Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ό,τι κι αν κάνουν

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ό,τι κι αν κάνουν
Εντολή για ποινικοποίηση της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου έχει δώσει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει πλήρως την κοινή γνώμη. Με την διαπραγμάτευση να μην πηγαίνει καλά, όχι ως προς το αν θα κλείσει (αυτό είναι δεδομένο) αλλά ως προς τα μέτρα που θα κληθούν να υπογράψουν, μόνη διέξοδος της κυβέρνησης είναι να βάλει τους εισαγγελείς μπροστά ή να αρχίσει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα, κι όποιον πάρει ο χάρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Antinews, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μια οργανωμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης των «εχθρών» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτοί είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε τραπεζίτες, είτε οικονομικοί παράγοντες του τόπου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την εκστρατεία αυτή θα χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένους δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από πληρωμένες ιστοσελίδες αλλά και από την ΕΡΤ.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στη γωνία και τρώει φάπες από την τρόικα, οι δικαστές θυμήθηκαν την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου αλλά και αυτή του Θ. Πανταλάκη στην Αγροτική Τράπεζα. Όπως βεβαίως και ανυπόστατα δημοσιεύματα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την Κυριακή, θα δούμε κι άλλα δημοσιεύματα για πεθαμένους πολιτικούς ή πεθαμένες υποθέσεις με σκοπό να αλλάξει η ατζέντα που είναι ιδιαίτερα βαριά για την κυβέρνηση. Τα μέτρα που καλείται να πάρει είναι εξαιρετικά σκληρά ενώ τα αντίμετρα είναι ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο. Μόνη ελπίδα να περάσουν από τη Βουλή και οι βουλευτές να πανηγυρίζουν που θα λένε «ναι» σε μείωση συντάξεων είναι ακριβώς να μπει μπροστά το θέμα της διαπλοκής.
Θα ξανακούσουμε για λεμονοστίφτες, για Siemens, για εξοπλιστικά και άλλα πολλά, ενώ αυτοί είναι ικανοί να ξαναδικάσουν και τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Γι' αυτό και δεν τον βγάζουν από τη φυλακή ώστε να δείχνουν στον κόσμο πόσο άτεγκτοι είναι την ίδια ώρα που θέλουν να βγάλουν έξω τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα.
Ο βρόμικος πόλεμος που έχει σχεδιαστεί στα υπόγεια του Μαξίμου δεν περιλαμβάνει προφανώς την αποκάλυψη των σκανδάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκάλυψη των δικών του ανθρώπων αλλά καμιά έρευνα π.χ. για το που πήγαν τα κονδύλια για τους πρόσφυγες.
Όμως, η δημιουργία «βρόμικου '89» μπορεί να έχει πρόσκαιρα αποτελέσματα θετικά για την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τα όσα θα συμβούν στην ελληνική κοινωνία το επόμενο διάστημα εξαιτίας των λαθών της κυβέρνησης.
Άλλωστε, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ό,τι κι αν κάνουν, όσα πληρωμένα δημοσιογραφικά πιστόλια κι αν βγάλουν, όσα... σκάνδαλα κι αν αποκαλύψουν δια χειρός ενός δικαστή που παίζει ενεργό ρόλο στην κυβέρνηση κι όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: