Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ-Πώς δρουν τα Τάγματα της Χρυσής Αυγής, πώς στήνονται οι επιθέσεις

ΠΗΓΗ: Greek National Pride

????????????????????????????????????????????????????????????????????????? 

Ενάμιση χρόνο ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, το πρώην στέλεχος της ΧΑ. Είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός, όπως λέει στο Εθνος. Στη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Εθνος», τραβάει από τις σκιές την πιο επικίνδυνη τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και μιλάει με στοιχεία, γεγονότα και ονόματα. Τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας, τα οποία για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται. Οσα υποστηρίζει το πρώην μέλος του νεοναζιστικού κόμματος επιβεβαιώνουν όσα λίγο-πολύ όλοι υποψιαζόμασταν, αλλά το βάθος των αποκαλύψεων σοκάρει.

Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση που συναντάμε μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ’ όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα ρόπαλα, τα στιλέτα και τα πτυσσόμενα κλομπ, τα οποία «εξαφανίζονται» όταν επίκεινται έλεγχοι από την Αστυνομία.

«Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε», δηλώνει στο «Εθνος» το πρώην στέλεχος. Μάλιστα υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι «μιλημένοι», αφού αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και τους δίνει πληροφορίες αλλά και αναλαμβάνει να «καθαρίσει» όσους πιαστούν στα «πράσα».

Παράλληλα, αναλύει το… οργανόγραμμα της Τ.Ο. Νίκαιας, λέγοντας πως όλοι ενημέρωναν για οτιδήποτε αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας τον Γ. Πατέλη. Εκείνος, όπως τους έλεγαν στα γραφεία της οργάνωσης, έπρεπε να ενημερώσει τον Ι. Λαγό, ο οποίος έχει υπό την ευθύνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας, που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στις δράσεις του κόμματος.

«Ο Γ. Πατέλης μας έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το OK ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την “πέσουμε” σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός», υποστηρίζει το πρώην στέλεχος.

Για να μπεις στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας πρέπει να ανήκεις στην κλίκα του Γ. Πατέλη και να έχεις αποδείξει την αξία σου. Αφού γίνεις μέλος, μπαίνεις στον Ανοιχτό Πυρήνα και μετά, αν αποδειχθείς αντάξιος, προχωράς προς τα ενδότερα και τον Κλειστό Πυρήνα.

Το πρώην στέλεχος λέει σχετικά: «Είσαι ένα μηδενικό, σου λένε να πέσεις να πάρεις κάμψεις και σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους. Οταν μπεις στον Κλειστό Πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος» το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι τα πρωτοπαλίκαρα του Γ. Πατέλη έχουν ανέβει πολύ ψηλά στο κόμμα και έχουν αναλάβει τη φρούρηση των μεγάλων συγκεντρώσεων, εντός και εκτός Αττικής. Θερμοπύλες, Μελιγαλάς, Κόρινθος, Πέραμα, Δηλιγιάννη και η λίστα συνεχίζεται. Ομως δεν είναι μόνο μπράτσα το «Σώμα Ασφαλείας», όπως λέγονται επίσημα. Διαθέτουν έως και… χάκερ για να επιτίθεται στα προφίλ του Facebook όσων εκδιώχθηκαν ή αποχώρησαν από το κόμμα. Μάλιστα, υπάρχουν και πληροφοριοδότες που παριστάνουν τους αντιφασίστες ή τους αναρχικούς για να μαθαίνουν τι γίνεται στα αντίπαλα «στρατόπεδα». Η επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων και των μελών γίνεται μέσω προπληρωμένων διαδικτυακών μηνυμάτων.

Την ίδια στιγμή πέφτουν οι μάσκες των χρυσαυγιτών, οι οποίοι εμφανίζονται ως «σωτήρες» των Ελλήνων που θα διώξουν τους μετανάστες από τη χώρα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώην στελέχους, τα ρούχα που συγκεντρώνονται από τα μέλη και τους υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής για να δοθούν σε άπορους συμπολίτες τους που έχουν ελληνική ταυτότητα, καταλήγουν να πωλούνται ύστερα από συνεννόηση μαζί τους σε πάγκους Πακιστανών στις λαϊκές αγορές και οι χρυσαυγίτες παίρνουν ποσοστά επί των πωλήσεων. Μάλιστα, προσφέρουν και την προστασία τους για να εγγυηθούν πως όλα θα πάνε καλά και θα μπουν χρήματα στις τσέπες των υπευθύνων.

Στα μέλη της Τ.Ο. Νίκαιας υπάρχουν και ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν από τα σχολεία για να μπουν και αυτοί στο κόμμα. «Κένταυροι» ονομάζεται η νεότερη γενιά των μελών της οργάνωσης, ενώ ο υπεύθυνος για αυτή την ομάδα είναι ταυτόχρονα και ο επικεφαλής της ομάδας INNOVA, που καβαλάνε τα «παπάκια» τους και είναι η ομάδα κρούσης, στα πρότυπα της αστυνομικής ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Με συγκεκριμένη δομή που συναντάμε σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, το τάγμα εφόδου προχωρεί σε παρέλαση στους δρόμους της Νίκαιας προς επίδειξη της δύναμής τους. Αρχικά, ο Κλειστός Πυρήνας της Τ.Ο. Νίκαιας ήταν 30 άτομα, τα οποία ήταν και το τάγμα εφόδου. Παραμένει άγνωστο πλέον πόσα άτομα έχει, ενώ περίπου 5.000 είναι τα μέλη της οργάνωσης.

Με ρόπαλα στα χέρια, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, που καμουφλάρονται ως σημαίες του κόμματος, ασπρόμαυρες στολές παραλλαγής που είναι το σήμα-κατατεθέν της Νίκαιας και με υποχρεωτική υπακοή στις προσταγές του γραμματέα Γ. Πατέλη, οι «φουσκωτοί» επιλέχθηκαν προσωπικά από τον επικεφαλής τους. Ο οποίος στη φωτογραφία απεικονίζεται με αλεξίσφαιρο γιλέκο! Τα στρατιωτικά ρούχα τα αγοράζουν από κατάστημα δίπλα στο Α.Τ. Νίκαιας, με… ειδική έκπτωση για τους χρυσαυγίτες.  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: