Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: «Η νέα θρησκεία είναι πραγματικότητα - Θα συμμετάσχουμε στον θαυμαστό καινούριο κόσμο»


«Οι αλλαγές θα εγκαθιδρύσουν μια νέα παγκοσμιοποίηση, την ψηφιακή»

Για έναν «καινούργιο, θαυμαστό, κόσμο», στα πλαίσια μια «νέας παγκοσμιοποίησης» μίλησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, προϊδεάζοντας μας για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της οποίας μέγας οπαδός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε στην Στρογγυλή Τράπεζα, που διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με θέμα «Εμείς και οι άλλοι: Δεδομένα και προοπτικές για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» στο πλαίσιο της δράσης της Επιτροπής Forum «Η Ελλάδα το 2040», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «θα συμμετάσχουμε στον θαυμαστό καινούριο κόσμο, οποίος θα είναι ψηφιακός».

«Οι αλλαγές που γίνονται θα εγκαθιδρύσουν μια νέα παγκοσμιοποίηση, την ψηφιακή», συνέχισε ο Μητροπολίτης και υπογράμμισε πως η κοινωνία μας εισάγεται στην τεχνητή νοημοσύνη, τους αλγόριθμους, την βιοτεχνολογία και την γενετική μηχανική.

«Η έννοια του υπερανθρωπισμού, δηλαδή της αναβαθμίσεως του ανθρώπου, έχει ήδη καταγράψει τέσσερις εφαρμογές: 1. Την σωματική αναβάθμιση, 2. Την συναισθηματική αναβάθμιση, 3. Την διανοητική αναβάθμιση, 4. Την ηθική αναβάθμιση.

Η νέα θρησκεία των δεδομένων είναι ήδη πραγματικότητα πολύ πριν το 2040 και θα είναι εφικτό μέχρι τότε το να χακάρονται οι άνθρωποι και οι αλγόριθμοι να μας μαθαίνουν, πριν εμείς κατανοήσουμε τον εαυτό μας», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για διακινδύνευση της παγκόσμιας διακυβέρνησης λόγω της σύγκρουσης Μεγάλων Δυνάμεων και προσέθεσε πω η Ελλάδα σε αυτή την νέα πραγματικότητα θα έχει ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες να αναπτύξει αυτόνομη πολιτική και ως εκ τούτου οφείλει να συνεργαστεί.

«Θα αλλάξει ο πολιτικός και ο πολιτισμικός χάρτης του πλανήτη. Το αδιέξοδο Κράτους και πολίτη, το οποίο ζούμε τώρα με τους εμβολιασμούς, θα ενταθεί κι άλλο. Οι παλιές συνωμοσιολογίες θεωρίες θα μουδιάσουν τον πληθυσμό και ολοένα θα επιτείνονται από τα φυσικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής μαζί με την προφητική καταστροφολογία. Η μεταναστευτική κρίση θα απειλήσει ακόμα περισσότερο την παραδοσιακή ανασυγκρότηση της χώρα μας», καταλήγει.

Να υπενθυμίσουμε πως είναι ο Μητροπολίτης που είχα αναφερθεί στους παράνομους μετανάστες και είχε πει: «Θα τους αγκαλιάσουμε, θα πάρουν για νύφες τα παιδιά μας».


ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ. Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Ο ΒΛΑΚΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΑΝ ΙΔΕΑ. 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. 
Ο ΒΛΑΚΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΣΩΖΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΖΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΡΟΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και γ@@ώ τα σχολιανά σου, λέμεεεε! ;-)

Ανώνυμος είπε...

"Θαυμαστός καινούργιος Κόσμος" , θυμίζει την ορολογία του Aldous Huxley, Brave New World .
Ο τίτλος Brave New World προέρχεται από την ομιλία της Miranda στο The Shapest του William Shakespeare, Act V, Scene I :
O wonder!
How many goodly creatures are there here!
How beauteous mankind is! O brave new world,
That has such people in't.

Η χρήση της φράσης από τον Σαίξπηρ είναι ειρωνική, καθώς η ομιλήτρια δεν αναγνωρίζει την κακή φύση των επισκεπτών του νησιού λόγω της αθωότητάς της. Πράγματι, ο επόμενος ομιλητής απαντά στην αθώα παρατήρηση της Μιράντα με τη δήλωση "Είναι νέοι σε σένα ..."
Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, "Είναι νέοι σε σένα ..."

Ανώνυμος είπε...

Edo tha ginei xristianiki kideia ston Anthimo Alexandroupoleos kai mas peiraxe o Theodorakis. Toulaxiston den evale stayro sto mnima. Otan eipe oti oi ekastote xristianoi boroun na alaxoun to eyaggelio kai oti aytos tha einai mazi tous katalavame oti pio polloi atheoi einai stin Synodo apo oti ston SYRIZA. AM

Ανώνυμος είπε...

https://www.pronews.gr/ygeia/1016388_oi-eidikoi-tis-pandimias-pos-thisayrizoyn-kai-pos-kryvoyn-tin-alitheia-me-dikes-toys

Ανώνυμος είπε...

πολλή πλάκα τα σχόλια ΑΜ...

ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΣ-μιά αναίτια αρχή σύνδεσης είπε...

θά μας τα λύσει όλα ό "καινούργιος θαυμαστός κόσμος" Σεβασμιώτατε,ιδού
https://www.youtube.com/watch?v=OQ31yNp6Nao

μονο ένα απειροστό λάθος ή άν θέλετε ό συνδιασμός της αρχής απροσδιοριστίας μέ την "συγχρονικότητα σάν αναίτια αρχή συνδεσης" μπορεί να μάς δώσει ένα μικροβιολογικοRNA-τσέρνομπιλ
(βλέπε "Αψινθος")
https://www.nature.com/articles/nature.2015.18787

https://www.youtube.com/watch?v=hol2dNQbEpA&t=2s