Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ - Αθανάσιος Κοτταδάκης


Αγαπητέ μου κε Αναστάσιε.
Την Τετάρτη και Πέμπτη 6 και 7 Ιουνίου 2018 το ιστορικό νησί των Σπετσών είχε τη χαρά και τιμή της επίσκεψης του «Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου». Πιο πολύ τη μέγιστη χαρά, τιμή και ευλογία της με αυτό επίσκεψης του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, του Ορθόδοξου Ηγέτη Πρωτοστάτη στην προσπάθεια σεβασμού και προστασίας της κτίσης ως θείας δημιουργίας.

    Την εσπέρα της Τετάρτης -8 μ. μ.- μετά τη θερμή πάνδημη υποδοχή του Παναγιώτατου στον ιερό, λόγω της εκεί ορκομωσίας και κήρυξης της Επανάστασης του 21 στις Σπέτσες, προαύλειο χώρο της Ιστορικής Μονής αγίου Νικολάου, ακολούθησε:
α/ Πανηγυρική Δοξολογία στο Καθολικό της, νυν Μητροπολιτικό ναό του νησιού.

β/ Ευλαβής και μεστή νοημάτων προσφώνηση του Παναγιώτατου από το Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης … κ.κ. Εφραίμ.
γ/ Άξια πολλής προσοχής προσφώνησή Του από το λίαν αγαπητό παλιό μαθητή μου Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, και ανακοίνωση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ανακήρυξη του Παναγιώτατου κ. κ. Βαρθολομαίου ως «Επίτιμου Δημότη Σπετσών».
δ/ Ευδιάκριτα συγκινητική, ένθερμη, αδελφικά πατρική, και δυναμικής εθνικής αναφοράς και μνήμης αντιφώνηση του Τιμωμένου Πατριάρχη.
     Θα προσθέσω ότι, το βράδυ στη γραφική βεράντα του γνωστού Εστιατορίου «Ορλώφ» -Παλιό Λιμάνι- όπου δείπνησαν οι σύνεδροι, ο Παναγιώτατος ελάμβανε και φυλλομετρούσε αμέσως με ιδιαίτερη προσοχή  φωτοαντίγραφο της  ανάρτησης στην «Αναστάσιος» της δοκιμής μου «Μαρτυρία και Διακονία Πανανθρώπινης Αδελφοσύνης», που μαζί με το βιβλίο μου, «Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου, Ομιλιών Μικρή Φιλοκαλία» -εκδόσεις «Ταώς»- του υπέβαλε εκ μέρους μου ο φίλτατος κ. Χρήστος Ορλώφ.
 Αθ. Κοτταδάκης


Aναστάσιος

Υπάρχω.....κι' όσο υπάρχεις θά υπάρχω!!!!!!!

 Ο μεγάλος Αρχηγός τής Μητέρας Εκκλησίας, ο νυν Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος γράφει (Eπίσκεψις 583-20 /11/98, σελ.8): «Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του Αρχεκάκου Όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του Δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, αλλά οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα Εκείνων» 
Αγνοεί  ο δυστυχής Πατριάρχης, πως αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός τής Ιστορίας, τής Δυτικής Ιστορίας, όπως δόθηκε από τον Raymond Aron, στο βιβλίο του “Μαθήματα πάνω στην Ιστορία”, κεφ.6: «History is the story of the dead told by the living». Ιστορία είναι η αφήγηση περί των Νεκρών ειπωμένη από τους ζωντανούς. 
Ο δυστυχής Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από το αξίωμα τού Πατριάρχη για να μας πείσει πως ο ίδιος είναι ζωντανός και οι Πατέρες τού Σχίσματος νεκροί.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη ένα φαιδρό κείμενο του Κοτταδάκη.
Δείτε και αυτή τη φαιδρότητα: http://anastasiosk.blogspot.com/2018/06/blog-post_17.html

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπογράφει ο Κοτταδάκης αλλά ο Κωστόπουλος και δεν το βλέπω καθόλου φαιδρό.

amethystos είπε...

Αναστάσιος είναι η ταυτότητα τού ιστοχώρου.Σωστά δέν είναι καθόλου φαιδρό, είναι τραγικό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοτταδακης έχει γίνει "ο Πανωτης του θρησκευαμενου" ..