Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Βασίλης Φίλιας: θα χυθεί πολύ αίμα. Τη λύση θα δώσει το πεζοδρόμιο!..(Βίντεο)

ΠΗΓΗ: EGLIMATIKOTITA

Αποκλειστική Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

«θα χυθεί αίμα! Πολύ αίμα! Λυπάμαι που το λέω αλλά δυστυχώς εκεί  οδηγούν την χώρα… Την λύση θα δώσει μόνο το πεζοδρόμιο! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Έχουν εξαθλιώσει τον έλληνα! …Τα νιάτα, οι έφηβοι οι νεολαίοι την ώρα που πρέπει –και ξέρουν πότε και πως – θα βγουν έξω στους δρόμους. … Οι έλληνες έχουν εξαντληθεί πια! Δεν έχουμε άλλα περιθώρια! Λένε ψέματα όλοι τους! Όλοι τους εξαπατούν τον λαό!.. Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο αρχιερέας της διαφθοράς στην Ελλάδα… ο Αντώνης Σαμαράς εξαπατά τον Ελληνικό λαό συστηματικά!».

Με αυτές τις οδυνηρές και ζοφερές   διαπιστώσεις για το απώτερο και σύντομο  μέλλον  της χώρας και του έθνους αλλά και κρίσεις για πρόσωπα και καταστάσεις  ο καθηγητής Κοινωνιολογίας και τ. πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου  κ.  Βασίλης Φίλιας, ένας διεθνούς κύρους αναγνωρισμένος όχι μόνο για το σημαντικότατο –και συγγραφικό επιστημονικό – έργο του στο τομέα  της επιστήμης του ως καθηγητής κοινωνικών επιστημών, αλλά  κυρίως  ως ο άνθρωπος που στο πρόσωπο του ταυτοποιείται και ενσαρκώνεται,  πλήρως μέσα από τους προσωπικούς του αγώνες -για την δημοκρατία την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη-  η σύγχρονη νεότερη ιστορία της Ελλάδος από τα χρόνια της κατοχής, ως την απελευθέρωση και από την μεταπολίτευση ως σήμερα, δίνει το κοινωνικό και πολιτικό  στίγμα όσων έρχονται…

Όσων θα επακολουθήσουν… Και όσων  «βλέπει» μέσα από την προσωπική του οπτική  κοινωνική και επιστημονική ματιά.  Ορμητικός και με πάθος για την Ελλάδα μιλάει χωρίς περιστροφές. Χωρίς να στρογγυλεύει τα λόγια του. Μιλάει με ονόματα και γεγονότα. Παρεμβαίνει και σχολιάζει με οξύτητα  ύστερα από ένα διάστημα μακράς περιόδου περισυλλογής αλλά και «επιβεβλημένης» σιωπής από τους παράγοντες τους συστήματος…

Τα όσα λέει με τον γνωστό στόμφο αλλά και βαριά την συναίσθηση όσων αποκαλύπτει, είναι βέβαιο πως δεν θα περάσουν απαρατήρητα,  αν δεν  προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων. Θα τεθούν στην κρησάρα από όλα κόμματα  και σίγουρα  πάντως θα δημιουργήσουν ζυμώσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους ενώ οι αναφορές του στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν της χώρας και ειδικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι βαρείς χαρακτηρισμοί  για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι επίσης βέβαιο πως δημιουργήσουν ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα σε όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς χώρους…

Η συνέντευξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όχι μόνον εφ' όλης της ύλης αλλά και αποκαλυπτική αφού όσα αποκαλύπτει ειδικά  για τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ  σοκάρουν και κυρίως όσων υπονοεί απευθύνοντας μομφή σε όσους πρόσφατα αλλά και   παλιότερα  προσπάθησαν να τον «αγιοποιήσουν» παρουσιάζοντας τον ούτε λίγο ούτε πολύ ως άνθρωπο που πήγε ενάντια και κόντρα στους Αμερικανούς σε αντίθεση με την σκληρή ιστορική  πραγματικότητα που κάποιοι θέλησαν να αλλοιώσουν και να παραχαράξουν με στοχευμένες, καθ’ υπαγόρευση   επιλεγμένες και λογοκριμένες – όχι από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αλλά κινούμενοι  από άλλα ιδιοτελή και προσωποπαγή συμφέροντα – εκθέσεις των αμερικανικών  μυστικών  υπηρεσιών.

Ο καθηγητής Β. Φίλιας αναφέρεται σε πρόσωπα όπως ο Martin Packard και γεγονότα της δικτατορικής και μετά δικτατορικής εποχής  που σχετίζονται με  τον Ανδρέα Παπανδρέου και τις σχέσεις του με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Ο κ. Φίλιας απαντά εμμέσως πλην σαφώς και στην πρόσφατη  έκδοση του Βιβλίου του Μιχάλη Ιγνατίου για τις εκθέσεις της CIA για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Φίλιας αποκαλύπτει γκρίζες πτυχές του Ανδρέα Παπανδρέου, δεδομένου ότι γνωρίζει άριστα τον εκλιπόντα ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ως μέλος του «ομίλου Παπαναστασίου» και ιδρυτικό μέλος της «δημοκρατικής άμυνας» από όπου προήλθε ο βασικός πυρήνας του ΠΑΣΟΚ.

Αφήνει σοβαρές αιχμές για τις σχέσεις του με την CIA και με παράθεση ονομάτων και  στοιχείων αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε έμμισθος  πράκτορας των Αμερικανών!

Επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γιώργο Παπανδρέου ενώ σε αντίστοιχη αποστροφή του λόγου του αποκαλεί απατεώνα τον Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο επίσης διατηρούσε σχέσεις από τα χρόνια της πολιτικής άνοιξης. Αφορμή για την συνέντευξη εφ όλης της ύλης το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Από την εξαχρείωση στην εξαθλίωση 1974-2012» το οποίο επανεκδίδεται εντός των ημερών από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο του βιβλίο, «Από την εξαχρείωση στην εξαθλίωση 1974 -2012» αποκαλύπτει με σειρά στοιχείων  πως ακριβώς η Ελλάδα μεθοδικά και συστηματικά από το 1974 έως και το 2012  οδηγήθηκε στην εξαθλίωση και πως συστηματικά εξαπατήθηκε ο Ελληνικός λαός.  Το  νέο βιβλίο του κ. Φίλια  παρόλο που έχει εξαντληθεί  εν τούτοις  όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το greekamericannewsagency θεωρείται όχι μόνον  απαγορευμένο,  από το σύνολο των παραγόντων του σημερινού διεφθαρμένου σάπιου και  ανήθικου πολιτικού συστήματος  {όπου ως  «σύστημα» όπως έχουμε αναλύσει  νοείται το σύνολο των τραπεζιτών,  μεγαλό εργολάβων, νέων και παλαιών εκδοτών, δημοσιογράφων} αλλά και βρίσκεται υπό  διωγμό! Και τούτο γιατί παραθέτει στοιχεία ονόματα αλλά και στοιχεία για όσα υποστηρίζει και  αποκαλύπτει ο καθηγητής κ. Β. Φίλιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά που λέει σήμερα ο καθηγητής Β.Φ.,  σε αντίθεση με άλλους όψιμους συναδέλφους του που ευκαίρως ακαίρως εμφανίζονται στα κανάλια με την σημαία του αντιμνημονιακού ενώ στο διάστημα της μεταπολίτευσης ήταν πλήρως ταυτισμένοι και τα  έπαιρναν χονδρά από το υπάρχον διεφθαρμένο, σάπιο και ανήθικο χωρίς φραγμούς πολιτικό σύστημα,  ήταν ίσως ο μόνος – με ελάχιστες εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα  -  που «τα έλεγε δημόσια» με επίσης σκληρή κριτική  στον Ανδρέα Παπανδρέου από την χρυσή –για το ΠΑΣΟΚ
 10ετια του 1980 μαζί με τον αείμνηστο Σάκη Καράγιωργα επίσης  ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς γενικότερα.

Από την βαθυστόχαστη κριτική του δεν ξεφεύγουν ούτε τα ΜΜΕ οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι  στους οποίους απευθύνει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση της χώρας και κυρίως για την σημερινή πλήρως ελεγχόμενη «ενημέρωση» και «πληροφόρηση». Αναφέρεται ονομαστικά σε συγκεκριμένους εκδότες εργολάβους όπως οι κ. Μπόμπολας και Λαμπράκης ενώ δεν εξαιρεί ούτε τους (νέο)εκδότες από το σημερινό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα διαφθοράς.

Στην αποκλειστική  συνέντευξη που ευγενικά μας παραχώρησε ο κ. Φίλιας μιλάει για όλους και για όλα.  Στο τέλος της άκρως ενδιαφέρουσας  συζήτησης μας αφήνει ένα μεγάλο παράθυρο ελπίδας τονίζοντας πως  «Ο ελληνικός λαός στο τέλος θα νικήσει!   Αυτή την  περίοδο μαζεύει… κάνει υπομονή… δίνει χρόνο σε όλους τους… αλλά τελικά θα ξεσηκωθεί. Δεν αντέχει άλλο αυτή την εξαθλίωση!  Πιστεύω στον Έλληνα!  Ο Λαός μας θα δώσει την λύση! Μην απορείτε με την στάση του δίνει χρόνο σε όλους αυτούς αλλά όταν το ποτάμι της οργής θα ξεχειλίσει δεν θα σταματά ότι και αν κάνουν… » περιγράφοντας αυτό το επερχόμενο ξέσπασμα για το οποίο απευθύνει σοβαρή ύστατη προειδοποίηση προς τους κρατούντες και κυβερνώντες,  κάνει δεν την εξής  σοβαρότατη υποσημείωση στην ανάλυση του λέγοντας με έμφαση ότι « και μη φανταστούν ότι ο στρατός μας ή τα  ελληνικά σώματα ασφαλείας θα πάνε απέναντι σε αυτό τον λαό! Αυτή την  φορά θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Ας το έχουν υπόψη τους και πράξουν ανάλογα».
ΔΕΊΤΕ ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ greekamericannewsagency.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: