Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Y.N.Harari: «Στη νέα Βιομηχανική Επανάσταση τα προϊόντα θα είναι οι άνθρωποι – Θα παράγουμε μυαλά και σώματα»

Μιλά για «άχρηστους» ανθρώπους και τεχνητή τροφή

Ο Yuval Noah Harari, κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Κλάους Σβαμπ, έκανε μια ακόμη παρέμβαση στην οποία «προφητεύει» το μέλλον.


Ο Harari αναφέρεται στη νέα Βιομηχανική Επανάσταση που θα έρθει, στην οποία -όπως ισχυρίζεται- το προϊόν θα είναι… οι άνθρωποι.

«Στη Βιομηχανική Επανάσταση του 19ου αιώνα αυτό που έμαθε η ανθρωπότητα είναι να παράγει κάθε είδους πράγματα, όπως υφάσματα, όπλα, οχήματα. Και αυτό ήταν αρκετό για πολύ λίγες χώρες που προσαρμόστηκαν στην Επανάσταση πολύ γρήγορα, ώστε να υποτάξουν υπόλοιπους.

Αυτό για το οποίο μιλάμε τώρα είναι κάτι σαν μια 2η Βιομηχανική Επανάσταση αλλά το προϊόν τώρα δεν θα είναι τα αυτοκίνητα ή τα όπλα. Το προϊόν θα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Μαθαίνουμε να παράγουμε σώματα και μυαλά. Τα σώματα και τα μυαλά θα είναι, τα δύο κύρια προϊόντα αυτού του νέου κύματος όλων των αλλαγών.


Και αν υπάρξει κάποιο χάσμα ανάμεσα σε αυτούς που θα γνωρίζουν το πως να παράγουν μυαλά και σώματα και σε εκείνους που δεν θα γνωρίζουν τότε αυτό θα είναι κάτι μεγαλύτερο απ’ ότι έχουμε δει ποτέ στην ιστορία μας», είπε ο Y.N.Harari.

Στη συνέχεια αναφέρεται στους ανθρώπους, υποστηρίζοντας ότι θα έχουμε πολλούς «άχρηστους» ανθρώπους τους οποίους δεν θα έχουμε τι να τους κάνουμε, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την τροφή, λόγω της τεχνολογίας.



ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΟΜΟ ΝΤΕΟΥΣ" ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα την εποχή της κορεκτίλας διώκεται ο λόγος του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.....αλλά μπορεί εύκολα να διατυπώνεται πως μία λύση για την ΑΧΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ νέα γενιά (δηλαδή για τα παιδιά που είναι να έρθουν ή έχουν ήδη έρθει) μπορεί να είναι κάλλιστα ένας συνδυασμός ναρκωτικών και βιντεοπαιχνιδιών!!!!!!!!! Αλήθεια ποιος αποφάσισε ότι η νέα γενιά είναι άχρηστη και αχρείαστη; KAI ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ;
Και δεν τρέχει κάστανο......αντίθετα το ξωτικό αυτό μπορεί να περιφέρεται ανά την υφήλιο αυτάρεσκα και ελεύθερα για να μας τα λέει κατάμουτρα, να αμείβεται δε παχυλά, αλλά και να δοξάζεται ως σοφός λανσάροντας τους πόθους αυτο εκπληρούμενων προφητειών των αφεντάδων του. Το ΥΠΟ ΣΧΈΔΙΟ έγκλημα για πρώτη φορά αυτοαναγγέλεται τόσο ξεκάθαρα και ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ. Υπακούει βλέπεις στην αναπόφευκτη πρόοδο.
Λίγο να έχεις διαβάσει στην ζωή σου καταλαβαίνεις το αστοιχείωτο του ανδρός (του ζητώ συγνώμη αν τυχών τον πρόσβαλα....με τέτοιους τύπους ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ) τόσο προς την ιστορία όσο και προς την φιλοσοφία.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;