Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Κράτος εν κράτει την έχουν δεί στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΕΙ...

ΠΗΓΗ: Αντίλογος

Με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε ότι «παγώνει» κάθε ακαδημαϊκή λειτουργία, όπως εγγραφή των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγή εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων. 

Παράλληλα ενημερώνει για την απόφασή της να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:

-την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

-ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας  και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.

-ότι τα Υπουργεία Παιδείας  και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις  διεθνείς  υποχρεώσεις του.

Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.
Πηγή:www.capital.gr

Σημείωση Αντίλογου : Απαιτείται η ΑΜΕΣΗ απάντηση του υπουργείου.
Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους που υφίστανται τις κινητοποιήσεις τους...
Οι νεοεισερχόμενοι στα ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι γονείς τους έχουν ΗΔΗ επιβαρυνθεί με εκατοντάδες ευρώ σε ακυρώσεις εισιτηρίων  (μετακίνηση από την πόλη τους για να ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ) η /και σε ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν περιμένοντας να γραφτούν !!!
Φοιτητές (εν δυνάμει), περιμένουν την εγγραφή τους για να την υποβάλλουν στην στρατολογία και να πάρουν ΑΝΑΒΟΛΗ στράτευσης...
Φοιτητές περιμένουν να δώσουν το μάθημα εκείνο για να προχωρήσουν η να ορκιστούν για να αλλάξουν σελίδα στην ζωή τους...
Το υπουργείο ΔΕΝ μπορεί να είναι απλός ΘΕΑΤΗΣ...
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να ΔΡΑΣΗ τώρα...
Αν κάποιοι δεν μπορούν... να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ...
Οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ...

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://antitheto.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
http://www.agon.gr/news/156/ARTICLE/15189/2012-01-25.html