Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Γερμανικά ΜΜΕ για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είσαι ένας μικρός άνδρας του Βοσπόρου με τρέλα για εξουσία»

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΕ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

«Είσαι ανεπιθύμητος εγωμανής και μικρός άνδρας του Βοσπόρου, με τρέλα για την εξουσία» αναφέρει η εφημερίδα Bild, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η γερμανική εφημερίδα με αφορμή τα όσα έγιναν πρόσφατα στις διαμάχες Τουρκίας-Ολλανδίας γράφει χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Τουρκίας: «Δεν είστε δημοκράτης, προκαλείτε ζημιά στη χώρα σας!

Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ!

Στην τρέλα της εξουσίας, ο εγωμανής Ερντογάν στρέφει τους Τούρκους εναντίον της Ευρώπης».

Κατηγορεί επίσης «τον μικρό άνδρα του Βοσπόρου» ότι «καταστρέφει τη χώρα του».

Την ίδια στιγμή τα δύο τρίτα των Γερμανών, το 64,2%, τάσσονται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διπαραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Υπέρ της συνέχισής τους τάσσεται μόνον το 11,9%, ενώ οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δεν απαντούν.

Οι ψηφοφόροι των Πρασίνων τάσσονται σε ποσοστό 51% υπέρ της διακοπής, ενώ το υψηλότερο ποσοστό κατά της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι εκείνο των ψηφοφόρων του λαϊκιστικού-αντιευρωπαϊκού-ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 85%.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ είπε χαρακτηριστικά στη Bild ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμεί την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: