Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Επανάσταση

Δεν χρειαζόμαστε Πρωθυπουργό ελεγχόμενο από βουλευτές και κάθε είδους συμφέροντα. Δεν χρειαζόμαστε Παιδεία που γέννα και καλλιεργεί την υποτέλεια στα παιδιά μας. Δεν χρειαζόμαστε τέχνη η οποία προωθεί τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα. Δεν χρειαζόμαστε κράτος το οποίο υποβαθμίζει την αξία μας κάθε μέρα. Η μοίρα έχει φροντίσει για εμάς τους Έλληνες να κατέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το όραμα αυτό.
Άποψη
– του Γεωργίου Μιχαήλ[1]
Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο το οποίο να έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο και το οποίο να μην μπορεί να αλλάξει από μια άλλη ανθρώπινη θέληση. Όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα μια πολιτικής, η οποία 10 χρόνια πριν, μπορεί να φαινόταν πως ήταν η κατάλληλη. Τουλάχιστον αυτό πίστευαν οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και του κόσμου.
Τα λεγόμενα μνημόνια και ο δανεισμός ωστόσο δεν ήταν τίποτε άλλο από έργο ανθρώπων, το οποίο καμιά σχέση δεν έχει με την Θεϊκή πρόνοια. Την θεία Χάρη η οποία έχει φροντίσει να προικίσει έναν λαό με πνευματικές και φυσικές δυνάμεις, οι οποίες είναι ικανές να του εξασφαλίσουν την επιβίωση και την πολυπόθητη ευημερία. Είναι λάθος λοιπόν, να πιστεύουμε πως μόνο η πολιτική των ξένων κρατών είναι η αιτία της σημερινής κατάστασης της Ελλάδας.
Εάν συμβαίνει αυτό, τότε σημαίνει πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα μας εάν το θελήσουμε; Όλοι γνωρίζουμε ωστόσο πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Γιατί χρωστάμε στον ίδιο τον εαυτό μας αυτήν την προσπάθεια με την οποία θα αποτινάξουμε πραγματικά από πάνω μας συνθήκες, συμβάσεις και άλλα ανθρώπινα δημιουργήματα, τα οποία δεν μας αξίζουν.
Εμείς είμαστε εκείνοι που πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αλλάξει η κατάσταση μας. Εάν επιτρεπόταν στις εσωτερικές μας δυνάμεις να απελευθερωθούν, τότε θα στεκόταν σήμερα μια άλλη Ελλάδα στη θέση της σημερινής, που θα σέβοντανόλοι.
Γιατί δεν μπορεί να έχουμε χάσει την αξία μας σε μια στιγμή όπως πιστεύουν όλοι. Γιατί, από την εποχή της δόξας της σύγχρονης Ελλάδας έως την σημερινή θλιβερή εποχή, δεν έχει περάσει παρά μια στιγμή μέσα στην αιωνιότητα της ιστορίας.
Ποιοι είναι οι λόγοι θα ρωτήσει κάποιος για τους οποίους δεν βρισκόμαστε στην θέση στην οποία θα έπρεπε να βρισκόμαστε; Ο πιο σημαντικός λόγος είναι η έλλειψηπροσωπικότητας. Μέσα από το σημερινό σύστημα Παιδείας δεν γεννιούνται ηγέτες, αλλά άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη.
Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα χωρίς τις ηγετικές ικανότητες μιας προσωπικότητας. Και πιστέψετε με, εμείς οι Έλληνες εάν τεθούμε υπό την κατεύθυνση μιας ισχυρής προσωπικότητας, είμαστε ικανοί να υπερισχύσουμε σε όλους τους τομείς.
Το σημερινό πολίτευμα πρέπει να μετατραπεί σε μια Προεδρική Δημοκρατία με έναν ισχυρό Πρόεδρο, του οποίου οι αρμοδιότητες πρέπει να διευρυνθούν όσο χρειάζεται για θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Γιατί αυτός (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) θα αναλάβει να διαμορφώσει την Παιδεία και το κράτος στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Μια Παιδεία, η οποία θα παράγει και θα αναπαράγει ΗΓΕΤΕΣ. Ένα κράτος το οποίο θα ασχολείται με τις ανάγκες των Ελλήνων.
Κρατικές υπηρεσίες, στις οποίες θα λάμπει η προσωπικότητα του ηγέτη και θα ανταμείβεται η προσπάθεια των εργαζομένωνΝαι, τώρα είναι όραμα αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Όταν η ψύχη και η νοοτροπία μας αποκτήσουν ξανά την υπόσταση την οποία ο Θεόςέχει φροντίσει να έχουν, τότε ναι, μπορεί αυτό που όλοι ονειρευόμαστε να γίνει αληθινό. Οι ακατάλληλοι ηγέτες θα μας κυβερνούν όσο εμείς το θέλουμε. Διαφθορά θα υπάρχει όσο εμείς το θέλουμε. Κράτος εχθρός του έθνους θα υπάρχει όσο το θέλουμε εμείς.
Μια επανάσταση χρειάζεται υποστηρίζει πολύς κόσμος. Ναι χρειάζεται, αλλά πρέπει να είναι αναίμακτη. Και πρέπει να λάβει χώρα εντός της Δημοκρατίας.
Γιατί η Δημοκρατία είναι το πολυτιμότερο απόκτημα του έθνους μας. Επανάστασησημαίνει: ισχυρός Πρόεδρος Δημοκρατίας, αλλαγή της Παιδείας, αλλαγή της κατεύθυνσης της τέχνης ώστε να προωθεί τα σωστά μηνύματα, δημιουργία προσωπικοτήτων ώστε να αναλάβουν την διαχείριση των υπηρεσιών του κράτους. Τέλος, ένα κράτος το οποίο επιτέλους θα μεταβληθεί σε έθνος.
Δεν χρειαζόμαστε Πρωθυπουργό ελεγχόμενο από βουλευτές και κάθε είδους συμφέρονταΔεν χρειαζόμαστε Παιδεία που γέννα και καλλιεργεί την υποτέλεια στα παιδιά μας. Δεν χρειαζόμαστε τέχνη η οποία προωθεί τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα. Δεν χρειαζόμαστε κράτος το οποίο υποβαθμίζει την αξία μας κάθε μέρα. Η μοίρα έχει φροντίσει για εμάς τους Έλληνες να κατέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το όραμα αυτό.
Πρέπει να επιτρέψουμε στα στοιχεία αυτά να επαναστατήσουν μέσα μας. Όσοι δε από εμάς γνωρίζουν πως τα διατηρούν μέσα τους, πρέπει να αγωνιστούν και να πολεμήσουν, ώσπου κάποιος από εμάς, να αποφασίσει να εμφανιστεί στο προσκήνιο και να αναλάβει το τιμόνι της Ελλάδας. Και τότε, όλοι, θα τον ακολουθήσουμε και θα σταθούμε δίπλα του ως το τέλος.
[1] Ο Γεώργιος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, εκδόσεις Κύπρης, 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: