Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πως θα κουρευτούν καταθέσεις χωρίς παρακρατικούς μαχαιροβγάλτες και παρακρατικούς κουκουλοφόρους να ρημάζουν την Ελλάδα;

ΠΗΓΗ: Olympia

20130922-145457.jpgΑπό την Ιόλη Πιερίδη – Κουρδιστο Πορτοκάλι
(Τα επίκαιρα αποκαλύπτουν και το παρασκήνιο. Δείτε στην στήλη αριστερά, πως έρχεται η κατάσταση ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας με μια κίνηση)
Υπάρχουν τουλάχιστο δύο Έλληνες που γνωρίζουν το μυστικό και κάνουν ότι μπορούν ώστε να μην είναι οι ίδιοι που θα πιουν το πικρό ποτήρι.
Τόσο η Μέρκελ, όσο και ο Άσμουσεν -της ΕΚΤ- έχουν διεμηνύσει στους Σαμαρά και Τσίπρα αντίστοιχα την επιθυμία τους για κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων που φθάνει πλέον ακόμη και σε απαίτηση για άνοιγμα των θυρίδων!
Κι αυτό γιατί τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σταίνμπρουκ, σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να πετάξουν άλλα λεφτά στην Ελλάδα και την πολιτική της τάξη που την θεωρούν βαθιά διεφθαρμένη.
-Σας δώσαμε μια ολόκληρη λίστα Λαγκάρντ (κι άλλες πολλές λίστες) και μείνατε άπραγοι μπροστά στους ισχυρούς Έλληνες φοροφυγάδες…
Ο Σόιμπλε το διεμήνυσε κατ΄επανάληψη στον Στουρνάρα.
Με το βίαιο κούρεμα των καταθέσεων των ελληνικών νοικοκυριών συμφωνούν αναγκαστικά τόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, όσο και ο Ολάντ. Αμφότεροι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν -μέσα από τη λεηλασία Ελλήνων και Κυπρίων- να διασώσουν τις δικές τους χώρες από τα χειρότερα.
Το δυσάρεστο για τους δανειστές είναι ότι οι Έλληνες έχουν πάρει χαμπάρι το μακελειό στις καταθέσεις που πλησιάζει γι΄αυτό και τους τελευταίους μήνες σηκώνουν τα λεφτά αβέρτα από τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, τον Ιούλιο το απόθεμα των καταθέσεων που διατηρούν στις τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε περαιτέρω κατά 288 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο, υποχωρώντας στα 162,386 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η αντιστροφή της πτωτικής τάσης των καταθέσεων είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2012 όποτε άρχισε η σταδιακή επιστροφή τους. Στο διάστημα Δεκεμβρίου 2012 έως και Μαρτίου 2013 εισέρρευσαν περίπου 8,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο από τον Απρίλιο άρχισαν να εμφανίζονται αυξομειώσεις, ενώ τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σταθερή υποχώρηση τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις υποχώρησαν στο ναδίρ τον Ιούνιο του 2012 όταν είχαν μειωθεί στα 150,5 δισ. ευρώ.
Όπως και νάχει όμως 163 δις ζεστό χρήμα στις τράπεζες-το 1/3 σχεδόν του χρέους- είναι πολλά λεφτά και το άλλοθι των εξουσιαστών ότι “έγινε για να σωθεί η χώρα θα μπορούσε να διανθιστεί με αντίστοιχη επικοινωνιακή εκστρατεία και διασπορά τρόμου στην κοινωνία.
Που κολλάει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε όλα αυτά; Μα στην δημιουργία περιβάλλοντος τρόμου που θα στερεί από τους πολίτες κάθε κουράγιο για αντίσταση και δράση. Ήδη το διαφαινόμενο απεργιακό τσουνάμι του Σεπτεμβρίου δέχθηκε δυο μαχαιριές στην καρδιά από τον φονιά Ρουπακιά και πλέον ψυχορραγεί.

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23941.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: