Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Δ΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου-Ζωντανή Σύνδεση


Η Ακολουθία των Χαιρετισμών από τον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών.

https://www.pemptousia.gr/video/d-cheretismi-tis-iperagias-theotokou/

4 σχόλια:

Νίκος Κ. είπε...

"Τεῖχος εἰ τῶν παρθένων,Θεοτόκε Παρθένε,καί Πάντων τῶν εἰς Σέ προστρεχόντων..."
«Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ,κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διαμηνύοντας ότι δεν μπορεί να κλείσει τις εκκλησίες.«Ξέρω ότι πολλοί άθεοι λένε:κλείστε τις εκκλησίες.Για όλα τα άλλα,έχω τη θέληση,έχω το θάρρος,αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό»,είπε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια μπορεί να ληφθεί μόνο από την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησία.Έχει φόβο Θεού και φαίνεται απ'τα λόγια του.Βέβαια ο κ.Μπόικο Μπορίσοφ έχει τα...κότσια να το πει,αφού δεν είναι πεκινουά σαλονιού.Υπήρξε αξιωματικός της Υπηρεσίας για την Εθνική Ασφάλεια,δίδαξε στην Αστυνομική Ακαδημία της Σόφιας,όπου απέκτησε και τον τίτλο του διδάκτορα και το καλύτερο...ασχολείται ενεργά με το καράτε, όπου,μετά την κτήση της μαύρης ζώνης,υπήρξε προπονητής της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας.Προφανώς αν τον εκνευρίσουν,μπορεί να εισπράξουν κανένα ευθύβολο.Δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοιο είδος πολιτικών ή εκκλησιαστικών ανδρών.Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

πεκινουα σαλονιού...!!εν αντίθεση με το δικό μας τζάκι εδώ του Ιερωνυμου που μίλησε χθες..https://youtu.be/PPa8UGVcr8A ..ΑΠ.

amethystos είπε...

.«Ξέρω ότι πολλοί άθεοι λένε:κλείστε τις εκκλησίες.Για όλα τα άλλα,έχω τη θέληση,έχω το θάρρος,αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό»,είπε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια μπορεί να ληφθεί μόνο από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησία.
«Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση»
Φίλε καλημέρα. Μάς έδωσες τά χρυσά κλειδιά τής καταστάσεως. Τά όρια τής θελήσεως, τήν αδυναμία της καί τήν πίστη στήν δύναμη τού Κυρίου. Μπήκαμε στήν εποχή τού αόρατου πολέμου, στήν επικράτεια τών πνευμάτων απροετοίμαστοι ξανά. Ο Αγιος Παίσιος έλεγε ότι κάποια στιγμή άρχισε νά βλέπει τά δαιμόνια μέσα στούς πνεύμονες τών ανθρώπων καί λυπημένος παρακάλεσε τόν Κύριο νά τού πάρει αυτή τήν δυνατότητα γιατί έχανε τόν άνθρωπο. Καί σήμερα η επιστήμη καί η τεχνολογία ανακαλύπτουμε ότι περιήλθε στά χέρια τών δαιμόνων καί γίνεται πιό απειλητική καί πιό αποτελεσματική από όλες τίς στρατιές τού εωσφόρου. Καί χάνουμε τόν άνθρωπο από τά χέρια τού Θεού. Καθησυχάσαμε σάν τίς μωρές παρθένες καί μέ τά μνημόνια χάσαμε τήν μνήμη θεού. Μπήκαμε σέ λαβύρινθο.

Νίκος Κ. είπε...

Αγαπητέ Αμέθυστε,καλημέρα.Μια πρωτοβουλία,κάποιων προβληματισμένων με την κατάσταση πολιτών,θα μπορούσε να είναι η εξής: Να συνταχθεί μια επιστολή που να απευθύνεται στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ,στη ελληνική και βουλγάρικη γλώσσα,που να επιδοκιμάζει τη στάση του,στο μη κλείσιμο των ναών και τον τρόπο που το χειρίστηκε ως ηγέτης ορθόδοξης χώρας.Επίσης να κοινοποιηθεί σε πολλούς,μεταξύ των οποίων,Υπουργεία,Πατριαρχεία,Μητροπόλεις κτλ,μήπως και δουν την τεράστια διαφορά τους στο σεβασμό αρχηγού κράτους στον Κύριο μας. Θα μπορούσε επίσης,να ζητηθεί η συλλογή υπογραφών,όσων επικροτούν το περιεχόμενο της επιστολής,ώστε να φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας με κάποιες χιλιάδες,ίσως,υπογραφές επιδοκιμασίας.Αυτό μπορεί να γίνει,εάν συντάξεις αυτήν την επιστολή και ζητήσεις από διάφορα sites,να την αναρτήσουν για συλλογή υπογραφών για 5,ας πούμε,ημέρες και μετά να σταλεί,από τους φυλακισμένους εκτός εκκλησιών Ελλήνων.Ίσως,να λάβουν το μήνυμα,οι εκκλησιαστικοί και πολιτικοί ταγοί της πατρίδας μας.Τι λες;
https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_boulgarias/mpoiko-mporisof-den-mporo-na-kleiso-tis-ekklisies/

ΥΓ: Εάν το σκέφτεσαι θετικά προετοίμασε το,χωρίς να αναρτήσεις το σχόλιο,αν όχι σβήσε το
ΥΓ και με το σχόλιο κάνε ότι θες.Καλή δύναμη!