Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Συντριπτική νίκη του Ρ.Τ.Ερντογάν: Πλησίασε το 50% των ψήφων!

ΠΗΓΗ: DefenceNet

Σε θρίαμβο, εξελίσσονται για τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία, παρά την σφοδρό πόλεμο από τα ... ελληνικά ΜΜΕ που είχαν προδικάσει την ήττα του Τούρκου πρωθυπουργού, αγνοώντας φυσικά το τουρκικό κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον.
Οπως ήδη έχει γράψει το defencenet.gr από την ώρα που βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 49% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9% και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13%.
Τα ποσοστά αυτά αφορούν τα νομαρχιακά συμβούλια, όπου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα και ως εκ τούτου το ποσοστό θεωρείται ισάξιο με αυτό των βουλευτικών εκλογών.
Η νήκ του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι πραγματικά συντριπτική και ξεπερνά το 45% των προηγούμενων εκλογών
Στην Κωνσταντινούπολη όπου υπάρχουν 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι επί συνόλου 52 εκατομμυρίων, τα αποτελέσματα που μεταδίδονται εμφανίζουν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος πρώτο με ποσοστό 50% και ακολουθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος με 37%.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι όχι απλά "πολύ σκληρός για να πεθάνει" από τις ΗΠΑ που τον κυνηγούν ανηλεώς καθώς μεταμόρφωσε την χώρα μέσα στα 12 χρόνια της πρωθυπουργίας του και -δυστυχώς για την εθνική ασφάλεια - της έχει αλλάξει επίπεδο σε όλους τους τομείς, αλλά πλέον είναι τόσο ισχυρός ,ώστε να χαρακτηρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους προδότες.  
«Είναι όλοι προδότες», είπε ο Ερντογάν για τους αντιπάλους του μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, την εμπορική πρωτεύουσα της Τουρκίας, χθες Σάββατο. «Ας τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν. Πηγαίνετε εσείς στις κάλπες αύριο για να τους δώσετε ένα μάθημα ... Ας τους δώσουμε ένα οθωμανικό χαστούκι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έχει προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις περίπου 7.000 προσώπων από το δικαστικό σώμα και την αστυνομία από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και ξέσπασε η αλυσίδα των σκανδάλων που ενέπλεξε επιχειρηματίες κοντά στον Ερντογάν και γιους υπουργών του.
Ο Ερντογάν κατηγορεί τον ισλαμιστή κληρικό, Φετουλάχ Γκιουλέν πρώην σύμμαχό του, ότι χρησιμοποιεί υποστηρικτές του στην αστυνομία για να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: