να δεις τα αρχαία μνημεία και τους ιστορικούς τόπους της ίδιας σου της πατρίδας.

Όταν εμείς κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου κάποια χρόνια πριν και αργότερα όταν εμείς μπήκαμε στην αγωνία της επιβίωσης, τα πολιτικά κοράκια παρέδιδαν τα πάντα με “αθώους” νόμους. Τουλάχιστον στην προηγούμενη κατάσταση πολέμου που βρισκόταν η χώρα μπορεί να βομβαρδιζόταν αλλά οι Έλληνες είχαν την εθνική τους ταυτότητα αλώβητη. Τούτη την φορά το ξεκίνησαν ανάποδα το παραμύθι για να καταπιείς τον τεμαχισμό της χώρας σου χωρίς να το καταλάβεις και για την περίπτωση που το νιώσεις στο πετσί σου και ξεσηκωθείς να μην έχεις πατρίδα δικιά σου να υπερασπιστείς.

freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια: