Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ

“Με συνοδικό συλλείτουργο που τέλεσαν στην ιερά μονή του Αγίου Νικολάου Παιανίας Αττικής, επισφράγισαν την ένωση τους οι Παλαιοημερολογίτες σήμερα το πρωί.

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών κ. Καλλινίκου και του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου, επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, Ιεράρχες της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, οι προερχόμενοι από την κοινότητα των Ενισταμένων αλλά και εκπρόσωποι της αντίστοιχης Εκκλησίας στην Ρουμανία με Επισκόπους από την Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς που δεν ακολούθησαν το Πατριαρχείο της Ρωσίας, τέλεσαν συνοδικό συλλείτουργο το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί.

Αυτή τη στιγμή η υπό τον κ. Καλλίνικο Ι. Σύνοδος ελέγχει την συντριπτική πλειονότητα των Παλαιοημερολογιτών στην Ελλάδα με παρουσία σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και επικοινωνία με αντίστοιχες Εκκλησίες σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία και Η.Π.Α..”
Μόλις διάβασα το εκκλησιολογικό κείμενο της ένωσης των "Ενισταμένων" του Κυπριανού με τους Παλαιοημερολογίτες του Καλλινίκου -Χρυσόστομου Κιούση- ανεβόησα:

Ως σοφέ Γέροντα Επιφάνιε Θεοδωρόπουλε! Πρόβλεπες δεκαετίες πριν τι θα συνέβαινε στη συνέχεια με μαθηματική ακρίβεια.!

Ακούστε τι έκαναν οι Θεομπαίκτες -και όταν λέμε Θεομπαίκτες εννοούμε Θεομπαίκτες!- του Παλαιού Ημερολογίου και θαυμάστε την κουτοπονηρία, την αμάθεια, την θεολογική ασχετωσύνη, την κραυγαλέα τους ασυνέπεια, αλλά προπαντός το άδολο προτεσταντικό τους φρόνημα.

Οι Παλαιομερολογίτες του Καλλίνικου -βλάσφημοι μέχρι το τελευταίο κύτταρο της ύπαρξής τους- θεωρούν τα μυστήρια της Εκκλησίας άκυρα επειδή υιοθέτησαν το διορθωμένο Ιουλιανό Ημερολόγιο.

Δηλαδή τη Θεία Κοινωνία που τελεί ένας Νεοημερολογίτης κληρικός δεν την θεωρούν Σώμα και Αίμα Χριστού αλλά ψωμάκι και κρασάκι!!! Τόσο μεγάλη βλασφημία!!! Ούτε ο Πάπας ή οι Αγγλικανοί δεν πρεσβεύουν τόσο βλάσφημη θεωρία για τα μυστήρια της Εκκλησίας.!!!

Το ίδιο άκυρα όμως θεωρούν και τα μυστήρια όσων Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών (Ρωσίας, Σερβίας, Ιεροσολύμων κτλ.) ακολουθούν μεν το Παλαιό Εορτολόγιο, αλλά έχουν κοινωνία με τις Εκκλησίες που ακολουθούν το Νέο Ημερολόγιο (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Κύπρου, Ελλάδας κτλ.).

Οι "Ενιστάμενοι" του Κυπριανού διέρρηξαν τους δεσμούς τους με τους υπόλοιπους Παλαιοημερολογίτες επειδή θεωρούν έγκυρα τα μυστήρια της Εκκλησίας και τον εαυτό τους αποτειχισμένο και όχι σχισματικό.

Επομένως πώς θα μπορούσαν να ενωθούν οι δύο παρατάξεις για να πραγματοποιήσουν το σημερινό ενωτικό πανσχισματικό συλλείτουργο;

Προφανώς ΜΟΝΟΝ αν μία από τις δυο παρατάξεις διαφοροποιούσε τις θέσεις της για την εγκυρότητα των μυστηρίων των Νεοημερολογιτών.

Και τι έκαναν στην πράξη οι "ασυμβίβαστοι αγωνιστές εναντίον του Οικουμενισμού;"

Υιοθέτησαν την "theory of comrehensiveness" (“θεωρία της περιεκτικότητας”) που συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο του Αγγλικανισμού και του Οικουμενισμού αλλά και του Π.Σ.Ε. και δεν διαφέρει ουσιαστικά από την fides reflexive της Β΄Βατικάνειας Συνόδου πάνω στην οποία στηρίζεται η Ουνία.!!!

Τουτέστιν η κάθε "επισκοπή" των “ενωμένων”  πια Παλαιοημερολογιτών έχει τη δυνατότητα εφεξής να δέχεται κατά το δοκούν όσους Νεοημερολογίτες προσέλθουν στις τάξεις τους, είτε με να τους αναμυρώνει ως αιρετικούς, είτε όχι!!!

Δηλαδή η ένωση που συμφώνησαν δεν ερείδεται στην ενότητα πίστεως. Απλά είναι διοικητική ενότητα, ενώ σε θέματα πίστεως ο καθένας διαλέγει και παίρνει ότι θέλει!!!

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ 

Πηγή: Κυπριανός Χριστοδουλίδης

 Μετά το ιστορικό ενωτικό συλλείτουργο των γνησίων Ορθοδόξων, ο ιστολόγος κ. Παναγιώτης Τελεβάντος, φοβερά ενοχλημένος, προέβη σε δύο δημοσιεύσεις (βλ. εδώ και εδώ) στις οποίες επιτίθεται με μένος κατά των "πανσχισματικών", όπως τους ονομάζει, Παλαιοημερολογιτών.
Στην πρώτη από αυτή θέτει κάποια αγωνιώδη ερωτήματα, στα οποία θα απαντήσουμε, όχι απαραίτητα για τον κ. Τελεβάντο, ο οποίος ίσως τα έθεσε ως ρητορικά, αλλά χάριν των κοινών αναγνωστών μας.
Ιδού τα ερωτήματα, μετά των απαντήσεών μας:
1.) Πόσοι από αυτούς που συλλειτούργησαν έχουν υποστατή (προσοχή! Υποστατή. Οχι απλά αντικανονική) ιερωσύνη και αρχιερωσύνη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ιερωσύνη των κληρικών μας δεν αμφισβητείται από κανέναν έντιμο και σοβαρό θεολόγο. Δεν θα σας κουράσω με ντοκουμέντα και στοιχεία για την προέλευση της Αποστολικής Διαδοχής των Γ.Ο.Χ., ήδη γνωστά στους ασχολούμενους με το θέμα, ούτε, από την άλλη, απλά θα αρκεστώ και μόνο στο πιο απλό, ότι ο αγιασμός των Παλαιοημερολογιτών δεν χαλάει (γεγονός που καταρρίπτει την συκοφαντία περί μη υποστατής ιερωσύνης), αλλά θα αναφέρω και το εξής σημαντικό: η Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς (ROCOR), και από την οποία έλκουν τις χειροτονίες τους οι Παλαιοημερολογίτες, είχε πλήρη λειτουργική κοινωνία με την Σύνοδο των Ενισταμένων από το 1994 μέχρι το 2007 που ενώθηκε με το Πατριαρχείο Μόσχας. Το Πατριαρχείο Μόσχας δέχτηκε σε κοινωνία την ROCOR άνευ καμίας διαδικασίας που να υποδήλωνε ότι πρόκειται περί κληρικών με ανυπόστατη ιερωσύνη, εμμέσως δηλαδή αναγνώριζε και το υποστατό της ιερωσύνης των, κοινωνούντων επί τόσα έτη με αυτούς, Ενισταμένων (των οποίων η Διαδοχή προέρχεται από τους Ρώσους - και απευθείας, και μέσω των Γ.Ο.Χ. το 1979), Ρουμάνων, Βουλγάρων, αλλά και των Ρώσων που δεν δέχτηκαν την ένωση με το Πατριαρχείο, εξαιτίας της μη άρσης των λόγων πίστεως. Όλων δηλαδή όσων συμμετείχαν στο συλλείτουργο αυτό! Ας μη γίνεται λοιπόν ιεροκατήγορος ο κ. Τελεβάντος και βλάπτει την ψυχή του.
2.) Πώς γεφυρώθηκε η διαφορά ανάμεσα στους Ενισταμένους και τους Καλλινικούς αναφορικά με την εγκυρότητα των μυστηρίων των Εκκλησιών που ακολουθούν το νέο ημερολόγιο και όσων έχουν κοινωνία μαζί τους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν ο κ. Τελεβάντος διάβαζε προσεκτικά το Κοινό Εκκλησιολογικό Κείμενο θα έπαιρνε την απάντησή του: "περὶ τῶν Μυστηρίων τῶν τελουμένων εἰς τὰς λεγομένας ἐπισήμους ὀρθοδόξους Ἐκκλησίας, ἡ Γνησία Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, δὲν διαβεβαιοῖ περὶ τοῦ κύρους αὐτῶν, οὔτε καὶ περὶ τῆς σωτηριολογικῆς ἀποτελεσματικότητος τούτων, ἰδίως εἰς ὅσους κοινωνοῦν «ἐν γνώσει» μετὰ τοῦ συγκρητιστικοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ὡς καὶ τοῦ Σεργιανισμοῦ". Δεν θεωρεί πλέον η Εκκλησία των γνησίων Ορθοδόξων εαυτήν αρμόδια να αποφανθεί εγκύρως και τελεσιδίκως περί του θέματος της εγκυρότητος αλλά και σωστικότητος των Μυστηρίων (ιδίως των "εν γνώσει" κοινωνούντων), γι' αυτό και δεν διαβεβαιώνει περί αυτών και αφήνει το ζήτημα να διευθετηθεί σε μια αρμόδια Μείζονα Σύνοδο Ορθοδόξων (και όχι Οικουμενιστών). Αυτή είναι μια ξεκάθαρη εκκλησιολογική θέση για ένα λεπτό ζήτημα, με πολλές παραμέτρους, το οποίο απετέλεσε και την σημαντικότερη ίσως αιτία διχογνωμιών και διασπάσεων στους Παλαιοημερολογίτες.
3.) Πότε θα επιστρέψουν εν μετανοία στην Εκκλησία επειδή το γε νυν έχον βρίσκονται σε σχίσμα και σε αίρεση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν ο κ. Τελεβάντος θεωρεί την κοινωνία με τους αιρετικούς Οικουμενιστές επιστροφή εν μετανοία στην Εκκλησία, τότε οι Παλαιοημερολογίτες θα προτιμήσουμε χιλιάκις να βρισκόμαστε στο ίδιο "σχίσμα" και στην ίδια "αίρεση" που βρίσκονταν οι Ορθόδοξοι την εποχή του Αρειανισμού, του Νεστοριανισμού, του Μονοθελητισμού, της Εικονομαχίας και των άλλων αιρέσεων. Το ερώτημα όμως που έπρεπε να απασχολεί τον κ. Τελεβάντο είναι πότε αυτός θα επιστρέψει εν μετανοία στην Εκκλησία του Χριστού, των Αποστόλων, των Πατέρων και όλων των Ορθοδόξων. Πότε επιτέλους θα είναι ο καιρός , για τον οποίο μιλούσε ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος όταν έλεγε "άχρι καιρού". Μήπως το "άχρι καιρού" έγινε "ποτέ" όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από τις απόψεις του κ. Τελεβάντου εδώ, από όπου και μεταφέρουμε αυτολεξί τα πειστήρια περί του τι εννοείται με το "άχρι καιρού": "ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να φύγουμε από την Εκκλησία (σ. ημ. εννοεί από την κοινωνία με τους Οικουμενιστές). Εκδουλεύσεις στους Οικουμενιστές με άκαιρες και μη συντεταγμένες αποτειχίσεις ΔΕΝ πρόκειται να κάνουμε ΠΟΤΕ (σ. ημ. δηλαδή, κατά την θεωρία αυτή, όταν πάει κάποιος να βιάσει μία παρθένα, αυτή θα πρέπει να περιμένει απόπειρα βιασμού και άλλων παρθένων για να αντιδράσουν μαζί, διότι σε διαφορετική περίπτωση η μεμονωμένη αντίδραση δεν θα αποφέρει αποτελεσματικό χτύπημα κατά των βιαστών εν γένει, λες και η εξάλειψη των βιαστών είναι σημαντικότερη από την διαφύλαξη της παρθενίας!). 
Στην δεύτερη ανάρτηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά του - προβαίνοντας παράλληλα σε χαρακτηρισμούς που ξεχειλίζουν από χριστιανική αγάπη - για τη "βλάσφημη θεωρία" της ακυρότητος των Μυστηρίων που υποτίθεται πως αποδέχονται οι "Παλαιοημερολογίτες του Καλλινίκου" όπως τους ονομάζει. Το τι αποδέχονται όμως φαίνεται ξεκάθαρα από το σημείο του Κοινού Εκκλησιολογικού Κειμένου που αναφέραμε παραπάνω και έτσι οι συνεχιζόμενες συκοφαντίες του κ. Τελεβάντου δεν ερείδονται πουθενά. Αντιθέτως αποδεικνύεται ο ίδιος φανατικός οπαδός της θεωρίας αυτής εφόσον δεν δέχεται Μυστήρια στους γνησίους Ορθοδόξους και χαρακτηρίζει ως "μη υποστατή" την ιερωσύνη των κληρικών μας.
Περί δε του π. Επιφανίου, του οποίου τις θέσεις αναπαράγει και ερμηνεύει, και μόνο το γεγονός ότι ο εν λόγω κληρικός έγραψε βιβλίο με τίτλο "Τα Δύο Άκρα", στο οποίο πολεμούσε τους Ζηλωτές και τους Οικουμενιστές, ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ μέχρι το τέλος της ζωής του, καταλαβαίνει κανείς ξεκάθαρα πως η "μέση βασιλική οδός" του, έγερνε περισσότερο και από τον Πύργο της Πίζας - ήτοι σκανδαλωδώς -  προς το "ένα άκρο" και μάλιστα το θανατηφόρο...
Τις θεωρίες του π. Επιφανίου που μας παραθέτει συχνά πυκνά ο κ. Τελεβάντος να περίμενε ότι θα της λαμβάναμε σοβαρά υπόψιν (γιατί είπε και έγραψε και ορθά πράγματα ο άνθρωπος) μόνο αν τηρούσε στην πράξη ίσες αποστάσεις και από τα "δύο άκρα", δηλαδή αν είχε αποτειχιστεί από τους Οικουμενιστές.
Αυτό ευχόμαστε να πράξει ο κ. Τελεβάντος αν θέλει να είναι συνεπής με τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και ας αφήσει τους Παλαιοημερολογίτες στον Αγώνα τους.

Σχόλιο: Δυστυχώς τά πράγματα χειροτερεύουν καί στό τεράστιο εκκλησιολογικό πρόβλημα τών παλαιοημερολογιτών, προστίθεται τό τεράστιο πρόβλημα τής αποτειχίσεως. Δέν κατανοούν ότι μέ τήν παράνοιά τους, καθιστούν αδύνατη κάθε αντιμετώπιση τού οικουμενισμού, καθώς ταυτίστηκαν μέ τόν αντι-οικουμενισμό. Η αίρεση είναι μιά άρνηση τής αλήθειας τής εκκλησίας. Είναι δυνατόν μιά άρνηση τής αρνήσεως νά οδηγεί στήν εκκλησία πού βιάζεται; Ορθοδοξία είναι ολόκληρη η αλήθεια τής σωτηρίας. Δέν είναι ένα εργαλείο αντιμετωπίσεως τών αιρέσεων. Δέν εξαρτάται από τίς αιρέσεις.  Χωρίς αιρέσεις δέν θά υπήρχε; Δέν είναι ο πατέρας τής εκκλησίας ο πόλεμος!! Καί τί επινοούν γιά νά υπερισχύσουν στόν πόλεμο; Αρνούνται τόν αγιασμό στά μυστήρια τών αντιπάλων τους. Λές καί τόν αγιασμό τόν δίνουν οι παπάδες. Η Θ. Ευχαριστία είναι τό Μυστήριο τής Μετανοίας, δέν είναι αγιασμός. Στήν Θ. Ευχαριστία ο Κύριος δίνει άφεση τών αμαρτιών στό μέτρο πού μόνο εκείνος γνωρίζει. Δέν αφαιρείται η ρίζα τού προπατορικού, όπως συνέβη στήν Θεοτόκο καί όπως συνεχίζει νά συμβαίνει στούς Αγίους τού Κυρίου μέχρι σήμερα. Ο Αγιασμός δέν είναι μυστήριο τής εκκλησίας. Αγιάστηκαν τά ύδατα λόγω τής παρουσίας τού Κυρίου. Δέν βαπτίστηκε ο Κύριος γιά νά αγιάσει γή καί ουρανό. Δέν ενσαρκώθηκε, ούτε σταυρώθηκε, γιά νά αποκτήσουμε τόν αγιασμό πού μάς έλειπε. Τί δουλειά έχει ο κλήρος μέ τά μυστήρια. Ο παπάς κάνει μόνο τήν θυσία, είναι ο χασάπης. Μόνο ο Ζηζιούλας θέλει τόν επίσκοπο νά δίνει τήν Χάρη. Τόν Αγιασμό τόν δίνει τό Αγιο Πνεύμα, εκεί πού κατοικεί τό Πνεύμα Κυρίου, τό ένδυμα τού Χριστού, καί μόνον. Η χειροτονία είναι Χάρις διακονίας. Ας ακούσουμε τόν Απόστολο. Δέν κληρονομούνται τά χαρίσματα τού Αγίου Πνεύματος. Καί από τήν στιγμή πού δίνεται τό χάρισμα τού αποστολου, πώς είναι δυνατόν νά κληρονομείται διά τής χειροτονίας; Μόνον ελάχιστοι υπήρξαν ικανοί από τούς αποστόλους νά δίδουν αυτοί τήν χάρη τού Αγίου Πνεύματος διότι δέν ζούσαν πλέον αυτοί αλλά ζούσε μέσα τους ο Χριστός.

Αμέθυστος

41 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

φαινεται οτι το προβλημα μπορει να το λυσει μονο το διεθνες δικαστηριο της χαγης ή συνοδος οπως την ονομαζουνε. Ειναι οι πιο αρμοδιοι. Θα μας κανονικοποιησουν κανονικα. Απολυτη συμπνοια με τους εξουσιαστικους μηχανισμους. Η απολυτη παραδοση. Μερος του κοσμου τουτου και ας ζεις και στα τζουμερκα. Τους κανονες ο διαβολος δεν τους φοβαται το πνευμα φοβαται. Απο αυριο ολοι με τα παλαιοημερολογητικα φιρμανια, ολοι στη σειρα. Απολυτη εφαρμογη των νομων. Μεσα σε εξι μηνες η Εκκλησια θα αγγιξει τα πρωτοχριστιανικα μεγαλεια. Διοτι μονο τοτε ηταν η Εκκλησια Εκκλησια. Μετα επαθε μια κανονικοποιηση και μια αντικανονικοποιηση και επαψε να υφισταται. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΠΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΑΛΛΟΥ. ΠΟΣΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΚΟΝΩΝΑΝΕ; ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ. ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ. Ε ΡΕ ΣΑΝΙΔΑ ΒΡΕΓΜΑΝΗ. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΟΥΝ, ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΔΕΙΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΛΕΝΕ, ΟΧΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Ο ΥΠΟΜΕΙΝΑΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΩΘΗΣΕΤΑΙ.Αμην.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εκτός από την εμπάθεια έχεις ακόμη άλλο ένα χαρακτηριστικό, αγαπητέ ανώνυμε (25/3/14 10:31 μ.μ.). Και αυτό είναι η αμάθεια.

Δεν είμαστε οι εμείς οι παλαιοημερολογίτες που διδάξαμε - και διδάσκουμε - το Κανονικό Δίκαιο, άλλως "Κανονολογία" ή "Κανονικότητα". Επίσης, δεν είμαστε εμείς που κάνουμε χρήση, ή έστω μνεία, των πολλών και ποικίλων "-ποιήσεων". Όπως, κανονικοποίηση, ιδεολογικοποίηση, θρησκειοποίηση και "ων ουκ έστι αριθμός" άλλων σύνθετων νεολογισμών, προερχόμενων από τη σχολή των νεοορθοδόξων.

Πρόσεχε λοιπόν αυτά που γράφεις (: εμείς θα μείνουμε μέσα στην εκκλησία ακόμη κι αν όλοι οι παπάδες κοινωνούν με το διάβολο) για να μη βρεθείς, αίφνης, "παρμένος και σηκωμένος", όπως λέει και το σοφό γνωμικό. Δηλαδή, το λεγόμενο "μας πήρε και μας σήκωσε". Ξέρεις ποιος, εννοείται.

Ανώνυμος είπε...

Aμέθυστος έγραψε: " Δυστυχώς τά πράγματα χειροτερεύουν καί στό τεράστιο εκκλησιολογικό πρόβλημα τών παλαιοημερολογιτών"

Ερώτηση: Γιατί ΕΠΙΜΟΝΑ λησμονείτε αγαπητέ Άμέθυστε ότι ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ το 1924 ΟΛΟΣ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ακολουθούσε το Ιουλιανό ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, το οποίο, οι από σας αποκαλούμενοι "παλαιοημερολογίτες" ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ; Ενώ εσείς ανήκετε στην "εκκλησία"των ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ του ΝΕΟΥ ημερολογίου, επειδή αυτό βολεύει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και όλο τον εσμό των Αιρετικών με τους οποίους ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και συναγελάζεται;
Τι είναι αυτό που σας καθιστά τόσο κωφό και τυφλό, αγαπητέ Αμέθυστε;
Μακάρι να μπορούσαμε να καταλάβουμε.

amethystos είπε...

Αγαπητέ κ. Κυπριανέ ίσως γνωρίζετε ήδη ότι γιά μάς καί ο οκουμενισμός καί ο αντιοικουμενισμός καλύπτονται από τό σκοτεινό πέπλο τού κληρικαλισμού. καί δέν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές. Ενα χαρακτηριστικό όμως τών παλαιοημερολογιτών εντυπωσιάζει. Οπως καί η δική σας διαμαρτυρία, αρχίζουν τόν λόγο τους μέ τόν Χριστό καί τόν τελειώνουν μέ τόν διάβολο. Πολύ περίεργο, δέν είναι έτσι;;;

amethystos είπε...

Είναι ένα κοσμικό γεγονός χωρίς εκκλησιολογική σημασία.Μπορείτε νά σνεχίσετε νά ζείτε μέ δραχμές;;;

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοείτε ότι η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ και ΧΟΥΝΤΙΚΗ αλλαγή του Εκκλησιαστικού εορτολογίου ΑΙΩΝΩΝ, είναι κάτι παρόμοιο με αλλαγή νομίσματος, αγαπητέ, κάνετε μέγιστον ά-λογον άλμα, και σφάλμα.
Αδυνατούμε να σας πείσουμε βεβαίως.
Μόνον ο Κύριος, μια μέρα θα ανοίξει τους οφθαλμούς σας.

amethystos είπε...

ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΤΕ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Δεν εχουμε σε μεγαλη συμπαθεια τους ιεχωβαδες,αλλά καί αυτοί προσπαθούν νά πείσουν. Οι λέξεις πραξικόπημα καί χούντα ανήκουν στό επαναστατικό λεξιλόγιο τής πολιτικής. Μήπως θά έπρεπε νά μιλήσετε μέ τό ΡΕΣΑΛΤΟ;;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

amethystos είπε...
Αγαπητέ κ. Κυπριανέ ίσως γνωρίζετε ήδη ότι γιά μάς καί ο οκουμενισμός καί ο αντιοικουμενισμός καλύπτονται από τό σκοτεινό πέπλο τού κληρικαλισμού. καί δέν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές. Ενα χαρακτηριστικό όμως τών παλαιοημερολογιτών εντυπωσιάζει. Οπως καί η δική σας διαμαρτυρία, αρχίζουν τόν λόγο τους μέ τόν Χριστό καί τόν τελειώνουν μέ τόν διάβολο. Πολύ περίεργο, δέν είναι έτσι;;;

kx
Η εξίσωση οικουμενσμός /αντιοικουμενισμός έχει για σένα, αγαπητέ αμέθυστε, το εξαγόμενο αποτέλεσμα του κληρικαλισμού. Σύμφωνα δε με τα γραφόμενά σου, αγαπητέ και πάλι αμέθυστε, για εμάς τους παλαιοημερολογίτες ανάλογη είναι η εξίσωση παλαιό/νέο εορτολόγιο, με τελικό εξαγόμενο τον διάβολο.

Δώσε μας λοιπόν και τη δική σου απάντηση στο περίεργο - φοβάμαι δεν είναι καθόλου - να έχουμε την ίδια σύμπτωση, όπου κληρικαλισμός και διάβολος, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν ο ένας από τον άλλο. Ή μήπως όχι;

Τα δικά σου αρχίζουν και τελειώνουν με τον κληρικαλισμό, τα δικά μας με τον διάβολο. Εσύ είσαι πιο ήπιος, διότι, φαίνεται, έμαθες - σε έμαθαν - να σέβεσαι και τον διάβολο. Εκτός αν κάνω λάθος και ο κληρικαλισμός είναι κι αυτός ένας από τους πολλούς δρόμους για να μας φέρει στον "ένα θεό" του συγκρητισμού.

Εμείς πάντως διάβολο δεν σεβόμαστε, όταν το κινδυνευόμενο είναι η πίστη. Τον ονομάζουμε, δεν τον σκεπάζουμε με τις λέξεις, π.χ. κληρικαλισμός. Ελπίζω, είμαι σαφής.

Με φιλικούς χαιρετισμούς των παλαιών ημερών. Όχι των ... νομισματικά νέων.

κχ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΣΤΗ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΑ.
ΑΚΟΥΤΕ ΦΑΛΤΣΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ.
ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΗΣ.

amethystos είπε...

ΑΓΑΠΗΤΈ ΟΤΑΝ Ο ΨΑΛΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΒΗΧΕΙ. ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΣΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

τα γνωστά:"άλλα αντ'άλλα και της Παρασκευής το γάλα" και άλλα λογια ν' αγαπιόσαστε....

ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.Π είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ''ΑΜΕΘΥΣΤΟ''

http://entoytwnika1.blogspot.gr/2014/07/blog-post_13.html

amethystos είπε...

Φίλε μόνο τό σχόλιο είναι δικό μας. Αν έχεις κάποια παρατήρηση στό σχόλιο σ' ακούμε.

ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.Π είπε...

Κατάλαβα πολὺ καλὰ ποιὸ εἶναι τὸ σχόλιο. Ἀσπάζεσθε ἡ ὄχι τὶς θεωρίες τοῦ κ. Τελεβάντου;

amethystos είπε...

Αν προσέξεις θά δείς ότι συμπεριέλαβα καί τήν απάντηση τού Κυπριανού. Ο Τελεβάντος δέν έχει ιδέες. Ασχολείται μέ τά αυτονόητα. Αρπαξα τήν ευκαιρία. Γιά τό σχόλιο.

ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.Π είπε...

Τὰ ''ἐπιχειρήματα'' τοῦ κ. Τελεβαντου δὲν εἶναι δικά του. Ἔχουν μιὰ ὁλόκληρη ἱστορία ποὺ ξεκινᾶ ἀπὸ τὸν γνωστὸ Χρυσόστομο Παπαδόπουλο ἕως σήμερα.

Καλὸ θὰ εἶναι ὅλοι μας εἴτε παλ/τες εἴτε ὄχι, νὰ ἀρχίζουμε νὰ γραφοῦμε τί υἱοθετοῦμε καὶ τί ὄχι.

Οἵ του Καλλινίκου σήμερα, πιστεύω ὅτι ξεκαθάρισαν τὴν ἐκκλησιολογία τους μὲ τὸ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ποὺ δημοσίευσαν, τὸ ὁποῖο περιέχει καταλυτικὲς ἀπαντήσεις διὰ ''καυτὰ'' ζητήματα.

amethystos είπε...

Σύμφωνοι φίλε,δέν αμφιβάλλουμε ότι είναι σημαντικό ορισμένα πράγματα νά ξεκαθαρίζουν. Τό κακό ξεχνιέται εξάλλου. Ακούσια μέ τόν χρόνο. Ο χρόνος είναι ο θάνατος τού κακού. Αλλά καί η διαιώνισή του. Ανανεώνεται. Οπως η φύση τήν άνοιξη. Ο σπόρος δέν πεθαίνει. Μόνον στήν εκκλησία ο σπόρος τού κακού πεθαίνει. Γιά νά δώσει τήν θέση του στόν Λόγο,στόν Εκούσιο σπόρο τού σπορέως, τού Κυρίου. ΑΥΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΩΖΕΙ. Δέν σώζουν οι εκκλησιολογίες. Σήμερα π.χ. μιά νέα εκκλησιολογία, τού Ζηζιούλα βασανίζει τήν εκκλησία. Πρέπει νά επιστρέψουμε στήν εκκλησία τού Κυρίου φίλε, παλαιοί καί νέοι.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

amethystos είπε...
Ο χρόνος είναι ο θάνατος τού κακού. Αλλά καί η διαιώνισή του. Ανανεώνεται. Οπως η φύση τήν άνοιξη. Ο σπόρος δέν πεθαίνει. Μόνον στήν εκκλησία ο σπόρος τού κακού πεθαίνει. Γιά νά δώσει τήν θέση του στόν Λόγο,στόν Εκούσιο σπόρο τού σπορέως, τού Κυρίου. ΑΥΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΩΖΕΙ.

κχ
Ποια εκκλησία σώζει ;

52 ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· Διὰ τοῦτο πᾶς γραμματεὺς μαθητευθεὶς εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ὅμοιός ἐστιν ἀνθρώπῳ οἰκοδεσπότῃ ὅστις ἐκβάλλει ἐκ τοῦ θησαυροῦ αὐτοῦ καινὰ καὶ παλαιά.

Επειδή υπάρχουν γραμματείς και γραμματείς, αν δεν απατώμαι, σημειώνω, είναι αυτοί στους οποίους οφείλεται η εκκλησιολογία, θα πρέπει να λάβουμε στα υπόψη και το παραπάνω εδάφιο : Μτ. ιγ΄.

Και το ερώτημα : Οι γραμματείς (έστω) των παλαιών ημερών είναι βλάσφημοι επειδή δεν θέλησαν να υποταχθούν - καλύτερα, να υποτάξουν την Εκκλησία - στους γραμματείς των νέων ημερών;

Οι τελευταίοι ποια παλαιά εκβάλλουν ως θητεύοντες, ή θητεύσαντες, στη βασιλεία των ουρανών ; Τα δικά τους καινά, μόνο "κούφια" (κενά) μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και νομίζω, δεν έχω άδικο. Όσο για τα παλαιά, αυτά είναι, τι άλλο, από λόγια. Λόγια και μόνο λόγια, μάλιστα δε αργά, αργολογία, δηλαδή λόγος ά-εργος, χωρίς έργο, άπρακτος, ανενεργός.

Πάντως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν υστερούν εντελώς σε έργο. Η μεταπατερική, συναφειακή και σχεσιτική, θεολογία είναι παρούσα, όπως και η βιοηθική. Που εκτοπιζει σταδιακά και σιωπηλά τη θεολογία.

amethystos είπε...

Αγαπητέ Κυπριανέ, αναφέρεσθε στόν Λόγο περί τής Βασιλείας χωρίς τήν ουσία του. ''παντός ακούοντος τόν λόγον τής βασιλείας καί μή συνιέντος, έρχεται ο πονηρός καί αρπάζει τό εσπαρμένον εν τή καρδία αυτού'' Μή μετανοούντος. Τά παλαιά είναι τά έργα τού παλαιού ανθρώπου. Τά οποία χωρίζει από τά καινά η μετάνοια. Εχετε μιά αδυναμία στήν καταδίκη. Η αποκάλυψις είναι αποκάλυψις Ιησού Χριστού, οχι αντιχρίστου. Είναι η χαρά τών χριστιανών. Η εμπειρία τών αγίων. Ολοι οι αγιοι έζησαν τήν αποκάλυψη. ΕΚΟΥΣΙΑ. Εμείς θά τήν ζήσουμε ακούσια. Η σκέψη σας,όπως καί όλων τών αποτειχισμένων είναι πολιτική. Σήμερα ονομάζεται πολιτική θεολογία. Είναι τό μεγάλο όπλο τού οικουμενισμού, προτεσταντικής κατασκευής. Δέν μπορείτε νά κατανοήσετε όμως τήν ταυτότητά σας μέ τόν οικουμενισμό διότι η πολιτική σας ρίζα είναι μυθική. Ανήκει στήν μυθική διαμάχη τού Δία μέ τόν Κρόνο. Βρίσκεστε ακόμη στά χέρια τού Κρόνου, κάτω από τήν κυριρχία τών Τιτάνων καί προβάλλετε τήν νίκη τού υιού Διός στά έσχατα τής δευτέρας παρουσίας όπου τά τέρατα τού Οκουμενισμού θά νικηθούν καί θά τιμωρηθούν.Τό αληθινό σας Ευαγγέλιο είναι η Θεογονία τού Ησίοδου. Οπου από τό χάος αναδύεται η τάξις τών Ιερών κανόνων καί αποκαθίσταται η χρυσή εποχή τού πάτριου εορτολόγιου. Οι οικουμενιστές ζούν τήν νίκη τού Δία πού φέρει τήν Τάξη, τήν δικαιοσύνη καί τήν ειρήνη,τήν μετάλλαξη τών εριννύων σέ ευμενίδες, μέ τήν καταδίκη τών εμπαθών φονταμενταλιστών, οι οποίοι σάν τούς τιτάνες καί τά τέρατα κρατούν τόν Χρόνο δέσμιο τών φθαρτών καί πεπερασμένων στοιχείων, εμποδίζοντάς τον νά γίνει αιώνιος. Οπως ακριβώς πρεσβεύει ο Ζηζιούλας. Νά γίνει η αμαρτία αιώνιος. Αυτός ο νικητής Ζεύς είναι ο πάπας καί ο πατριάρχης σάν πρώτος άνευ ίσων. Η απαραίτητη γέφυρα μέ τήν βασιλεία τού ουρανού, ο ποντίφηξ, ο Αυγουστος. Εξ' ού καί η μοναρχία τού πατρός. Ο Ζηζιούλας ο κρυπτο-παπικός, ο Ζεύς(στή)ζούλα(ς). Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΔΈΝ ΕΊΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΊΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. Η εκκλησία δέν ταυτίζεται μέ τήν Βασιλεία τού Κυρίου. Είναι η πύλη τής βασιλείας, τήν οποία διασχίζουμε διά τής μετανοίας. Διότι πολλοί οι κλητοί, λίγοι οι εκλεκτοί.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ "αμέθυστε",

Σε ευχαροστώ για το σχόλιο που έγραψες για εμέ. Όμως, δεν θα σου απαντήσω λεπτομερώς. Με γενικό και, τι να κάνουμε, τρόπο αφοριστικό ένα θα σου γράψω. Ότι η κριτική σου είναι λάθος. Κι αυτό, σαν συνέπεια της εσφαλμένης θεωρητικής σου αρχής, η οποία - γνώμη μου - έχει δόγμα της το "ακόμη κι αν έχω λάθος, οφείλεις να με υποστηρίξεις". Αυτό είναι και το δόγμα όλων των αιρετικών, που μισούν θανάσιμα την Ορθοδοξία. Το δικαιολογούν λέγοντας ή γράφοντας "για το καλό της Εκκλησίας".

Όταν κινδυνευόμενο είναι η πίστη, πού το βλέπουν "το καλό της Εκκλησίας", ή, ποια εκκλησία έχουν στο μυαλό τους; Την απαλλαγμένη από τα δεσμά του κληρικαλισμού, που, ως φαίνεται, πέτυχαν - αλλά δεν πέτυχαν - άλλη κουβέντα αυτό - οι ηγέτες (αγγλικανοί) του προτεσταντισμού ;

Μένω σ΄ αυτά και σε ευχαριστώ, ξανά, γι΄ αυτά που μου έγραψες.-

amethystos είπε...

ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΥ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΙΖΑΝΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ''ΘΕΟΔΟΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ''. Διά τής ανακηρύξεως τών κανόνων πιό σημαντικών από τόν αγιασμό τών δώρων διά τής χάριτος τού Κυρίου. Ο ορθόδοξος κληρικαλισμός τών αποτειχισμένων είναι βαρύτερος από τήν κατάκτηση τής εκκλησίας από τήν Φράγκικη Ιεραρχία,μέ τόν παπισμό, διότι αυτοί δέν έχουν ούτε δώρα, ούτε αγιασμό. Καί εάν τό Φιλιόκβε γέννησε τήν ανήκουστη φαραωνική πυραμίδα τής ιεραρχίας, τό ορθόδοξο Ρεγκουλόκβε, κατήργησε τήν Βασιλεία μεταθέτοντάς την σέ κάποια έσχατα,πολεμώντας τούς Αγίους.

χαλαρωσε είπε...

αγαπητε κ. Χριστοδουλιδη, ειμαστε αμαθείς πραγμα το οποιο κι εσεις με την οξυτητα που σας διακρινει το διαπιστωσατε. Δεν δισταζουμε να το ομολογησουμε δημοσιως. Εσεις βεβαια ως εγκρατης των θεολογικων αποκαλυψεων συγχωρεστε μας την αγενεια να ανακατευτουμε με τα παλαιοημερολογητικα πιτουρα ως ανοητες ορνιθες. Περαν τουτου δοξαζουμε τον Κυριο για την αμαθεια μας και τον παρακαλουμε να γεννηθει μεσα μας το Αγιο θελημα του, την δε κοσμικη γνωση, η οποια τυγχανει να μας ταλαιπωρει, καιτοι εξατμισθεισα, με τα καπριτσια της, δεν δισταζουμε να θυσιασουμε ως αλλη Ιφιγενεια, προκειμενου ο πλους να ειναι ευνοικος, ενεκα του προαναφερθεντος λογου. Την παραπανω ζηλωτικη, των του Κυριου ρηματων, σταση μας εδιδαξε ο εν Αγιοις Γεροντας Παισιος τον οποιο ευλαβουμαστε και παρακαλουμε να μας οδηγησει στο νοητο φως, χαριτι Κυριου. Εσεις μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η αποψη σας, θα θελαμε να δουμε και την αποψη ολων των κανονικων τζιχαντιστων των εν Ελλαδι παλιοχαλιφατων,περι του προσωπου του Αγιου. Επισης θα θελαμε να μας πειτε την θεση σας για τον Αγιο Νικολαο Βελιμιροβιτς, τον Αγιο Ιωαννη Μαξιμοβιτς, τον Αγιο Ιουστινο Ποποβιτς, τον Αγιο Λουκα τον Ιατρο και τον Αγιο Πορφυριο Καυσοκαλυβιτη.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η χαλαρωσε είπε...
αγαπητε κ. Χριστοδουλιδη, ειμαστε αμαθείς πραγμα το οποιο κι εσεις με την οξυτητα που σας διακρινει το διαπιστωσατε. Δεν δισταζουμε να το ομολογησουμε δημοσιως. Εσεις βεβαια ως εγκρατης των θεολογικων αποκαλυψεων συγχωρεστε μας την αγενεια να ανακατευτουμε με τα παλαιοημερολογητικα πιτουρα ως ανοητες ορνιθες

kx
Καθόλου απίθανο, αν οι ανόητες κότες σιτιστούν με παλαιοημερολογιτικά πίτουρα, να αποκτήσουν νουν, και δη και, του πετεινού. Οπότε, κάτι μπορεί να γίνει, τουλάχιστον, ως προς την αγένεια.
Και πάμε παρακάτω

Ο/Η χαλαρωσε είπε...
Περαν τουτου δοξαζουμε τον Κυριο για την αμαθεια μας και τον παρακαλουμε να γεννηθει μεσα μας το Αγιο θελημα του, την δε κοσμικη γνωση, η οποια τυγχανει να μας ταλαιπωρει, καιτοι εξατμισθεισα, με τα καπριτσια της, δεν δισταζουμε να θυσιασουμε ως αλλη Ιφιγενεια, προκειμενου ο πλους να ειναι ευνοικος, ενεκα του προαναφερθεντος λογου. Την παραπανω ζηλωτικη, των του Κυριου ρηματων, σταση μας εδιδαξε ο εν Αγιοις Γεροντας Παισιος

kx
Σχετικά με τη ζηλωτική στάση σας, αν ο γέροντας Παΐσιος σας δίδαξε το "θα μείνουμε μέσα στην εκκλησία ακόμη κι αν όλοι οι παπάδες κοινωνούν με το διάβολο", τότε, με γειά σας, με χαρά σας. Κάνετε όμως τον κόπο να ρωτήσετε κάποιους από τους γέροντες, που μου ζητάτε να σας πω τη γνώμη μου.

Ειδικότερα, ρωτήστε τους κατά πόσον τα Μυστήρια συνδέονται με τον αγιασμό, ή είναι εντελώς άσχετα πράγματα το ένα με το άλλο, αφού υπάρχει η άποψη ότι άλλο τα Μυστήρια και έτερο ο αγιασμός. Σε παρένθεση, τα ... πίτουρα λένε ότι Μυστήριο - ιερό, μη ξεχνάμε - άνευ αγιασμού δεν υπάρχει, ως προς τα καθ΄ ημάς Ορθόδοξα. Δεν γνωρίζω τι περί αυτού λέγει ο ορθόδοξος ! (σημ. μην απορείτε) αγγλικανισμός.
Σε παρένθεση πάλι, κάτι έχει να μας πει περί αυτού - βγάζω έξω τη θυσία της Ιφιγένειας - και ο Ν. Καζαντζάκης με τον "Αλέξη Ζορμπά". Υποπτεύομαι, κεράκι του ανάβετε.

Ως προς τον πλου, σας εύχομαι να είναι ευνοϊκός και ει δυνατόν μικρός. Ένας μικρός απόπλους δηλαδή. Δεν αποκλείεται να συναντήσετε μετά το σύντομο - τούτη η ζωή είναι βραχεία - ταξίδι σας τον εγκάτοικο στο ξωκλήσι του Αγίου Λύπιου, ιερομόναχο Διονύσιο. Αυτό, οπωσδήποτε, θα εξαρτηθεί από εσάς και το κατά πόσον χαλαρός είστε. Διότι, ως γνωστόν, η ελαφρά χαλάρωση κάνει καλό, η υπερβολική όμως εκλαμβάνεται σήμερα σαν εγκεφαλικός θάνατος. Τα αποτελέσματα γνωστά.

Σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε μαζί μου.-

Υστερόγραφο 1
Η συναφειακή και σχεσιτική μεταπατερική θεολογία κάνει σήμερα λόγο περί γενικής και ειδικής ιεροσύνης. Με άλλα λόγια, η γενικότητα της ιεροσύνης είναι ο καλύτερος και ο καταλληλότερος εξολοθρευτής του Κλήρου, δηλαδή της ειδικής ιεροσύνης, όθεν βλαστησε το "ζιζάνιο" (sic) του κληρικαλισμού.

Υστερόγραφο 2
Αν θυμάμαι καλά, στον "Αλέξη Ζορμπά" την κηδεία της άψαλτης Μαντάμ Ορτάνς έκανε ο Ζορμπάς με τον διανοούμενο φίλο του.

χαλαρωσε είπε...

απαντηση δεν βλεπω στην ερωτηση. Οι δικολαβιες δεν ειναι απαντηση. Αν εχετε μαθει να ζειτε με το ψεμα αυτο αφορα εσας και μονο εσας. Περιμενω απαντηση στο ερωτημα και οσι σοφιστειες. Οι σοφιστειες αλλου κ. Χριστοδουλιδη. Απαντηση καθαρη και ξαστερη. Αν δεν απαντησετε μου δινετε ολο το δικαιωμα να σας μεμφομαι ως ανοητο, διοτι δεν αντιλαμβανεστε το ερωτημα, ψευτη, διοτι αν αντιλαμβανεστε το ερωτημα τοτε υπεκφευγετε, Κυριος οιδε γιατι, και φυσικα ο συνδιασμος των παραπανω μας κανει ενα ανοητο χαρμανι παντελως αχαρο. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ τα ΣΟΦΙΣΤΙΚΑ σας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η χαλαρωσε είπε...
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ τα ΣΟΦΙΣΤΙΚΑ σας.

kx
Θα πρέπει, πέρα και πριν απ΄ όλα, να μην έχετε προκατάληψη, όταν θέτε ερωτήματα, ή ανοίγετε συζήτηση, με κάποιον με τον οποίο διαφωνείτε ριζικά. Όταν υπάρχει προκατάληψη, είναι μάταιη και αδιέξοδη οποιαδήποτε συζήτηση όπως και τα συνοδά ερωτήματα.

Ότι έχετε προκατάληψη απέναντί μου, φαίνεται από το γραπτό απόσπασμα του σχολίου σας, που πιο πάνω περιέλαβα, και είναι τούτο : ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ τα ΣΟΦΙΣΤΙΚΑ σας.

Έχετε, δηλαδή, ολοκληρωμένη ήδη τη γνώμη σας για μένα, ότι απαντώ με σοφιστείες. Συνεπώς, τι απάντηση να σας δώσω, την οποία άλλωστε σας έδωσα. Συγκεκριμένα έγραψα : Ρωτήστε τους γέροντες, που ζητάτε τη γνώμη μου, να σας πουν αν τα Μυστήρια της Εκκλησίας συνυφαίνονται με, ή είναι άσχετα από, τον αγιασμό.

Είναι όμως, παράλληλα, εξίσου σημαντικό να τους ρωτήσετε σχετικά με την παναίρεση του οικουμενισμού και την, από πρακτικής άποψης, αντιμετώπιση, περί της οποίας έργω ουδέν είδαμε τόσο απο μέρους του γ. Παϊσίου, όσο και του Πορφυρίου, για να περιοριστώ μόνο στα δικά μας.

χαλαρωσε είπε...

συνολικη απαντηση!!! Ο Αγιος Ιωαννης Μαξιμοβιτς τιμαται απο την αφεντια σας ναι η ου. Το δικαλαβικο σας πνευμα σας μπερδευει. Εγω δεν ειδα καμμια απαντηση. Καθαρα πραγματα. Ειδαλως θα σφετερειστειτε ιδια βουληση τους χαρακτηρισμους που προανεφερα. Οχι στραβοτιμονιες. Αν και δειξατε εν μερει την διαθεση σας απεναντι στους δυο αγιους. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΕΙΔΑΛΩΣ ΥΠΑΓΕ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος Ο/Η χαλαρωσε είπε...

συνολικη απαντηση!!! Ο Αγιος Ιωαννης Μαξιμοβιτς τιμαται απο την αφεντια σας ναι η ου. Το δικαλαβικο σας πνευμα σας μπερδευει. Εγω δεν ειδα καμμια απαντηση. Καθαρα πραγματα. Ειδαλως θα σφετερειστειτε ιδια βουληση τους χαρακτηρισμους που προανεφερα. Οχι στραβοτιμονιες. Αν και δειξατε εν μερει την διαθεση σας απεναντι στους δυο αγιους. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΕΙΔΑΛΩΣ ΥΠΑΓΕ.

κχ
Ο τρόπος με τον οποίο μου απαντάτε, δείχνει πόσο ανώφελο είναι να συνεχίσουμε τη συζήτηση.

Θέλετε από μένα "συνολική απάντηση" (sic), λες και είμαι κάποιος σημαντικός παράγοντας (think tank) επί των θρησκευτικών ζητημάτων. Σας πληροφορώ ότι δεν είμαι και ούτε επιθυμώ να γίνω. Αντί να σας ενδιαφέρει η γνώμη της Εκκλησίας, εσείς με τοποθετείτε πιο πάνω κι από την Εκκλησία ! Πάτε να με κάνετε αυθεντία !! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά κύριε ... χαλάρωσε ;

Ποια η γνώμη της Εκκλησία είναι, θαρρώ, ξεκάθαρη. Υπάρχουν οι αποφάσεις Τοπικών Συνόδων, υπάρχει όμως και αυτή των Οικουμενικών Συνόδων, πολλές των οποίων ενέκριναν όσα είχαν αποφασισθεί τοπικά - και πάντως όχι όλα.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται σήμερα πολλά θέματα - εννοείται, όχι αν παπισμός και προτεσταντισμός αποτελούν αιρέσεις -, χειμάζεται η Εκκλησία και η ταπεινότητά μου δεν είναι αρμοδία να απαντήσει περί της αγιότητας των γερόντων. Ούτε, φυσικά, να αποφανθεί περί της Χάριτος (αγιασμού) των Μυστηρίων των εντός οικουμενιστικής Καινοτομίας ευρισκομένων. Αυτό θα το δεχθεί, ή θα το απορρίψει, Οικουμενική Σύνοδος Ορθόδοξη, εφόσον κάνει δεκτές, ή όχι, τις αποφάσεις των τοπικών Συνόδων. Η Εκκλησία των ΓΟΧ έχει απαντήσει στο ερώτημα αυτό (βλ. κείμενο "Η Γνησία Ορθόδοξη Εκκλησία και η Αίρεση του Οικουμενισμού").

Τώρα, σχετικά με την αγιότητα των αναφερομένων, λάβετε υπόψη τα κατωτέρω.

Όλοι οι πιστοί στην Ορθόδοξη Εκκλησία ομολογούν ότι η Εκκλησία είναι Μία, όπως ένας είναι και ο άγιος Θεός. Γι΄αυτό και η Εκκλησία είναι Αγία. Τούτο δηλώνει με τη σειρά του ότι είναι και Καθολική, καθόσον ο άγιος Θεός πατήρ είναι ποιητής "ορατών τε πάντων και αοράτων". Είναι όμως και Αποστολική, αφού αυτό το έργο καλείται να επιτελέσει : Να ευαγγελίσει τον κόσμο, να συναγάγει και ενώσει "τά τό πρίν διεστῶτα" με τον άγιο, και πάντων, τριαδικό Θεό.

Συνεπώς, κατά τη γνώμη μου, αν κάποιος εκ των γερόντων έκρινε, για το καλό της Εκκλησίας, ασήμαντη την ομολογία "9. Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν" δεν είναι δυνατόν να διεκδικεί τον στέφανο της αγιότητας.

Ελπίζω αυτά να σας ικανοποιούν.

Τα πράγματα δείχνουν, ότι αντί να προκόπτουμε επί τα βελτίω, οι καινοτόμοι οικουμενιστές και αντιοικουμενιστές μας προκόπτουν επί τα χείρω. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, την άποψή μου καταθέτω και μη νομισθεί με τα ανωτέρω ότι προκαταλαμβάνω θέσεις, για τις οποίες μόνη υπεύθυνη είναι Οικουμενικιή Σύνοδος Ορθοδοξη. Περί αυτής αδιαλείπτως προσεύχομαι, επαναλαμβάνοντας το Ψαλμικό :

"τὸ πνεῦμά σου τὸ ἀγαθὸν ὁδηγήσει με ἐν γῇ εὐθείᾳ. 11 ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου, Κύριε, ζήσεις με, ἐν τῇ δικαιοσύνῃ σου ἐξάξεις ἐκ θλίψεως τὴν ψυχήν μου· 12 καὶ ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τοὺς ἐχθρούς μου καὶ ἀπολεῖς πάντας τοὺς θλίβοντας τὴν ψυχήν μου, ὅτι ἐγὼ δοῦλός σού εἰμι." ρμβ΄

Για την υπογραφή
αφίχθην

Ανώνυμος είπε...

Δήλωσε ή δεν δήλωσε ο γ. Παίσιος, για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι ειναι ο καλύτερος Πατριάρχης που είχαμε ίσαμε τώρα;

Παρακαλώ θα θέλαμε ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, επί του ερωτήματος.

Αν ο γ. Παίσιος "λιβάνισε" τοιουτοτρόπως τον Αιρετικό Πατριάρχη, κακά τα μαντάτα για την...αγιότητα του γ. Παίσιου.

Γι αυτό ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να μας απαντήσετε οι επαϊοντες...

ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ζητούμε.
ΟΧΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ.
ΟΧΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΟΧΙ ΥΠΕΚΦΥΓΗ.

Ευχαριστώ!

amethystos είπε...

Τί είχε πεί ο Απ. Παύλος στό δικαστήριο; Είμαι Ρωμαίος Πολίτης Κύριοι, προσέξτε καλά.!! Τούς έγλειψε, έτσι;; ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ..ΚΑΘΙΚΙ!! Καί πούσαι τού έλειπαν καί τά μπροστινά δόντια. Αλλο ένα εμπόδιο!!! Δέν έχετε Χριστό καθίκια, βρωμάνε τά πόδια σας.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστοι και ...στολίζετε τον άγνωστο συνομιλητή όπως συνηθίζετε
και ΔΕΝ απαντάτε (ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ)
στο ΕΥΘΕΣ ερώτημα.

(Και το "καθοίκι' γράφεται με οι by the way-λεξικό Μπαμπινιώτη)

Και άρα ο σεβαστός κατά τα άλλα γ. Παίσιος ΕΓΛΕΙΨΕ ντάλα μεσημέρι, τον ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ κ. Βαρθολομαίο.

ΠΩΣ είναι δυνατόν να κατέστη ο γ. Παίσιος σούπερ άγιος (καθ'υμάς) ένας που ΓΛΕΙΦΕΙ τον αρχιοικουμενιστή Πατριάρχη, αναδεικνύεται ως άγιος;

ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ερώτημα.

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΥΔΕΜΙΑ στις συνειδήσεις των χριστιανών Ορθοδόξων!

ΚΑΙ τελικά, ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΕΤΕ
τους αναγνώστες σας, ως καραγωγείς παλαιού τύπου, απλώς ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΕ τον ψυχίατρο που σας παρακολουθεί ΑΝΑΥΔΟΣ!

amethystos είπε...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ή ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ, ΚΑΘΙΚΙ;;

χαλαρωσε είπε...

εσυ που το παιζεις βαρυμαγκας κολοκυθι.δωσε μας μια απαντηση για τον Αγιο Ιωαννη Μαξιμοβιτς. Νομιζω στην ρωσσικη διασπορα ανηκε. Το να υβριζεις τους αγιους στοκε δεν ειναι και καμμια μαγκια, να σε δω οταν θα δαιμονιζεσαι φουκαρα. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΓΙΑΤΡΕΨΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΑΥΡΙΣΩ ΤΟΝ ΠΩΠΩ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η χαλαρωσε είπε...
εσυ που το παιζεις βαρυμαγκας κολοκυθι.δωσε μας μια απαντηση για τον Αγιο Ιωαννη Μαξιμοβιτς. Νομιζω στην ρωσσικη διασπορα ανηκε. Το να υβριζεις τους αγιους στοκε δεν ειναι και καμμια μαγκια, να σε δω οταν θα δαιμονιζεσαι φουκαρα.

κχ
βαρυμαγκας ... κολοκυθι ... στοκε ... ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ... φουκαρα

Οι άγιοι τους οποίους σέβομαι και τιμώ, δεν με έμαθαν να γράφω όπως εσύ. Άλλωστε, πουθενά δεν φαίνεται, από όσα έγραψα, να τους υβρίζω. Αν οι άγιοι τους οποίους τιμάς εσύ, σε έμαθαν να γράφεις με αυτό τον τρόπο, ειλικρινά λυπάμαι και δεν εύχομαι "να σε δω οταν θα δαιμονιζεσαι φουκαρα". Αρκούν τα γραπτά σου.

χαλαρωσε είπε...

δεν αφορα εσας το σχολιο αλλα το κολοκυθι που ανακατευεται και δεν ξερει το λογο. Δυστηχως καμμια φορα μπερδευονται τα πραγματα. Το ξεκαθαρισαμε το πραγμα νομιζω αγαπητε, δεν μπορουμε να συζηταμε εις τον αιωνα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΈΘΗΣΤΕ ...ΓΙΑ ΒΑΣΆΝΙΣΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ.
ΟΙ ΠΑΛΙΟΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΞΥΝΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ
ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ.

amethystos είπε...

Δέν αντέχεται γιά πολύ η βλακεία φίλε μου. Δέν αντέχεται.

Ανώνυμος είπε...

Πρός όλους τούς Άγιους αδελφούς.

Διαβάζοντας τήν ανάρτηση καί τά σχόλια διαπιστώνω τήν ειρωνεία, τήν αλλαζονία, τήν επιθετικότητα τίς ύβρεις. Δέν έχει σημασία ποιός καί γιατί, καί εάν αντέχει ή δεν αντέχει. Ο καθένας μας, ας κοιτάξει το μέσα του. Εάν δεν αντέχεις να μην γράψεις, μέχρι νά αντέχεις, μην καθαγιάζουμε τα δαιμονικά πάθη;
Συνεχίζω λέγοντας, ότι εάν κάποιος προσπαθήσει να αντλήσει κάτι καλό καί ελπιδοφόρο, χάνεται στην καθολική επικράτηση τών παθών, βρωμίζει η καρδιά του καί η ψυχή του.
Άρα η ανάρτηση έγινε θανατηφόρα αμάρτηση, καί χαίρεται καί ευφραίνεται ο διάβολος καί πικραίνεται ο Χριστός.
Βέβαια εξ αρχής η ανάρτηση είναι Ηλίου φαεινότερον ότι γράφτηκε με ύβρεις και ειρωνείες με το κινητρο να προκαλέσει, να σκανδαλίσει, καί όχι νά αναδείξει.
Δυστυχώς πέφτουμε συνεχώς σέ τέτοιες παγίδες γιά νά κερδίζει ο διάβολος ψυχές.
Λυπάμαι πού δέν έχουμε την διακριτική ευχέρεια νά μαζέψουμε ότι γκρεμισμένο έχουμε μέσα μας, νά τό αναστηλώσουμε, νά ενωθούμε, όχι σε πλάνες βέβαια, και να προχωρήσουμε εν Τήν Αγία Πίστη των Πατέρων μας.
Είμαστε αδέλφια, καί μέ τό πνεύμα της Αγάπης τής ταπείνωσης, τής συγχωρητικότητας, καί την αίσθηση τής πεπερασμένης ανθρώπινης λογικής, πρέπει ο ένας νά στηρίζει τόν άλλο, καί όλοι μαζί ως πρόσωπα Χριστού, (εάν θέλουμε νά είμαστε), να στραφούμε εναντίον τού αρχηγού των αιρέσεων, τής μισαδελφίας, τής ειρωνείας καί της αλλαζονίας πού είναι ο διάβολος.
Δέν υπάρχει παραστατικότερο παράδειγμα από την εμψύχωση καί την παρηγοριά πού έδιναν αναμεταξύ τους οι Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες, εν τω μέσω της νυκτός καί τού ψύχος, μέσα στην παγωμένη λίμνη, γιά νά μήν χάσουν τον Στέφανο Τού Μαρτυρίου. Έτσι πρέπει καί εμείς εν τω μέσω τού παγερού οικουμενισμού.

ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ, όχι ο άνθρωπος καί ας είναι καί υβριστικός καί αλαζόνας.
Άρα αυτήν την ύστατη ώρα καί προ ενάρξεως Αγίας Σαρακοστής ας βάλουμε μετάνοια ο ένας στον άλλον καί ας προσπαθήσουμε νά κερδίζουμε Χριστόν.
Συγχωρέστε με αδελφοί, καί ο Θεός συγχωρέσει....

Χριστιανός πού θεωρώ ότι έρχεται η Δικαία καί Φοβερά Οργή Του Θεού, λόγω της δαιμονικής ανωμαλίας που επικρατεί στό ήθος της κοινωνίας μας, καί του Δαιμονικού Οικουμενισμού πού τελεσίδικα αποκτά την ολική του οντότητα στην επικείμενη σύνοδο, μέ τούς Μουσουλμάνους πρόσφυγες νά πυκνώνουν ανάμεσά μας καί να μάς πολιορκούν όπως πάλαι ποτέ πολιορκούνταν η Αγία Πόλη από τούς Τούρκους, καί η πολιορκία να πυκνώνει όσο προχωράει ο Οικουμενισμός....
Αλίμονό μας....

amethystos είπε...

Καλή Σαρακοστή αδελφέ. Δυστυχώς αγωνιζόμαστε μέ τήν κερκόπορτα μισάνοιχτη. Θά μάς τήν πάρουν τήν πίστη.

Ανώνυμος είπε...

ΌΧΙ, ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ.

Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μου σε χάρηκα με όλη μου την καρδιά,η δουλειά του διαβόλου είναι να διαβάλει,τι νέος,τι παλαιός χριστιανός,ο καθένας και με το ημερολόγιο του,ο Χριστός είναι άναρχος κ άχρονος δεν ενδιαφέρεται για για τον Ιουλιανό ημερολόγιο ο οποίος ήταν ειδωλολάτρης,και ούτε για τον παπά τον καθολικό κ τον αλάνθαστο και με όλη την έννοια του παπισμού..Στον παράδεισο μόνο ταπεινοί και μετανοουντες θα βρεθούν κ από τον παλιό και από το νέο, την καρδιά μας θέλει ο Χριστός την αμαρτίας μας, με καρδιακή μετάνοια κ να ζούμε για το Πανάγιο θέλημα του κ όχι το ημερολόγιο μας ....Ειρήνη αδέλφια..

amethystos είπε...

ΑΜΗΝ