Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι ετοιμάζουν ανοιχτή φασιστική εκτροπή;

ΠΗΓΗ: Ένα Πείραμα σε Βάθος

Του Δ.Καζάκη

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν είναι υπόθεση φανατισμένων ομάδων που διψούν για εκδίκηση. 

Είναι υπόθεση όλου του λαού που παλεύει για δημοκρατία, περισσότερη δημοκρατία, αληθινή δημοκρατία.

Η εκδίκηση, το αίμα για το αίμα και οι άλλες ταλμουδικές και καλβινιστικές υστερίες που ξεστομίζουν ορισμένοι για να δικαιολογήσουν τα ζωώδη μικροαστικά ένστικτά της τυφλής βίας που εκτρέφουν ως ιδεολογία, αφορούν τους θρησκόληπτους φανατικούς, τους τραμπούκους, τον υπόκοσμο και το παρακράτος. Όποιο έμβλημα ευκαιρίας κι αν φέρουν.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έχει σχέση με ένα αληθινό παλλαϊκό κίνημα εναντίον του φασισμού. Πολύ περισσότερο όταν μέρα με τη μέρα φανερώνονται ολοκάθαρα τα πολιτικά πρόσωπα των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Κι αυτοί δεν είναι μόνο οι Μιχαλολιάκος και Σία της ΧΑ, αλλά πρωτίστως τα μεγάλα αφεντικά της συμμορίας του. Αυτοί δηλαδή που σχεδιάζουν ανοιχτή φασιστική εκτροπή με πρόσχημα την καταπολέμηση της ΧΑ.

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο σ’ όλους αυτούς που προετοιμάζουν την φασιστική εκτροπή από το να υπάρξει κι άλλο θύμα τις επόμενες ημέρες. Δεν έχει καμιά σημασία αν φορά μαύρη μπλούζα ή όχι.

Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει καλύτερη υπηρεσία σ’ αυτούς που είναι έτοιμοι να ρίξουν στο γύψο την χώρα και τον λαό της, να φέρουν μισθοφόρους αγνώστων λοιπών στοιχείων να δρουν στις γειτονιές της Αθήνας και αλλού – όπως συμβαίνει στις Σκουριές Χαλκιδικής – να κατεβάσουν ακόμη και επίλεκτες μονάδες του στρατού για να αναλάβει την καταστολή, αλλά και να ζητήσουν συνδρομή από δυνάμεις του εξωτερικού, από την δράση εκείνων που έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία τυφλής βίας με ξυλοδαρμούς και δολοφονικές απόπειρες εναντίον οποιουδήποτε «δεν τους γουστάρει», ή η κτηνώδης άγνοιά τους ταυτίζει με τους φασίστες επειδή σηκώνουν ελληνικές σημαίες, ή μιλάνε για πατρίδα.

Παίζουν το παιχνίδι αυτών που υποτίθεται ότι αντιμάχονται καλύτερα ακόμη κι από τα μίσθαρνα όργανα του «βαθέος κράτους».

Πρέπει να το πούμε καθαρά: όσοι επιδιώκουν να σύρουν την ελληνική κοινωνία σε εμφύλιο με προτροπή την αντεκδίκηση, δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους ναζί της ΧΑ. Προλειαίνουν εξίσου την φασιστική εκτροπή που ετοιμάζουν ήδη οι κυβερνώντες και το καθεστώς της ευρωαποικίας.

Άλλωστε που ήταν όλοι αυτοί όταν καταπατήθηκαν το σύνολο των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού; Πότε αλήθεια κατήγγειλαν έστω τον επίσημο σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας από τους εντολοδόχους της τρόικας που ισοδυναμεί με εκτροπή και εσχάτη προδοσία;

Πότε έθεσαν ως πρωταρχικό τους μέλημα την άνευ όρων και αμετάκλητη ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και του λαού της, που η ντόπια πολιτική και οικονομική ολιγαρχία παρέδωσε αμαχητί στις δυνάμεις των ξένων δανειστών και της ευρωζώνης; Οι μεν μιλάνε για διαπραγμάτευση των πιο αυτονόητων δικαιωμάτων μιας χώρας κι ενός λαού και οι δεν τα έχουν ρίξει όλα στον καπιταλισμό για να μην παλεύουν για τίποτε.

Ακούμε πολλές αντιφασιστικές κορώνες από πολλές μεριές. Προσφέρεται η εκμετάλλευση της κατάστασης από πολλούς. Αλλά δεν είδαμε κανέναν από τα επίσημα κόμματα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να θέτει θέμα δημοκρατίας.

Λες και δεν υφίσταται θέμα δημοκρατίας σ’ αυτή την χώρα. Λες και το μόνο πρόβλημα είναι η εγκληματική δράση της ΧΑ, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά – αν υπήρχε η πολιτική βούληση – με τις υφιστάμενες διατάξεις του ποινικού δικαίου.

Όμως όχι η ΧΑ χρειάζεται στους κρατούντες. Πώς αλλιώς θα δικαιολογήσουν τους νόμους και τις διατάξεις που έχουν στα σκαριά για να «δέσουν» πισθάγκωνα ολόκληρη την κοινωνία; Υπάρχει καλύτερη δικαιολογία από την δήθεν εναντίωση στον φασισμό της ΧΑ;

Κι έτσι η άνοδος του φασισμού της επίσημης εξουσίας ξεπροβάλλει πίσω από και σε αντιπαράθεση με τον φασισμό των πιο χυδαίων και αναλώσιμων οργανέτων της, δηλαδή της ΧΑ.

Με όλους τους γιαλαντζί επαναστάτες να κηρύσσουν «αντιφασιστικό αγώνα» αποκλειστικά και μόνο εναντίον στη ΧΑ, ελπίζοντας οι κυβερνώντες να κάνουν τα στραβά μάτια σε κανένα «αντιφασιστικό» λυντσαρισματάκι.

Μόνο και μόνο για να ανάψουν τα αίματα, να κορώσουν από φανατισμό οι πιστοί οπαδοί και να αποκτήσουν «αντιφασιστικό» άλλοθι οι ηγεσίες που έχουν παραδοθεί εκ προοιμίου στην φασιστική εκτροπή που εδώ και τρία χρόνια μεθοδεύει συστηματικά η εξουσία με εντολές έξωθεν.

Κι έτσι όλοι έχουν συντονιστεί στον ίδιο τόνο. Κι ενώ οι κυβερνώντες με πρώτο τον ανεκδιήγητο και εξαιρετικά επικίνδυνο Δένδια, μιλούν ανοιχτά για νέους ακόμη πιο αυταρχικούς και αυθαίρετους νόμους και αστυνομικές διατάξεις με στόχο δήθεν την ΧΑ, αλλά με αληθινό σκοπό την προστασία των δοσίλογων και του καθεστώτος τους, οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων περί άλλων τυρβάζουν.

Καμιά ξεκάθαρη κουβέντα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν νέα διατάγματα καταστολής, μιας και τέτοιες πρωτοβουλίες των κυβερνώντων δεν θα έχουν σαν στόχο την ΧΑ αλλά να περιορίσουν δραστικά τις λιγοστές τυπικές ελευθερίες που έχουν απομείνει στο λαό.

Αντίθετα η ηγεσία του ΚΚΕ μιλά για «σάπιο καπιταλιστικό σύστημα» που εκτρέφει φαινόμενα σαν της ΧΑ και δεν λέει κουβέντα για δημοκρατία. Για την ηγεσία του ΚΚΕ, απ’ ότι φαίνεται, είτε δημοκρατία, είτε φασιστική δικτατορία είναι το ίδιο και το αυτό, μιας και τα δυο φαινόμενα μπορούν να υπάρξουν στο «σάπιο καπιταλιστικό σύστημα». Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να φανατίσει τους οπαδούς της και τίποτε περισσότερο.

Ο κ. Τσίπρας με την σειρά του δήλωσε τα εξής τρομακτικά: «Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής… Χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά.

Και άρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας. Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει.»

Μα καλά, δε ζει στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας. Σχέδιο αποσταθεροποίησης από ακροδεξιά κέντρα και τη ΧΑ; Και οι πολιτικές του μνημονίου, οι αναγκαστικοί νόμοι με τους οποίους επιβάλλονται, το καθεστώς κατοχής και αποικίας, τι είναι;

Πρότυπο σταθερότητας; Τι άλλο κάνουν οι εντολοδόχοι της τρόικας εδώ και τρία χρόνια, εκτός από το να αποσταθεροποιούν την χώρα σε βαθμό ολοκληρωτικής καταστροφής, να κυβερνούν με εκτροπές σε βαθμό εσχάτης προδοσίας, να ισοπεδώνουν κάθε έννοια δημοκρατικής έννομης τάξης; Τι είναι όλα αυτά που ζούμε ως χώρα και ως λαός; Σταθερότητα και ομαλότητα που την απειλεί μονάχα η ΧΑ; Έλεος, κ. Τσίπρα.

Οι δηλώσεις αυτές μαζί με τις θεωρίες περί «συνταγματικού τόξου» μου θυμίζουν τις τελευταία περίοδο πριν την έλευση του φασιστικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου 1936.

Όπως σήμερα έτσι και τότε η Ελλάδα είχε μπει στον τέταρτο χρόνο της επίσημης χρεοκοπίας της. Το 50-60% του εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών το έτρωγαν τα χρέη στις τράπεζες και στην εφορία.

Η ανεργία κάλπαζε και η πείνα είχε αρχίσει να εμφανίζεται στις εργατικές συνοικίες. Οι 3 στους 4 επαγγελματοβιοτέχνες έβαζαν λουκέτο και η κοινωνική αναταραχή γενικευόταν. Την αγωνία του επίσημου πολιτικού κόσμου για την κοινωνική αναταραχή που συγκλόνιζε τα θεμέλια του κυρίαρχου συστήματος εξουσίας, εξέφραζε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με την αγόρευσή του στην Βουλή στις 27/4/1936.

Να τι έλεγε: «…αν προσέξωμεν σήμερα, θα ίδωμεν, ότι υπάρχει εις όλην την χώραν ένας αναβρασμός των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της μη ικανοποιήσεως των αξιώσεών των… Δι’ αυτούς τους λόγους επαναλαμβάνω, ότι έχω την πεποίθησιν, ότι θα σταματήση αυτή η αποσυνθετική εξέλιξις, δια να ημπρέσωμεν να αρχίσωμεν μια καινούργιαν ζωήν, επεβάλλετο να δώση τα χέρια ο πολιτικός κόσμος, να συνεργασθούν τα μεγαλύτερα κόμματα.»

Πρόφαση και τότε της συνεργασίας των μεγαλυτέρων κομμάτων ήταν η ανωμαλία που προκαλούσε η δράση φασιστικών συμμοριών σαν την ΕΕΕ – κάτι σαν την ΧΑ σήμερα 
 που δολοφονούσε και έβαζε φωτιά σε συνοικίες «τουρκόσπορων», όπως αποκαλούσε η συγκεκριμένη ναζιστική οργάνωση τους πρόσφυγες από τα παράλια της Μικρής Ασίας. Ποιος ανέλαβε να εκφράσει αυτή την διακομματική συνεργασία έναντι της ανωμαλίας και της δράσης των φασιστικών συμμοριών της εποχής; Ο Ι. Μεταξάς.

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 1936, οπότε και επεβλήθη ανοιχτά η δικτατορία με δυο βασιλικά διατάγματα, το σύνολο των επιφανών πολιτικών ανδρών του ελληνικού κοινοβουλίου υπερασπιζόταν την «διακομματική κυβέρνηση» Μεταξά ως ανάχωμα στην ανωμαλία και στις φασιστικές συμμορίες. Το μόνο κόμμα που διαφωνούσε τότε και καλούσε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ήταν το ΚΚΕ.

Από την στάση των «κομμάτων του συνταγματικού τόξου» το 1936 μας προέκυψε η καραμπινάτη φασιστική δικτατορία του Μεταξά. Από την στάση των «κομμάτων του συνταγματικού τόξου» τι φασιστική εκτροπή θα μας προκύψει; Κάτι μου λέει ότι θα το δούμε πολύ σύντομα. Ιδίως αν συνεχιστούν τα έκτροπα των ημερών.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την φασιστική εκτροπή είναι ένας. Να ενισχυθούν οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Το ξεχάσαμε ότι εκεί δίνεται η μάχη; Στις απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων κλάδων. Το ξεχάσαμε ότι βρισκόμαστε στις αρχές μιας γενικής αγωνιστικής κλιμάκωσης της κοινωνίας; Νομίζετε ότι τυχαία έγινε τώρα η δολοφονία;

Νομίζετε ότι δεν ξέρουν οι κρατούντες ότι η κοινωνία ποθεί να κλιμακώσει; Νομίζετε ότι δεν θέλουν να την αποπροσανατολίσουν και να χαθεί το κύριο, το βασικό, ότι ίσως να βρισκόμαστε καταμεσής της μεγαλύτερης απεργιακής μάχης των τελευταίων χρόνων. Εκεί κρίνεται η μάχη και όχι σε εκδηλώσεις εκτόνωσης ή διαμαρτυρίας.

Ιδίως τώρα που ακόμη και συνδικαλιστικές ηγεσίες μετά τις πρώτες ημέρες απεργίας είναι υποχρεωμένες να επανεξετάσουν τις μορφές αγώνα πριν οδηγηθεί η όλη προσπάθεια σε ταπεινωτική ήττα.

Τώρα είναι ευκαιρία να κατανοήσουν όλοι ότι οι αγώνες σήμερα για να είναι μαζικοί, παλλαϊκοί και με αποτέλεσμα χρειάζονται διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης. Όχι τόσο με απεργίες χωρίς αντίκρισμα και αιτήματα που διασπούν και διαιρούν σε συντεχνίες, αλλά στη βάση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.

Όποιος είναι αληθινός αντιφασίστας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Να συμβάλει στην ενότητα από τα κάτω του λαού έτσι ώστε μέσα από λειτουργικές καταλήψεις και παλλαϊκές μορφές αγώνα να επέλθει το ταχύτερο δυνατό η ριζική ανατροπή του καθεστώτος.

 Και πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο είναι η ανατροπή εδώ και τώρα της κυβέρνησης από τον ίδιο τον λαό, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια δημοκρατικά αναγεννημένη Ελλάδα.

16 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/330537/oi-systimikoi-klaythmoi-kata-tis-hrysis-aygis
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7472.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

1 σχόλιο:
αντιπροοδευτικος είπε...
Σε μια χωρα που ο λαος της εχει οδηγηθει δημοκρατικα και σοσιαλιστικα στην μαζικη αυτοκτονια, την μαζικη μεταναστευση, τον ψυχολογικο μαρασμο, τον διεθνη διασυρμο, το οικονομικο αδιεξοδο, την πληθυσμιακη συρρικνωση, την πληθυσμικη αλλοιωση απο εκατομμυρια παρανομους μεταναστες, την καταθλιψη, με ενα μελλον μαυρο και αδιεξοδο, οι αυτουργοι δειχνουν την ΧΑ!
Την ωρα που κανουν πλιατσικο στις ζωες μας, οι αυτουργοι στοχοποιουν την οργανωμενη αντανακλαστικη αντιδραση ενος μερους των κατοικων, οπως εκφραζεται απο την ΧΑ.
Χτυπουν το βοδι επειδη σπαρταραει την ωρα που το σφαζουν!
Δεν ξερω αν η ΧΑ ειναι μερος του συστηματος, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορω να την καταδικασω για λογους πολιτικους ή ιδεολογικους, οταν η πανουκλα των δημοκρατικων και προοδευτικων δυναμεων, μας κατεστρεψε.
Ο καθεστωτικος εχθρος ειναι σε καθε περιπτωση πολυ χειροτερος.
Την συγκεκριμενη στιγμη το προβλημα δεν ειναι η ΧΑ, αλλα οι δυναμεις κατοχης!
Αν αυριο η ΧΑ γινει δυναμη εξουσιας τοτε θα ασχοληθουμε και με αυτην. Τωρα, καθε αποπειρα εστιασης στην ΧΑ ειναι ενας βρωμικος αντιπερισπασμος βρωμικων ανθρωπων.Ειναι τουλαχιστον γελοιο σε εναν πολεμο, να κατηγορουν τη μια πλευρα οτι οπλοφορει!
Ας βαλουμε το μυαλο μας να δουλεψει χωρις να αναμασαμε την βρωμικη προπαγανδα ενος βρωμικου συτηματος. Η ΧΑ ειναι η ιστατη αντιδραση ενος οργανισμου να παραμεινει στην ζωη. Ειναι οι τελευταιοι σπασμοι ενος λαου που με δολιοτητα τον οδηγησαν στο σφαγειο. Τωρα θα γευτουμε την χρόνια αφασια μας, της ανοχης και της συμμετοχης σε μια διαταραγμενη λαθραια διαβιωση ενος "πολιτικου" τσουρμου...
21 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:19 μ.μ.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7472.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Alexandros είπε...
Θα ήθελα να επιχειρήσω να δούμε τι έχει γίνει αυτές τις μέρες ύστερα από τον τραγικό θάνατο του Φύσσα, γιατί η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί. Αυτό που θα γράψω δηλώνω εκ των προτέρων πως δεν είναι υπεράσπιση της ΧΑ, ποτέ δεν ψήφισα και ποτέ δεν θα ψηφίσω ΧΑ, ποτέ, βέβαια κανέναν δεν μπορώ να πείσω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας, αλλά αν έχει κάποιος αντίλογο σε αυτά που θα γράψω θα ήθελα να μην αναλωθεί στο ότι είμαι ΧΑ, αλλά να γράψει με επιχειρήματα.

Ο Ρουπακιάς σκότωσε τον Φύσσα, συνελήφθη επί τόπου και ομολόγησε και επιπλέον η αστυνομία έκανε ελέγχους σε τοπικές οργανώσεις της ΧΑ και έχουν προσαχθεί 130 άτομα αν δεν κάνω λάθος. Η ανακριτική διαδικασία και η έρευνα συνεχίζεται. Έχει γίνει κάτι λάθος σε όλα αυτά, έχει προσπαθήσει η Αστυνομία να συγκαλύψει κάποιον και δεν το έχω καταλάβει εγώ.

Από εκεί και μετά ξεσηκώθηκαν τα κόμματα της αριστεράς και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά ειδικά της αριστεράς με εμπρηστικές δηλώσεις, με δηλώσεις τύπου Κανέλλη, οι οποίες ουσιαστικά έλεγαν ξεσηκωθείτε να πάρετε εκδίκηση. ΓΙΑΤΙ; Τι έγινε λάθος και αγανάκτησε η αριστερά, έχει η αντεκδίκηση κάποια σχέση με το κράτος δικαίου; Πως ξεχωρίζει η αριστερά τους φασίστες που θέλει να εξαφανίσει; Ρητορική ερώτηση αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι όσοι διαφωνούν με την αριστερά είναι φασίστες. Είναι δυνατόν να μην επεμβαίνει κανείς από την κυβέρνηση να πει στην Κανέλλη να το βουλώσει και να σκέφτεται λίγο πριν ανοίξει το στόμα της;

Πέρα από αυτό, όλα τα ΜΜΕ με μια ολοφάνερη ενορχηστρωμένη και καθαρά προβοκατόρικη επιχείρηση, επιτέθηκαν εναντίον ενός κόμματος.
Μα πως κρίνεις την επίθεση των ΜΜΕ έτσι θα μου πει κάποιος; Εξηγώ:

Καταρχάς μιλάμε για τα κανάλια που βρίζει η αριστερά καθημερινώς, όμως φαίνεται πως οι δημοσιογράφοι δεν είναι και τόσο κακοί ή μνημονιακοί όταν επιτίθενται στον αντίπαλο. και ποιον αντίπαλο τον φασίστα!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Έτσι λοιπόν βλέπουμε στα πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων, ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες κατηγορούν επώνυμα ανθρώπους, χωρίς αποδείξεις, με εγκληματικές πράξεις που χρήζουν ισόβιας κάθειρξης και οι οποίες γίνονται δεκτές από τους δικαστές δημοσιογράφους χωρίς δεύτερη σκέψη, μιλάμε δηλαδή για πρακτικές Ιράν στην καλύτερη περίπτωση, και για να δώσω ένα απτό παράδειγμα και θα πάρω το θάρρος να χρησιμοποιήσω το όνομα του Κυρίου Καλεντερίδη για το παράδειγμα και μόνο, για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό τι εννοώ. Είναι λοιπόν σαν να γράφω εδώ σήμερα πως ο Κύριος Καλεντερίδης οργάνωσε συμμορία, την οποία την είδα εγώ και πήγε και έκανε ληστείες και μαχαίρωσε ανθρώπους στο δρόμο, τους είδα και ο Κύριος Καλεντερίδης τους οργάνωσε, αλλά δεν παραθέτω αποδείξεις, δεν δίνω το όνομά μου και όμως αύριο το πρωί όλες οι εφημερίδες γράφουν πως ο Καλεντερίδης είναι δολοφόνος, το θέατρο του παραλόγου δηλαδή στην κυριολεξία! Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Με την ανάκριση να συνεχίζεται, εμφανίζονται καταθέσεις, που έχουν διαρρεύσει και οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά, ο δολοφόνος εμφανίζεται να καταθέτει διαφορετικά από τη γυναίκα του, στα ΜΜΕ πάντοτε, οι δικαστές δημοσιογράφοι εμφανίζουν δικούς τους μάρτυρες, ανώνυμους πάντοτε, κάποιες φορές και φίλους του θύματος, οι οποίοι όμως δεν πρέπει να συμμετέχουν στην επίσημη διαδικασία, γιατί είναι παράνομο να αποκαλύπτεις τις καταθέσεις σου πριν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, ενώ άλλοι εμφανίζονται σαν να ήταν εκεί, οι οποίοι λένε άλλες κατηγορίες χωρίς να έχουν καμία ιδέα για το περιστατικό, ενώ γίνεται και τεράστια προσπάθεια να ταυτιστεί η αστυνομία με τη ΧΑ. ΓΙΑΤΙ ρε μάγκες; Από που βγαίνει αυτό; Από τις 130 προσαγωγές; Πως ξέρουν ότι ήταν 12 αστυνομικοί για παράδειγμα στον τόπο του εγκλήματος ενώ οι αστυνομικοί λένε ότι ήταν 4 και πόσες φορές έχει δει κάποιους τους αστυνομικούς να κυκλοφορούν σε ντουζίνες; Βγαίνουν blogs και ζητάνε να γίνουν έρευνες για τους "Χρυσαυγίτες" με τις βερμούδες και τα αμάνικα που πέταγαν πέτρες σε αυτούς που τους πετούσαν "άκακες" μολότοφ, βγαίνουν και κατηγορούν αυτόν που "συνεργάστηκε" με την αστυνομία επειδή πέταξε κάτω αυτόν που χτύπησε πισώπλατα αστυνομικό, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα το βιντεο που παραθέτουν.
21 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:28 μ.μ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Alexandros είπε...
Όμως ας δούμε και τι άλλο έχει γίνει αυτές τις μέρες, που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα.

Ο Άσμουσεν φέρεται να δήλωσε πως ο Βενιζέλος του ζήτησε να μαγειρέψουν το έλλειμμα, με αυτόν πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη, κάτι που διέψευσε ο Βενιζέλος, αλλά όχι ο Άσμουσεν, αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν. Ο Σβόμποντα μας είπε πως δεν έχουμε δικαίωμα να προεδρεύσουμε της ΕΕ και αυτό ο Βενιζέλος το πήρε ως δήλωση στήριξης!!!!!!! Δεν ξέρουμε πόσος κόσμος θα απολυθεί ουσιαστικά και δεν ξέρουμε αν μας περιμένει και άλλο μνημόνιο, όπως λέγεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.
Και έγινε και κάτι άλλο, για το οποίο μας ενημερώνει το ιστολόγιο βετεράνος, πέθανε ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια και απρόκλητα από ομάδα 30 περίπου αντιεξουσιαστών το 2007 και εν ώρα υπηρεσίας, όμως αυτός ήταν Όρκ ήταν Μπάτσος δεν ήταν άνθρωπος από ό,τι φαίνεται, δεν είχε πατέρα δεν είχε μάνα, για αυτό και κανένας δεν το είπε μέχρι τώρα.

Σήμερα είναι οι φασίστες, αύριο ποιος θα μπει στο στόχαστρο της ενορχηστρωμένης προπαγάνδας; Αυτή είναι η δημοκρατία που θέλουμε, μήπως μπορεί αύριο μεθαύριο όταν θα έχουν ξεμπερδέψει με τους φασίστες να μπει κάποιος άλλος στο στόχαστρο; Κάποιος άλλος που μπορεί να είναι απειλή για το σύστημα; Μεθαύριο για ποιον θα έχουν οι εφημερίδες ανώνυμες καταγγελίες;
21 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:35 μ.μ.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7620.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9136.html
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/32.html
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5404.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Δημήτριος Καρατζίδης είπε...
Εκτιμώ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο απόενοχοποίησης της ελίτ, το οποίο στο φινάλε του προβλέπει και τον εμφύλιο σπαραγμό. Ο ένας χρήσιμος ηλίθιος είναι γνωστός και ήδη ενεργεί. Προσπαθούν να εμπλέξουν και τον δεύτερο, τον αντίπαλό του. Στη συνέχεια θα χρεώσουν τα πάντα στους «ηλίθιους».
20 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:56 π.μ.
kaminis1 είπε...
Τα γεγονοτα της Marfin ξεχαστηκαν γρηγορα, αλλα το θεμα του χρυσαυγιτη θα μεινει στην Ιστορια. Οταν η αριστερα κοπαναει τα κοκκινα κονταρια στα κεφαλια των πολιτων, τοτε αυτο χαρακτηριζεται ''επαναστατικος αγωνας''. Οταν η δεξια κοπαναει τα κεφαλια των πολιτων με τις αντιστοιχες σημαιες τοτε μιλαμε για ''εμφυλιο σπαραγμο''. Μιλαμε για την απολυτη δημοκρατικη ρητορικη και ελευθερη εκφραση των ΜΜΕ. Αν καποιος απεχει απο ολο αυτο το θεατρο σκιων και αποφασισει να βλεπει αντικειμενικα την πολιτικη ροη των πραγματων, θα καταλαβει οτι τσαμπα χρονος χαραμιζεται για το απολυτο τιποτα.
20 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:44 π.μ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

[http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/stratfor-h-x.html]

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://contogeorgis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_19.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://infognomonpolitics.blogspot.ch/2012/05/1.html
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2720.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://www.koutipandoras.gr/42911/%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81.html
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9966.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

GeorgeTS Ptol είπε...
Την ύστατη ώρα, την στιγμή που η χώρα έχει πλέον βουτήξει στο κενό, κάποιοι επέλεξαν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί. Το χαρτί του μίσους και της διχόνοιας. Συνταγή δοκιμασμένη πολλές φορές, με απόλυτη επιτυχία. Ήμουν βέβαιος ότι την τελευταία τριετία οι Έλληνες ξύπνησαν από τον λήθαργο, για μία στιγμή ήλπισα ότι πλέον θα άλλαζε ο τρόπος σκέψης μας και η πορεία της χώρας μας. Δυστυχώς έκανα λάθος (για ακόμη μία φορά). Συνεχίζουμε να κοιμόμαστε, απλά αλλάξαμε όνειρο ίσως και πλευρό, δεν είμαι βέβαιος.

Βλέποντας τις ειδήσεις στα κανάλια ντράπηκα που ζω σ' αυτή την χώρα. Ντράπηκα για μας τους Έλληνες. Μας πέταξαν μία φόλα και εμείς πάντα πρόθυμοι την κατασπαράξαμε χωρίς καν να σκεφτούμε. Σαν τα πρόβατα που τα οδηγούν στην σφαγή. Δηλώσεις μίσους και διχόνοιας από όλους. Συστράτευση ο ένας, επαγρύπνηση ο άλλος, στρατολόγηση ο τρίτος. Καλά αυτοί, κάνουν την δουλειά τους, την βρόμικη και γλοιώδη. Αλλά εμείς? Είμαστε τόσο ανόητοι που θα τους ακούσουμε? Είμαστε τόσο ανόητοι ώστε να βάλουμε την ταφόπλακα αυτού του τόπου μόνοι μας? Πως μετά κατηγορούμε τους Γερμανους, τους Αμερικάνους, την Τουρκία και πάει λέγοντας? Δεν βλέπουμε ότι οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς?

Προσπαθώ να καταλάβω ποια η διασύνδεση του δολοφόνου με πολιτικό κόμμα. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί αυτή η δολοφονία είναι διαφορετική από την δολοφονία του ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί αυτός ο θάνατος είναι σπουδαιότερος από την αυτοκτονία μίας μητέρας. Είναι πολιτική δολοφονία? Έδωσε διαταγή ο αρχηγός η στελέχη κόμματος να δολοφονηθεί κάποιος άνθρωπος? Αν ναι, ας το αποδείξουν με στοιχεία. Ας αφήσουν την αστυνομία και την δικαιοσύνη να κάνει το έργο της και να αποφανθεί. Αν η δολοφονία είναι πολιτική ας τους βάλουν όλους μέσα. Πως όμως χωρίς στοιχεία βγαίνουν και σπέρνουν το μίσος και την διχόνοια? Γιατί δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας για την πρόκληση μίσους που σπέρνουν τα κανάλια και οι πολιτικοί φορείς? Γιατί δεν κατηγορήθηκε πολιτικός χώρος με την σύλληψη τόσων τρομοκρατικών ομάδων με προφανή πολιτική διασύνδεση?

Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κάποιοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα μας. Αυτό δεν είναι και κάτι πρωτοφανές. Το πρωτοφανές είναι ότι εμείς τους το επιτρέπουμε. Και το ακόμη ποιο συγκλονιστικό είναι ότι είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε αυτή την αποσταθεροποίηση.
19 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:43 μ.μ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Alexandros είπε...
Είναι κρίμα να βλέπεις ανθρώπους που πράγματι έχουν να πουν κάτι και πολλές φορές σημαντικό, να εμφανίζουν αυτές τις απόψεις, οι οποίες προέρχονται από βαθύτερες κομματικές γραμμές! Έχω βαρεθεί κάθε διένεξη να την γυρνάνε στον εμφύλιο, όπου καθαγιάζουν τη μια πλευρά και χαρακτηρίζουν προδοτική την άλλη.
Για να λύσουμε τον εμφύλιο θα πρέπει να πούμε πως κάτω από τις ειδικές συνθήκες ενός παγκοσμίου πολέμου και με την άνοδο του κομμουνισμού την εποχή εκείνη, και οι δυο παρατάξεις έκαναν ενέργειες, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προδοτικές όλες οι παρατάξεις έδρασαν σε συνεργασία με ξένες δυνάμεις, όλες οι παρατάξεις έκαναν αποδεδειγμένα φρικτά εγκλήματα η μια έναντι της άλλης, με στοιχεία! Αντί λοιπόν όλοι να ζητήσουν συγγνώμη για αυτά τα εγκλήματα, αντί να τα αναγνωρίσουν, αντί ο ένας να στέλνει εκπροσώπους στις γιορτές μνήμης των θυμάτων του άλλου και να τονίζουν, πως τα σφάλματα του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν, πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ο καθένας ζητάει να πάρει εκδίκηση, άλλος για τον Μελιγαλά, άλλος για την Καισαριανή.
Όλοι θέλουν να καπηλευτούν τη λεγόμενη εθνική αντίσταση, ενώ αν κανείς διαβάσει μόνο τις κατηγορίες που εκτοξεύει ο ένας στον άλλο, μιλάμε για μια ανύπαρκτη εθνική αντίσταση. Τέλος πάντων η ουσία είναι ότι είναι κρίμα να βλέπεις τέτοιες απόψεις να εκφράζονται από ανθρώπους που έχουν να πουν κάτι και να διαστρεβλώνουν τόσο ολοφάνερα την αλήθεια.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Όπως η ΧΑ προσπαθεί με τραμπουκισμούς να επιβληθεί στις λαϊκές γειτονιές, έτσι επιβλήθηκε και παλαιότερα η αριστερά σε αυτές τις γειτονιές, οι πρακτικές δεν έχουν καμία διαφορά και οι δυο δυνάμεις, καμία δεν είναι γνήσια αντιμνημονιακή, μα καμία και είναι απορίας άξιο πως καμία δεν έχει προτείνει μέχρι σήμερα έναν εναλλακτικό δρόμο, ένα εναλλακτικό ολοκληρωμένο σχέδιο και ενώ μάλιστα ξέρουν πως διαθέτουν ένα πολύ υψηλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό, σκέφτονται πως θα στείλουν τους Έλληνες να πάνε να μαζέψουν φράουλες στα χωράφια! Αυτά που ακούμε από το στόμα τους είναι πρωτόγνωρα και κανένα από αυτά τα κόμματα δε μπορεί να αποτελέσει άξια αντιμνημονιακή δύναμη, χώρια βέβαια που εδώ που έχουμε φτάσει μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας το μνημόνιο μπορούμε με λίγο σοβαρή δουλειά να το ξεφορτωθούμε στα αλήθεια! Έχω μια αίσθηση όμως πως κανένας δε θέλει στα αλήθεια να το ξεφορτωθεί, όλες οι πολιτικές παρατάξεις κερδισμένες είναι γιατί να το ξεφορτωθούν? Η ΝΔ κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, η Χρυση Αυγή στη Βουλή! ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση! το ΚΚΕ έχει κάποιον επιτέλους να πλακώνεται στις γειτονιές και παραμένει στη Βουλή βέβαια και η εξοκοινοβουλευτική αριστερά είναι ενισχυμένη ως αντιμνημονιακή δύναμη, οπότε ποιο είναι το πρόβλημα, χώρια που ό,τι στραβό αποφασίζουν το ρίχνουν στην Τρόικα και τελειώνει η υπόθεση, όλοι ευχαριστημένοι και έτοιμοι να πάρουν την εκδίκησή τους, εκδίκηση που οι παππούδες τους δε θα έπαιρναν αν μπορούσαν τώρα, με όποιον παππού έτυχε να συζητήσω σε χωριά ούτε να μιλήσει για τον εμφύλιο δεν ήθελε, αυτοί εδώ όμως δεν έχουν κανένα δισταγμό, έχουν γαλουγηθεί καταλλήλως από τους εξτρεμιστές ιδεολογικούς τους πατέρες!
Προσπαθώ να γράψω κάτι για να καταλήξω το σχόλιο μου, κάτι αισιόδοξο, κάποια λύση, αλλά η λύση είναι εξωπραγματική για να υπάρχει αισιόδοξο σενάριο, οπότε βλέπω να έρχονται πολύ δύσκολες εποχές, παρά το ότι οι πολλοί είναι έξυπνοι και βλέπουν την καταστροφή να έρχεται και θέλουν να την αποτρέψουν, ουσιαστικά δεν εκφράζονται πουθενά και οι λίγοι χρήσιμοι ηλίθιοι είναι αρκετοί για να φέρουν την καταστροφή. Δεν υπάρχει ούτε ένα ακόμα, που να εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η μοναδική λύση είναι η δημιουργία νέων, εντελώς νέων πολιτικών φορέων, οι οποίοι θα συντρίψουν πολιτικά αυτό το σημερινό εντελώς σάπιο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει όλα ανεξαιρέτως τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά πως θα προκύψουν αυτοί οι καινούριοι πολιτικοί φορείς δυστυχώς δεν μπορώ να το πω, δεν ξέρω!Πρέπει να βρεθούν άτομα που θα αποφασίσουν να εκτεθούν, να βρουν χρήματα και δημοσιότητα και να διακατέχονται από μερικά απλά χαρακτηριστικά πατριωτισμό, εντιμότητα, γνήσια δημοκρατικά αισθήματα και θάρρος!
20 Σεπτεμβρίου 2013 - 8:49 π.μ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

[http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9966.html]

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://www.zougla.gr/blog/article/661944
http://www.parapolitiki.com/2013/08/me-ena-tatouaz-sbastika-kano-oti-sygkrouomai-me-tous-fasistes.html
http://www.koolnews.gr/egrapsan/i-sistimiki-anagkaiotita-tis-lithis/
http://inlovewithlife.wordpress.com/2013/05/23/state_racism/
http://www.thepressproject.gr/article/41118/Kai-oi-32-exoun-psuxi
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2013/04/10/%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9/