Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ


21:00 Ύμνοι της Μεγάλης Τετάρτης με τον Χαρίλαο Ταλιαδώρο 21:10 Πάσχα στο Άγιο Όρος Α! ΜΕΡΟΣ 21:30 ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.- ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ Μπορείτε να δείτε την εκπομπή απο εδώ https://www.youtube.com/watch?v=WhGQz... Ο Γεώργιος Δ. Καρατάσιος Μαθηματικός-π. Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 συνομιλεί με: Τον Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βασίλειο Καλλιακμάνη, Καθηγητή στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ,. Τον Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Γρηγόριο Σταμκόπουλο , Αν. Καθηγητή Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσ/νίκης Τον Σταυρό και την λύπη της Μεγάλης Παρασκευής διαδέχεται η χαρά και ειρήνη της Αναστάσεως. Χωρίς τον Σταυρό δεν νοείται Ανάσταση και χωρίς Ανάσταση δεν έχει νόημα ο Σταυρός, αφού στο Σταυρό κρύπτεται η Ανάσταση. Γι’ αυτό και το ορθόδοξο Πάσχα είναι σταυροαναστάσιμο. Και κάθε άνθρωπος μετέχει ολόσωμα και ολόψυχα στη μεγάλη εορτή της πίστης και της Συνάντησης με τον Αναστημένο Κύριο. Η συμπόρευση και η συσταύρωση με Αυτόν τον καθιστά μέτοχο του θείου φωτός και τον φέρνει σε πραγματική κοινωνία με τους εν Χριστώ αδελφούς. WEB TV ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ του Δημοσιογράφου κ Παντελή Σαββίδη 5η διαδικτυακή εκπομπή «ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ »


OΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. ΤΟ ΚΑΙΡΩ ΕΚΕΙΝΩ. ΚΑΙ ΣΤΙΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΜΕ. ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΝΔΥΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ "ΔΙΚΟ ΜΑΣ" ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ; ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΘΕΟΣ. ΕΑΝ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΗΤΑΝ Ο ΟΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: