Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Δύναται άραγε να καταπολεμηθεί η Αίρεση από τον Αποστατημένο Άνθρωπο;

Του Ανέστη Δεμιρτζόγλου

    «Σκεφτόμαστε τις πιθανές συνέπειες των αγωνιστικών σχεδίων μας (για αποτείχιση), και αρχίζουμε να 'κουτσουρεύουμε' τους Κανόνες. …Κι αφού δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τον κανόνα επακριβώς …τον βαπτίσουμε δυνητικό, αντί να είμαστε ειλικρινείς στον εαυτό μας και απέναντι στους ανθρώπους και να πούμε “λυπάμαι αδελφέ,γνωρίζω ότι δεν εφαρμόζω τον κανόνα όπως πρέπει, αλλά μέχρι εκεί μπορώ».

   Όπως λίγο έως πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ζούμε ήδη ημέρες αποκαλυπτικές. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ατομικός επιστήμονας για να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις μέρες μας ένα παγκόσμιο σατανικό σχέδιο, που κύριο σκοπό έχει την 'αχταρμοποίηση' / διάλυση των πάντων μέσω της κατάλυσης των τριών μεγίστων ιεροτάτων θεσμών (ΠίστηΠατρίδαΟικογένεια), σε βαθμό μάλιστα που να αδυνατεί ο κοινός νους να παρακολουθήσει την ταχύτητα με την οποία διαδέχονται τα γεγονότα το ένα μετά το άλλο.
  Μυστηριωδώς άλυτες διαδοχικές οικονομικές κρίσεις 'χρέους' σε όλη τη γη, εθνικές προδοσίες εκ των έσω, φανερή εισχώρηση των μασονικών ιδεών και πρακτικών παντού (έστω και ως φρόνημα μόνο), αμνήστευση και προώθηση σοδομισμού από τα σχολεία, πανσεξουαλισμός παντού, επισημοποίηση κάθε είδους ανωμαλίας (ακόμα και παιδεραστίας και κτηνοβασίας σε συγκεκριμένες 'ανεπτυγμένες' χώρες του δυτικού 'πολιτισμού'), σατανιστικές τελετές σε εγκαίνια μεγάλων δημοσίων έργων αλλά και σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, τηλεοπτική διαφήμιση και συστηματική προώθηση ηλεκτρονικού φακελώματος 'για το καλό μας', και η λίστα δεν έχει τελειωμό!
Μόνο ένα ή δύο από τα παραπάνω αν συνέβαιναν παλαιότερα, θα
θεωρούνταν αδιανόητα από την κοινή γνώμη και θα προκαλούσαν ασύλληπτο σοκ και δέος στους πάντες. Σήμερα όμως; Σήμερα απλά εκλαμβάνονται ως θλιβερά γεγονότα και όχι άξια σθεναρής αντίδρασης ή έστω μιας υποτυπώδους διαμαρτυρίας. Κάποια χρόνια πριν θα αποτελούσαν την κύρια συζήτηση μεταξύ των πολιτών στις συναντήσεις, στα καφενεία, κλπ και ο προβληματισμός θα ήταν διάχυτος παντού. Σήμερα μην τολμήσει κανείς να μιλήσει γι' αυτά στον πλησίον του: Θα ακούσει κατηγορίες του τύπου “Είσαι εθνικιστής, ομοφοβικός, ρατσιστής, φανατικός, καθυστερημένος”, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ότι αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας (αφού δεν τα λένε τα επίσημα δελτία ειδήσεων), ή ότι “Μην στεναχωριέσαι διότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”! Ή ακόμα χειρότερα “Άσε μας, έχουμε τα δικά μας προβλήματα για να ασχοληθούμε με αυτά”! Το συμπέρασμα; Αδιαφορία για όλα τα παραπάνω, ή ακόμα και συμπόρευση με αυτά λόγω 'προόδου' / 'μόδας' ή ατομικών συμφερόντων. Με λίγα λόγια, η μέγιστη πνευματική κατάπτωση στα χρονικά του ανθρωπίνου είδους μέχρι σήμερα, συμπόρευση με το σατανά, πραγματική ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ...
Βέβαια όλα αυτά για τους Χριστιανούς δεν είναι (ή δεν θα έπρεπε να είναι) άγνωστα. Ο Κύριος μάς έχει δώσει εντολή (δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι) να μελετούμε τα σημεία των καιρών ώστε να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και να προετοιμαζόμαστε πνευματικά «Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;» (Ματθ. ις΄, 3). Ανοίγοντας την Αγία Γραφή, θα δούμε ότι ο Απόστολος Παύλος έγραφε στον Τιμόθεο για τα έσχατα χρόνια:
«Στά τελευταῖα χρόνια τοῦ κόσμου θά ἔλθουν δύσκολες ἡμέρες διότι οἱ ἄνθρωποι τῶν ἐσχάτων χρόνων θά εἶναι φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, τά παιδιά δέν θά ὑπακούουν στούς γονεῖς, ἀχάριστοι, δέν θά σέβονται τά ἱερά καί τά ὅσια τῆς Πίστεώς μας, δέν θά ἔχουν ἀγάπη καί στοργή μέσα τους, δέν θά συγχωροῦν εὔκολα, θά διαβάλλουν ὁ ἕνας τόν ἄλλο, δέν θά εἶναι ἐγκρατεῖς, θά εἶναι σάν ἄγρια καί ἀνήμερα θηρία, δέν θά εἶναι φίλοι τοῦ καλοῦ καί ἀγαθοῦ, θά εἶναι προδότες, προπετεῖς, σκοτισμένοι, φίλοι τῶν ἡδονῶν παρά φίλοι τοῦ Θεοῦ, καί τό κυριώτερον θά ἔχουν μία ἐξωτερική ἐμφάνιση καλοῦ καί πιστοῦ ἀνθρώπου, θά γνωρίζουν πολλά γύρω ἀπό τόν Θεόν καί τήν Πίστη του, ἀλλά ἐσωτερικά θά εἶναι ἄδειοι, κενοί, δέν θά ἔχουν τόν Θεόν μέσα τους, οὔτε τίς ἀρετές καί τά χαρίσματα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος». (Β΄ Τιμ. γ΄, 1-5)
Προσκαλείται ο αναγνώστης να αναλύσει ένα-ένα τα παραπάνω χαρακτηριστικά των ανθρώπων των εσχάτων χρόνων, έτσι όπως τα αναφέρει ο πρωτοκορυφαίος απόστολος των εθνών. Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσε να περιγραφεί η εποχή μας με καλύτερο τρόπο!...
Αλλά σχετικά με το ποιά εποχή διανύουμε μας πληροφορούν και άλλοι πιο πρόσφατοι άγιοι Πατέρες, όπως ο π. Σεραφείμ Ρόουζ«Είναι πράγματι πιο αργά από ό,τι σκεφτόμαστε: η Αποκάλυψη είναι τώρα». Και «…Οι έσχατοι χρόνοι είναι ήδη εδώ. Βλέπουμε καθαρά την προετοιμασία της εποχής του Αντιχρίστου».
Αλλά και η άποψη του αρχιεπισκόπου Αβερκίου σχετικά με τον σύγχρονο κόσμο ήταν φρόνιμη, ακριβής και τελείως εμπνευσμένη από την Αγία Γραφή και τους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας: Δίδασκε πως ζούμε στην εποχή της αποστασίας, της έκπτωσής μας από την αληθινή Χριστιανοσύνη, όπου το «μυστήριο της ανομίας» έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας για τον «άνθρωπο της αμαρτίας», τον Αντίχριστο».
Πώς όμως φτάσαμε έτσι 'ξαφνικά' σε αυτή την κατάσταση; Αν ανατρέξουμε ιστορικά θα διαπιστώσουμε ότι δεν ήταν καθόλου ξαφνικά. Αυτή η προσπάθεια επιβολής των αντίχριστων αποκρυφιστικών αθεϊστικών ιδεολογιών ξεκίνησε αιώνες πριν από τη δυτική Ευρώπη. Μάλιστα δεν έγινε απότομα, αλλά σταδιακά, μέσα στο παχύ σκοτάδι της αθεΐας και του αντι-Χριστιανισμού, και ήταν αποτέλεσμα πλάνης, σταυροφοριών και αιρετικών αντιλήψεων στη δυτική, φραγκική πλέον, Ευρώπη μετά την αποστασία και χωρισμό της από την Εκκλησία (1054μ.Χ.). Ακολούθησαν οι ακόμα πιο αντίχριστες και αθεϊστικές ιδεολογίες της κομουνιστικής επανάστασης του Μαρξ αλλά και του εθνικοσοσιαλισμού-ναζισμού, και οι δύο όντας εμπνεύσεως των γνωστών αποκρυφιστικών κύκλων. Τα κινήματα αυτά μετεξελίχθηκαν μετά τον Β' ΠΠ σαν Νεο-Εποχιτικός πνευματικός ανθρωπισμός ή ουμανισμός και με βασική πίστη ότι “ο άνθρωπος έχει θεία φύση κι επομένως είναι ουσιαστικά ένας 'θεός' ή ένας φωτισμένος 'υπεράνθρωπος'... Ο άνθρωπος ανυψώνεται σε κυρίαρχη θεότητα” (Randall N. Baer πρώην ηγετικό στέλεχος του κινήματος). Φυσικά χωρίς τη βοήθεια και χάρη κανενός Θεού!! Μια πιο προσεκτική προσέγγιση αποδεικνύει ότι όλα τα παραπάνω κινήματα ήταν στην ουσία συστήματα 'παγκοσμιοποίησης δια της βίας' και η προέλευσή τους έχει αρχή την αποστασία από τον Τριαδικό Θεό, όντας δαιμονική (με ιδεολογικό περιτύλιγμα!). Ο Άγιος Σεραφείμ Ρόουζ προέβλεψε την πτώση του αθεϊστικού κομμουνισμού στη Ρωσία και την άνοδο του νέου παγκόσμιου συστήματος που θα κτιζόταν πάνω στα θεμέλια του κομμουνισμού: Τη σημερινή λεγόμενη Νέα Παγκόσμια Τάξη, ή Νέα Εποχή, που στόχο έχει την κατάλυση των τριών προαναφερθέντων θεσμών (Πίστη, Πατρίδα, Οικογένεια) με απώτερο σκοπό την προετοιμασία του εδάφους για την έλευση του αντίχριστου. Ειδικά προωθεί πλέον φανερά την 'ένωση' όλης της ανθρωπότητας υπό μίας παγκόσμιας κυβέρνησης με κοινή οικονομία καικοινή θρησκεία! Δηλαδή όλοι να πιστεύουν έναν θεό (ποιόν όμως 'θεό';), που θα επιτευχθεί μέσω της παναίρεσης του οικουμενισμού και τηνπανθρησκεία! Έτσι θα στρωθεί και το χαλί για τον παγκόσμιο ηγέτη, δηλαδή τον αντίχριστο!
Η συνέχεια ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ: Ας επιστρέψουμε στούς δικούς μας πολέμους, στόν δικό μας εμφύλιο. Ο πρώτος νεοελληνικός εμφύλιος θέλησε νά μιμηθεί τήν Μητέρα-Ρωσία τού Στάλιν. Ο εκκλησιαστικός εμφύλιος πού διαδραματίζεται στίς μέρες μας θέλει νά μιμηθεί τήν Νέα Αμερικάνικη Γή. Καί τήν θρησκεία της. Τήν Αποκάλυψη. Οχι τήν αποκάλυψη τού Χριστού η οποία ανήκει στά βιβλία τής Κ.Δ. αλλά τήν αποκάλυψη τού Αντιχρίστου η οποία ανήκει στήν αποκρυφιστική Θεοσοφία. Περιέργως υπάρχουν καί εδώ δεσμοί μέ τήν Ρωσία, συγκεκριμένα μέ τούς παλαιορώσους καί τό σχίσμα τους.  Καί αυτή η θρησκεία θεμελιώνεται σέ έναν Πέτρο. Στόν Μέγα Πέτρο. Φαίνεται πώς η ένωση τών δύο θά αποτελέσει τήν νέα "Πέτρινη" εκκλησία. Φαίνεται πώς σ' αυτή τήν θρησκεία ο Σεραφείμ Ρόουζ είναι Αγιος. Ας προσέξουμε όμως τήν προαίρεση. Ο Αποστατημένος άνθρωπος δέν μπορεί νά εφαρμόσει τόν χρυσό αλχημιστικό κανόνα πού σώζει τήν εκκλησία από κάθε αίρεση, όπως μπορούν οι αποτειχισμένοι καί σώζονται μέ τήν χάρη αυτού τού κανόνος. Ο,τι καί νά πούν οι αποτειχισμένοι θά κατακρίνουν ελέγχοντας τούς άλλους σάν αληθινοί καί ανώτεροι. Αν αυτό δέν είναι τό πνεύμα τού αντιχρίστου, τότε ποιό είναι;
Αμέθυστος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει,την αίρεση πρέπει να την αναθεματίζουν και όχι μόνο να την κατακρίνουν.Ο Οικουμενισμός είναι η θρησκεία των αντιχρίστων.Ωραία γράφει για τον Οικουμενισμό ο Τσακίρογλου Αδαμάντιος.

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς για τον Ροουζ;

amethystos είπε...

Είναι άγιος;

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα.

Ανώνυμος είπε...

O τάφος του ευωδιάζει και σύ λές άν είναι άγιος ; Φακιρικά κάνουν ; Κατάλαβα δέν γνωρίζει κανείς άλλος την αίρεση ,παρά μόνο ο αμέθυστος Αρα ο ΄΄άγιος ΄΄ είναι κλέφτης ,άρα δέν είναι άγιος ....

amethystos είπε...

Τήν ευχή του νάχουμε.