Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

"Λύσσαξε" ο Α.Νταβούτογλου για την διαρροή των σχεδίων εισβολής στην Συρία

"Λύσσαξε" ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για την υποκλοπή και διαρροή των τουρκικών σχεδίων εισβολής στην Συρία.
Και δήλωσε πριν λίγο ότι η ανάρτηση (διαβάστε το κύριο άρθρο του defencenet.gr) της υποκλαπείσας συνομιλίας του με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών MIT Χακάν Φιντάν στο YouTube, στην οποία ακούγονται να συζητούν για τον τρόπο που με προβοκάτσια και θα εισβάλλουν στην Συρία, αποτελεί «κήρυξη πολέμου» κατά της Τουρκίας.
«Η επίθεση (. . .) έγινε εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας, εναντίον του κράτους μας και του έθνους μας. Πρόκειται για ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου ενάντια στο τουρκικό κράτος και το έθνος μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νταβούτογλου στο Ικόνιο της Τουρκίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η διαρροή της συνομιλίας του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας ( ΜΙΤ ) Χακάν Φιντάν με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για τη Συρία είναι μια «άθλια επίθεση» κατά της εθνικής ασφάλειας και εκείνοι που κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη θα αντιμετωπίσουν βαριά τιμωρία.
Σε γραπτή του ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ορισμένα αποσπάσματα της υποκλοπής, που αναρτήθηκε ανώνυμα στο YouTube, αποτελούν προϊόν μοντάζ.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε –στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου μίλησε σε πλήθος οπαδών του κόμματός του σε μια προεκλογική συγκέντρωση– ότι η ανάρτηση στο YouTube αυτής της συνομιλίας είναι μια «αχρεία» πράξη.
«Διαρρέουν ακόμα και μια συνάντηση για θέματα εθνικής ασφάλειας. Αυτό είναι αχρείο, είναι ανέντιμο (. . .). Ποιους εξυπηρετούν οι ηχητικές καταγραφές μιας τόσο σημαντικής συνομιλίας;», σημείωσε ο Ερντογάν.
Νωρίτερα μια πηγή στο γραφείο του Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία απέκλεισε την πρόσβαση στο YouTube σε μια προσπάθεια προάσπισης της εθνικής ασφάλειας της χώρας, και ότι η διαρροή αυτή εγείρει «θέμα εθνικής ασφάλειας».
Η ίδια πηγή είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε επαφή με τον ιστότοπο αυτό και πιθανόν να άρει την απαγόρευση του YouTube αν η διεύθυνσή του αποσύρει την επίμαχη ηχητική καταγραφή η οποία έχει αναρτηθεί σε αυτόν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: