Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ κρύβουν το μακελειό της γρίπης στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό κατά κεφαλήν θνησιμότητας της γρίπης στην Ευρώπη
gbtimes Ελλάδα
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα καταγράφει τους περισσότερους κατά κεφαλήν θανάτους από γρίπη, από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτό το έτος.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC)
και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών(IΣA),

106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από γρίππη φέτος, δίνοντας στη χώρα τη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία, με 155 περιπτώσεις -με τον πληθυσμό της Ισπανίας να ανέρχεται σε 46 εκατ., ενώ η Ελλάδα έχει λιγότερο από
11 εκατομμύρια.
Ο IΣA είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει το ελληνικό Υπουργείο Υγείας για την επιδημία της γρίπης από το Φεβρουάριο, όταν τα μέλη του εξέδωσαν Δελτίο Τύπου κατηγορώντας ανοιχτά τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού και ότι έχει κάνει ελάχιστα για να αναχαιτίσει την αύξηση των νεκρών.
Νωρίτερα, ο Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι “δεν υπάρχει λόγος να εμβολιαστούμε σε αυτό το σημείο», υπονοώντας ότι η εποχή της γρίπης σύντομα θα περάσει, μια δήλωση που χαρακτηρίστηκε ότι απέχει πολύ από το να είναι ιατρικά έγκυρη.
Με τα πιο πρόσφατα στοιχεία να δείχνουν Ελλάδα έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων από γρίπη στην Ευρώπη, αρκετά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να επιτύχει τους στόχους των δανειστών της μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές περικοπές στις δαπάνες της υγειονομικής περίθαλψης, η οποία υπολογίζεται τώρα σε λιγότερο από 6% του ΑΕΠ.
Δεδομένου ότι το ΑΕΠ στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί από τότε που την έπληξε η οικονομική κρίση, εδώ και έξι χρόνια και τώρα είναι 25% μικρότερο από ό, τι ήταν το 2007, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας έχει σοβαρά περικοπεί.
Ο ΙΣΑ τονίζει, επίσης, ότι ένα από τα πολλά μέτρα που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες, ήταν να τερματίσει τα κρατικά προγράμματα εμβολιασμού για ανασφάλιστα παιδιά.
Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news
http://gbtimes.com/world/greece-records-europes-highest-flu-death-rate-capita

Olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: