Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ο Στέλιος Ράμφος στην ΕΡΤ: Η ρωσική πολύπλευρη εισβολή και το δράμα του πολέμου | 25/2/2022 | ΕΡΤ

 

«Το μέλλον των μεγάλων ιδεών του παρελθόντος είναι πολύ καταστροφικό» δήλωσε ο φιλόσοφος και συγγραφέας.
 
Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΙΔΕΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; 
ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ.
ΙΔΕΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ. ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ. 
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΧΥΝΕ  ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ  ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ  ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΣΙΟΥ. 
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΣΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΟΣ, ΤΟΥ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ ΣΑΝ ΤΑΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ. 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΤΕΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ. ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τόσο χαζός, μα τόσο χαζός ή έχει άλυτα απωθημένα;

Ανώνυμος είπε...

Η ηρωική Ουκρανία διάλεξε την ελευθερία ...... με βόμβες μολότοφ. Ποιο τυφλός δεν γίνεται. Τα δισεκατομμύρια πηγαίνουν και έρχονται και ο παππούς βλέπει αντίσταση με μολότοφ.....για το όνομα της ελευθερίας. Όταν παίρνεις μέρος στην αναπόφευκτη προπαγάνδα που συνοδεύει τον όποιο πόλεμο γίνεσαι ΣΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ απλά και εσύ προπαγανδιστής. Στην χειρότερη άς το καλύτερα μέρες που είναι.....
Πραγματικά θυμάμαι ακόμα εκείνον το δάσκαλο από το σχολείο που μας έλεγε πως τον Α κ Β παγκόσμιο πόλεμο τον "επέτρεψαν" οι τότε "σοφοί-διανοούμενοι" της Ευρώπης. Νόμιζα ότι τον καταλάβαινα.......αλλά πλέον το ΖΩ.......και κατάλαβα ότι τίποτα δεν είχα καταλάβει.
Άντε τώρα να μιλήσει κανείς για Ζώντα Κύριο Ιησού Χριστό.
Στάλες πιά το κήρυγμα της Αναστάσεως και η διακονία του σε ξεραΐλας ρυτιδιασμένο χωράφι.
Θλίψη για την Γη και το μελλοντικό της πλήρωμα.

amethystos είπε...

Μάς περικυκλώνει ένας αποτρόπαιος τρόμος αδελφέ νά βλέπουμε τήν σκοτεινή κυριαρχία τής αντιστροφής τής πραγματικότητος.Ούτε νά φανταστώ δέν θέλω τήν κατάσταση τών ανθρώπων στήν εποχή τού αντιχρίστου πού πλησιάζει γοργά.Μάς προειδοποιούσαν οι Αγιοι ότι θά είναι σκληρή η δοκιμασία καί χρειαζόμαστε πανοπλίες αλλά μόλις τώρα αρχίζουμε νά γευόμαστε τήν τρέλα. Μάς έκανε μεγάλο δώρο ο Πούτιν.