Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Άγριο ξέσπαμα Ελπιδοφόρου προς την Εκκλησία της Ελλάδος – “Καιρός για μία ειλικρινή συζήτηση γύρω από το σεξ και το φύλο στην Εκκλησία”



“Δεν θα ήταν καιρός για μία ειλικρινή συζήτηση γύρω από το σεξ και το φύλο στην Εκκλησία; Οφείλουν εκείνοι οι επιρρεπείς να κατακρίνουν τον τρόπο ζωής των άλλων είτε είναι χειροτονημένοι Επίσκοποι ή αναγκαστικοί επικριτές ‘να βγάλουν πρώτα τη δοκό από τα δικά τους μάτια’ όπως είπε ο Χριστός”; Αυτό διερωτάται στο άρθρο του ο Αρχιδιάκονος και Θεολογικός Σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Ιωάννης Χρυσαυγής και απαντάει στην έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την βάπτιση που τέλεσε στην Αθήνα ο Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Σύμφωνα με τον εκκλησιαστικό συντάκτη του “Εθνικού Κήρυκα”, Θεόδωρο Καλμούκου, το κείμενο διαδόθηκε, μέσω του “θρησκευτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «Religious News Service» και ανάμεσα στα άλλα, αναγράφεται πως «στις αρχές του μηνός μία απρόκλητη κακόβουλη θύελλα ξέσπασε έπειτα που ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, η κεφαλή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, ενώ επισκεπτόταν την Ελλάδα βάπτισε δύο παιδιά τα οποία γεννήθηκαν παρενθετικώς για να ανατραφούν από ζεύγος ομοφυλόφιλων.

Υπογραμμίζει ο Χρυσαυγής πως «ξεκάθαρα, αυτή δεν είναι δημόσια συζήτηση περί της μυστηριακής χάριτος. Αυτό που συνέβη ήταν απλώς ένα άλλο βάπτισμα, αλλά αυτό που επακολούθησε ήταν κάτι που όλοι στον κόσμο της θρησκείας γνωρίζουν τελευταία: Άλλο ένα επεισόδιο στον πόλεμο των πολιτισμών. Επίσης, αποκάλυψε πόσο εκτός επαφής με την πραγματικότητα και τον κόσμο είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Χρυσαυγής υπογραμμίζει πως «δεν οφείλει να υπάρχει διαμάχη για το βάπτισμα το οποίο ανήκει σε όλα τα παιδιά. Τότε γιατί η ενέργεια του Ελπιδοφόρου δημιούργησε τόση φιλονικία και κατηγορία; Όταν μία ανεξάρτητη Εκκλησία επικοινωνήσει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το τι διημείφθη, διερωτώμαι τι ακριβώς θα αποκαλύψουν οι φόβοι μας γι’ αυτό το θέμα. Φοβόμαστε μήπως διαλυθούν η παράδοση και η αλήθεια; Φοβόμαστε ίσως ότι θα σχίσει κάποιο άραφο ύφασμα;

Το παρατηρήσαμε στην αντιμετώπιση του Covid-19, το είδαμε στην υπεράσπιση του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Μία σύντομη ματιά στα ταμπλόιντ και στα ηλεκτρονικά μπλοκ αντικατοπτρίζει πως η Ορθόδοξη Εκκλησία ζει στη δική της πομφόλυγα. Εκεί, υπερτερούμε στα επιδεικτικά τελετουργικά και αστραφτερά άμφια».

Παραδέχεται ότι δεν θα είχε το θάρρος να αποφασίσει εάν είχε όλες τις πληροφορίες. Όφειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος να είχε διευκρινίσει γραπτώς πως τα παιδιά δεν ανήκουν σ’ αυτό που ο Μητροπολίτης Γλυφάδας ονομάζει ‘παραδοσιακή οικογένεια’; Περιμένουμε το ίδιο για παιδιά μονογονικού γονέως; Τι γίνεται με τα παιδιά άθεων γονέων ή για γονείς που έχουν κάνει πολιτικό γάμο ή δεν έχουν τελέσει κανέναν γάμο; Σ’ αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλομε περιορισμούς για τη φωτογράφιση ή τη δημοσιότητα όπως έχει λεχθεί για την προκειμένη περίπτωση;».


"αυτή δεν είναι δημόσια συζήτηση περί της μυστηριακής χάριτος."

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ.
ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ Η ΟΡΘΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ.
Η ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.
ΨΕΥΔΟΧΡΙΣΤΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΠΙΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ, ΤΗΣ ΣΚΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΥΒΔΗΣ, ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mia protasi tha po mono. Oti edo kai kapoia xronia drepese eite stin douleia sou eite sto kafeneio eite stin kafeteria na peis oti eisai Xristianos Orthodoxos. Kapote dreposoun na peis oti pas stin ekklisia se pairnane ston meze. Tora exaitias ayton ton atheon drepesai na peis oti eisai Xristianos. Tipota allo AM

Ανώνυμος είπε...

Όποτε διαβάζω αυτό το κείμενο, νιώθω να βράζει το κεφάλι μου.Τι κατάντια είναι αυτή;Να δικαιολογούν τον Ελπιδοφόρο που έντυσε με την παρουσία του και όσα έκανε με έναν «μανδύα ιεροπρέπειας και ευλογημένης οικογενειακής κανονικότητας» την διαστροφή και την αηδία. Και εκτός των άλλων παρέστη στην δεξίωση που κόστισε όπως γράφτηκε 450.000 ευρώ! Δεν τους είπε κανείς ότι ο νηπιοβαπτισμός θεσπίστηκε πολύ αργότερα κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις; Τι είναι το βάπτισμα, μαγική πράξη μήπως;Έτσι όμως όπως καταλήξαμε οι σημερινοί ψευτοχριστιανοί, τέτοιους κληρικούς και έχουμε.Ο Θεός επιτρέπει αυτά τα πράγματα για να το δούμε μόνοι μας το χάλι μας. Συρφετολαός υλιστές και αδιάφοροι για την Πίστη μας. Γι αυτό θα φέρουν και την πολυπόθητη ένωση το 2025 όπως έχουν ανακοινώσει με τον κοινό εορτασμό του Πάσχα και το κοινό Ποτήριο. Ο Ζηζιούλας έχει ήδη πει ότι με το Φιλιόκβε έτσι όπως πλέον περιγράφεται απ΄τους παπικούς δεν έχουμε πρόβλημα, και όσον αφορά το Πρωτείο θα βρουν κι εκεί κάποιον τρόπο. Το εμπόδιο επί αιώνες, που ήταν η ύπαρξη πραγματικών πιστών πλέον δεν υπάρχει, επομένως προχωρούν ακάθεκτοι.Οι ελάχιστοι που θα αντιδράσουν θα χαρακτηριστούν σχισματικοί, ταραξίες (και καυγατζήδες σύμφωνα με τον Ελπιδοφόρο) και θα διωχθούν.Σαν δεν ντρέπονται, να μην έχουν ούτε καν ψευδοθεολογικά επιχειρήματα για όσα κάνουν, και όμως να τα κάνουν, με την πρόφαση «του πολέμου των πολιτισμών»!Τόσοι αγώνες αιώνων, τόσα αίματα Αγίων και μαρτύρων που ονομάζονται σήμερα «θύματα του αρχέκακου όφεως», αυτοί που κράτησαν την αλήθεια ως θείο Δώρο για τις επόμενες γενιές με τίμημα την ζωή τους, τώρα τελειώνουν εδώ.Με αυτά που συμβαίνουν (όπως και οι ψευδοαυτοκεφαλίες που μοιράζει ο Βαρθολομαίος), φαίνεται η κατάπτωση που δεν σταματά μέχρι τελικής πτώσεως.Είμαστε στα έσχατα και οι ελάχιστοι πιστοί αναγκαστικά «θα φύγουν στην νοητή έρημο», στο ησυχαστήριό του ο καθένας, στα γόνατα μέχρι να έρθει ο Κύριος.Το θέμα είναι ο αγιασμός μας «άνευ του οποίου ουδείς θα δει τον Κύριο» όπως λέει ο Απόστολος Παύλος. Αυτό πρέπει να κάνουμε.Καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικά στο προηγούμενο.Γνωστός μου έχει γιο, πολύ μπλεγμένο με μαγεία, είναι μέντιουμ στην Θεσσαλονίκη, και όπως μου περιέγραφε ο πατέρας του (με καμάρι), «καταλαμβάνεται από πνεύματα» (που είναι και καλά, Άγγελοι αγαθοί ή και Άγιοι), αλλάζει η φωνή του «παίρνει δύναμη» (δηλ. δαιμονίζεται) και μαντεύει (με αδρή πληρωμή), βοηθώντας (και καλά) τον κόσμο.Η όλη ιστορία του είναι απίστευτη (πως έγινε μάγος και τι κάνει σήμερα).
Αυτός ο άνθρωπος έκανε κανονικά θρησκευτικό γάμο χωρίς κανένα κώλυμα και τώρα θα βαπτίσει και το παιδί του. Ο δε Επίσκοπος της περιοχής που θα γίνει η βάπτιση καταδιώκει όσους ιερείς αντέδρασαν στα βλάσφημα κορονο-μέτρα με αποκορύφωμα την αλλαγή της Ανάστασης του Κυρίου!

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=StLcl_kPHXg&ab_channel=Orthodoxiaelladaonline

Ανώνυμος είπε...

http://aktines.blogspot.com/2022/09/blog-post_82.html#more

Ανώνυμος είπε...

Στο προηγούμενο σχόλιο που μεταξύ άλλων έγραψε και τα παρακάτω

"Το εμπόδιο επί αιώνες, που ήταν η ύπαρξη πραγματικών πιστών πλέον δεν υπάρχει, επομένως προχωρούν ακάθεκτοι.Οι ελάχιστοι που θα αντιδράσουν θα χαρακτηριστούν σχισματικοί, ταραξίες (και καυγατζήδες σύμφωνα με τον Ελπιδοφόρο) και θα διωχθούν.Σαν δεν ντρέπονται, να μην έχουν ούτε καν ψευδοθεολογικά επιχειρήματα για όσα κάνουν, και όμως να τα κάνουν, με την πρόφαση «του πολέμου των πολιτισμών»!Τόσοι αγώνες αιώνων, τόσα αίματα Αγίων και μαρτύρων που ονομάζονται σήμερα «θύματα του αρχέκακου όφεως», αυτοί που κράτησαν την αλήθεια ως θείο Δώρο για τις επόμενες γενιές με τίμημα την ζωή τους, τώρα τελειώνουν εδώ.Με αυτά που συμβαίνουν (όπως και οι ψευδοαυτοκεφαλίες που μοιράζει ο Βαρθολομαίος), φαίνεται η κατάπτωση που δεν σταματά μέχρι τελικής πτώσεως."

θα είχαμε να σχολιάσουμε στα παραπάνω λοιπόν ότι εσείς οι αγωνιστές πιστοί της Νεοημερολογίτικης Ελλαδικής Εκκλησίας,αυτά που περιγράφετε ως σημερινή τεράστια Κατρακύλα και Προδοσία, έχουν ξεκινήσει ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ εδώ και πολλές δεκαετίες, από το 1924 και μετά. Αδελφοί, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ευλαβέστατοι κατά τα άλλα, υπήρξατε Σκληρότατοι και Αδιάφοροι στο θέμα του ΔΙΩΓΜΟΥ των Ακολουθούντων με Τεράστιο Προσωπικό ΚΟΣΤΟΣ, το Πάτριο Εκκλησιαστικό Εορτολόγιο, "επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσιν"...

Λοιπόν, στο σπίτι του Κρεμασμένου Δεν επιτρέπεται να μιλάτε για σκοινί...Διορθώστε Πρώτα το Εορτολογικό Σχίσμα και τα Λοιπά θα λάβουν την Θέση που τους αξίζει να λάβουν. Καλό Βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι ακολουθούντες το παλαιό ημερολόγιο, εξετράπησαν σε ακρότητες αδικούντες οι ίδιοι τον εαυτό τους. Έγιναν έως και βλάσφημοι σε κάποιες περιπτώσεις, αποκλείοντας οι ίδιοι την προσέγγιση με τους αδελφούς τους. Αλλά εδώ που φτάσαμε δεν έχει νόημα η παρελθοντολογία. Αλλά μόνο τι μπορεί πλέον να σωθεί. Τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Αυτό αναρωτιούνται όσοι ακόμα «βλέπουν», αλλά δεν έχουν άλλο τρόπο εκτός της μετάνοιας και της προσευχής να επέμβει ο Θεός. Ανθρωπίνως δεν σώζεται. Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Για την ανωνυμη Παλαιοημερολογιτισα 24.9.22, 9.43 μμ...

Δε 26.9.22:
οι πονηροι Παλαιοημερολογιτες!
Αναφερουνε ξανα και ξανα το 1924...ενω το 1924 βρισκεται 100 χρονια πισω. Ισχυριζονται οτι πρεπει εκει να γυρισουμε! Αν δεν γυρισουμε στο 1924 δεν θα διορθωθει τιποτα!
Αποριας αξιο:
γιατι δεν λενε, δεν θα ητανε πιο λογικο να πουνε: 'τωρα αλλαζουμε το νεο ημερολογιο σε παλιο' - δεν θα αρκουσε αυτο; Αφου το Νεο ημερολογιο ειναι λαθος, δεν αρκει αν το Νεο ημερολογιο απο αυριο ακολουθει το Παλιο ή Πατριο Ημερολογιο;
ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ να γυρισουμε πισω στο 1924;
Δηλ δεν γινεται διορθωση Ημερολογιου, το Νεο σε Παλιο, χωρις να επιστρεψουμε στο 1924;
Οταν π.χ. στην πολιτική ή στην επιστημη διαπιστωθει ενα λαθος, το διορθωνουμαι τωρα, εδω και τωρα και η ζωή συνεχιζεται! Κανείς δεν λεει π.χ. "επειδή η χημικη αντιδραση που καναμε στο εργαστηριο βγηκε λαθος και δημιουργησε μια επικίνδυνη εκρηξη, πρεπει να γυρισουμε την Χημεια στο ετος 1725' - Θα τον κλεινανε στο ψυχιατρειο!
Διορθωνεις το λαθος, ολα καλα, και η ζωη συνεχιζεται.
Ετσι γινεται σε ολους τους τομεις της κανονικης και νορμαλ ζωής.
ΓΙΑΤΙ λοιπον οι Παλαιοημερολογιτες επιμένουνε οτι πρεπει να γυρισουμε στο 1924; Γιατι εχουνε φαγωθει με το 1924; Γιατι δεν θα τους αρκουσε τωρα μια διορθωση του Νεου Ημερολογιου σε Παλαιου; Που υποτιθεται αυτος ειναι ο σκοπος τους, επειδή πονανε την ορθοδοξια και εχουνε αγαθα και αγνα κινητρα, γιατι δεν τους αρκει μια διορθωση του ημερολογιου, αλλα επιμενουνε επιστροφη στο 1924;
ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΝΗΡΟΙ ΕΙΝΑΙ!
Δεν λενε ολη την αληθεια, αρα ειναι πονηροι!
Την σκεφτονται την πονηραδα τους, την γνωριζουνε, αλλα δεν τους ενοχλει! κατα τα αλλα ειναι ανθρωποι του Θεου που πιστευουνε με ειλικρινεια στον Θεον - ΕΙΔΑΤΕ κανεναν Αιρετικο να ειναι ειλικρινης;
Διοτι αν οντως ητανε ανθρωποι του Θεου θα λεγανε:
Αφενος θα διορθωθει το Ημερολογιο, απο Νεο θα γινει Παλιό, εξαλλου το Παλιο Ημερολογιο ακολουθουνε στο Αγιο Ορος κλπ.....
ΑΦΕΤΕΡΟΥ: θελουμε επιστροφη στο 1924, διοτι τοτε εμεις ειμασταν κανονικα αναγνωρισμενοι επισκοποι της Εκκλησιας! Δεν μας νοιαζει τι ακολουθησε μετα, που μας καθαιρεσανε κλπ. Δεν τα αναγνωριζουμε ολα αυτα.
Ομως δεν ζηταμε την επιστροφή στο 1924 για να ειναι ακυρες οι μετεπειτα καθαιρεσεις μας, δηλ των Επισκοπων που τότε αποσχιστηκαν απο το Σωμα της Εκκλησιας και δημιουργησαν δικη τους 'ενορια'.
ΘΕΛΟΥΜΕ να επιστρεψουμε στο 1924 διοτι....ΕΜΕΙΣ ειμαστε οι σωστοι επισκοποι της Ελλαδικης Ορθοδοξου Εκκλησιας.
Τι σημαινει αυτο επι του πρακτικου; Διοτι καλη η θεωρητικη θεολογια ομως αν δεν εχει πρακτικο αντίκτυπτο ειναι για τον καλαθο των αχρηστων!
Επειδή ομως οι του Παλαιου - ΠΟΝΗΡΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ - δεν εχουνε το θαρρος να πουνε ολη την ΑΛηθεια - ας την πουμε εμεις, τι να κανουμε, τους ξελασπωνουμε μια ακομα φορα!
"Οταν το Νεο επιστρεψει στο Παλιο, εμεις δεν νοιαζομαστε για το ημερολογιο, χαχα, αυτα ειναι σκετα νουμερα, χεστηκαμε για τα νουμερα και τους αριθμους"
Μισο λεπτο:
αν ουτε εσεις οι του Παλαιου δεν νοιαζεστε για τα νουμερα και τις ημερομηνιες - ΤΟΤΕ γιατι μας πρηξατε το συκωτι, εδω και 100 χρονια οτι πρεπει να επιστρεψουμε στο Παλαιο;
Ας προχωρησουμε ομως την σκεψη τους, των πονηρων παλαιοημερολογιτων:
ΕΜΕΙΣ θελουμε να επιστρεψουμε στο 1924...διοτι οταν εσεις με το Νεο επιστρεψετε στο Παλαιο ημερολογιο, θα γυρισετε και στην Εκκλησια του 1924...που τότε εμεις ειμασταν οι μονοι σωστοι επισκοποι - ολοι ο επισκοποι που πηγανε με το Νεο ειναι αιρετικοΙ!
Μπινγκο!

*(συνεχεια στο επομενο)

Ανώνυμος είπε...

(**συνεχεια απο πριν)

Εδω θελει να καταληξει η πονηρη Παλαιοημερολογιτισα, αλλα δεν εχει την Αντρωνσυνη και Παλληκαρια να το παραδεχτει ξεκαθαρα! Άλλα λεει, αλλού της ποναει ομως το παππουτσι!
Δηλ που θελει να καταληξη η πονηρη Παλαιοημερολογιτισα που το παιζει παρθενα και αθωα και θεολογουμενη;
Εσεις με το Νεο, ολοι ο επισκοποι και μητροπολιτες και ηγουμενοι θα βαλετε ΜΕΤΑΝΟΙΑ σε μας τους απογονους του 1924! Εμεις ειμαστε η σωστη Εκκλησια, που τι σημαινει αυτό;
ΔΕΝ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΜΕ σε μια απλη διορθωση του Νεου σε Παλαιο Ημερολογιο - οχι, αυτο ειναι λιγο και αναξιο λογου!
ΑΛΛΑ απο την στιγμή που το Νεο θα αλλαξει σε παλιο, ολοι οι επισκοποι που ειναι σημερα με το Νεο, θα αναγνωριζουνε ως αρχιεπισκοπο τον νυν επισκοπο του Παλιου!
Ολη η εκκλησιαστικη εξουσια της Ορθοδοξης Εκκλησιας της Ελλαδος, με το νεο - θα περασει αυτοματως στα χερια εξουσιας του παλαιου! Ολοι οι τιτλοι, ολη η γη, ολα τα περιουσιακα στοιχεια, στο εξης εμεις θα κανουμε κουμαντο, εμεις οι απογονοι του 1924, οι στυλοβατες του 1924...εμεις θα τα διαχειριζομαστε..Εμας θα προσκυνησετε......Μονο αυτο δεχομαστε και τιποτα λιγοτερο! Γιαυτο μια απλη μεταστροφη του νεου σε παλαιο Ημερολογιο δεν μας αρκει - και ας σκουζουμε ολη μερα για την επιστροφή στο παλαιο ημερολογιο!
Εμεις των Γοχ και Μαγωγ ειμαστε γεννημενοι για περισσοτερα: τα θελουμε ως υάινες Ολα! Τιποτα λιγοτερο!
ΓΙΑΥΤΟ ξανα και ξανα η αναφορα για το 1924, διοτι σου λεει: αν απλα το Νεο γινει Παλαιο - τι θα αλλαξει; Τι κερδισαμε; Τιποτα! Αν δεν παρουμε την Εκκλησιαστικη εξουσια και πλουτο στα χερια μας δεν κερδισαμε τιποτα! Το οτι η πλανεμενη Εκκλησια με το Νεο, επιτελους θα αποκτησει το σωστο Πατριο Ημερολογιο δεν τους συγκινει - καρφι δεν τους καιγεται! Αν δεν μπορουνε να το εξαργυρωσουνε αυτο με χρημα, χεστηκανε για τα ημερολογια, πως λεμε χεστηκε η φοραδα στο αλωνι; Ενα τετοιο πραγμα οι παλαιοημερολογιτες! Αρα το χρημα τους νοιαζει!
ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ!
Αρα δεν τους νοιαζει το Εκκλησιαστικο Ημερολογιο αλλα μεσω του Ημερολογιου, το βλεπουνε ως πατημα, ως χρυση ευκαιρια να αρπαξουνε την Εξουσια! Τοσο δόλιοι ειναι!
....Μα ο ορισμος του Αιρετικου αυτος ειναι: δόλιος, πονηρος, ψευτης, απατεώνας, εγωισταρος και δεν συμμαζευεται....διαβαστε Εκκλησιαστικη Ιστορια και θα βρειτε ουκ ολιγα παραδειγματα!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Γειά χαρά φίλε καί αδελφέ. Στά όσα μάς είπες θά πρόσθετα ότι τού παλαιού καί οι αποτειχισμένοι καταδίκασαν τόν εαυτό τους στήν άνοια.Δέν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτε στήν δογματική διάλυση τής πίστης μας.Προσφέρουν απλώς άλλοθι στόν άλλο ανόητο, τόν Βαρθολομαίο.

Ανώνυμος είπε...

Καλο μεσημέρι Φίλε Αμέθυστε!

Ναι, δυστυχως οι αποτειχισμένοι ειναι η αντίστροφη οψη του ιδίου νομισματος.
Χαιρότανε ο π.Νικολαος Μανώλης για την αρχηγία του στους ΑΠοτειχισμένους, ομως ο Αγιος Θεός είχε διαφορετική γνώμη, τον πηρε νωρίς και ξαφνικά απο την ζωή....



Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω κατι ακομα Αμέθυστε: Αν η Εκκλησια με το Νέο άλλαζε το δόγμα της Πιστεως μας...τότε θα ειχανε δικαιο οι του Παλαιου να επιμένουνε να επιστρεψουμε στην κατασταση του 1924.
Τετοιο πραγμα ομως δεν εχει συμβει, τα δογματα ειναι τα ιδια, οπότε γιατι παπαγαλιζουνε ολη την ωρα το επιχειρημα του 1924;
Μα για τα λεφτα τα κάνεις ολα!
Σου λεει η Παλαιοημερολογιτισα: γιατι να πληρωνω καθε φορα που πηγαινω στο Ναο 50 και 100 ευρω; Στις προαλλες εριξα μονο 50 ευρω στο παγκαρι, αφου οι Ιερεις εκει δεν πληρωνονται απο το κρατος, και με στραβοκοιταξε ο Επισκοπος, και εξαιτιας μου εγραψε την επομενη μερα στην επισημη ιστοσελιδα των Γοχ και Μαγωγ: "Δεν ντρεπεστε να ριχνετε μονο 50 ευρω; Το λιγοτερο 100 ευρω. Εμεις σας δινουμε εξομολογηση, εμεις σας συγχωρουμε τις αμαρτιες, χωρις εμας θα πηγαινατε ολοι στην Κολαση, να σας τρωνε οι κατσαριδες αιωνιως" - οπότε τρομαγμενη η Παλαιοημερολογιτισα την επομενη φορα ριχνει 100 ευρω, θελοντας και μη.....διοτι αυτος ο ψυχολογικος πολεμος απο τους Ιερεις του Παλαιου δεν υποφερεται!

Εκει πανω σκεφτηκε: πρεπει να αποκτησουμε τον πλουτου της Εκκλησιας με το νεο - γιαυτο σκουζουνε ολη μερα, επιστροφη στο 1924!!!!

Μην φανταστειτε οτι εχουνε βαθύτερους θεολογικους λογους!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...


Όταν το δάχτυλο έδειχνε το δρόμο ο..ευφυής κοίταζε το δάχτυλο...Του μιλάνε (του..ευφυούς) για την ουσία του εορτολογικού σχίσματος και αυτός μιλάει για ημερολόγια...

Πάντα ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΟΤΙ δεν καταλαβαίνει το ΠΟΥ βρίσκεται η ΟΥΣΙΑ.

Πίσω από την εορτολογική καινοτομία (την οποία δεν ακολούθησε σχεδόν κανείς, από άποψη αριθμών μιλώντας, κοιτάξτε τους Ρώσους, τη Σερβία, τα Ιεροσόλυμα, το Αγιον Όρος, κλπ) βρίσκεται το ΑΚΑΘΑΡΤΟ πνεύμα της εκκοσμίκευσης της Εκκλησίας..

Ακριβώς ΟΠΩΣ και στην περίπτωση της Εικονομαχίας ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 120 χρόνια!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...120 χρόνια βάσταξε η Εικονομαχία...και οι εκκοσμικευμένοι κρατούντες έδωσαν το παρατσούκλι στους Ορθοδόξους: "Εικονολάτρες"....

Και με την καινοτομία του εορτολογίου, ΜΙΑ από τα ΙΔΙΑ!

Οι αποστάτες καινοτόμοι συνοδοιπόροι των Βαρθολομαίων και των Ελπιδοφόρων, έδωσαν το παρατσούκλι "παλαιοημερολογίτες"στους Ορθοδόξους και νόμισαν ότι ξεμπέρδεψαν...

Και χλευάζουν "Χριστιανικώτατα"και δη "Ὁρθόδοξα" τα αμαρτήματά τους ενώ τα δικά τους τα χώνουν κάτω από το χαλί....

Ποιός σας είπε κύριοι ότι αγνοούμε την αστρονομική ακρίβεια;;; μήπως έχετε το επιστημονικό μονοπώλιο;;;;

Το θέμα ΔΕΝ είναι εκεί, όπως θέλετε να το παρουσιάζετε, αλλά η ΠΡΟΔΟΣΙΑ και η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ που ο Αμέθυστος στα σχόλια του ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ επίσης.

Σας τρίφτηκε στη μούρη ο Λεπιδοφόρος και εσείς κοιτάτε μέρες και φεγγάρια και ακρίβειες ημερολογίου...Τι να πει κανείς....Άνοια ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και συγκάλυψη;;;

Η επιστροφή στο 24 δεν έχει το νόημα που θέλετε να παρουσιάσετε στολίζοντάς μας με χαρακτηρισμούς!

Πότε οι Πατέρες τους οποίους υβρίζουν, οι ...εντός "εκκλησίας" μεγαλόσχημοί σας, ενδιαφέρθηκαν για την αστρονομική ακρίβεια;;

Η ΕΝΟΤΗΤΑ και ΜΟΝΟ της Εκκλησίας , της ΜΙΑΣ Εκκλησίας τους ενδιέφερε της ψαλλούσης εν ταυτώ μετά των Ουρανών, η εκφραζομένη στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ενότητα τους ενδιέφερε.

Γνωρίζω, ότι αυτά τα γνωρίζετε κάλλιον εμού, αλλά το χαρακτηρισμό της πονηρίας, σε λάθος αποδέκτη τη στείλατε....Αν δεν γνωρίζατε, μικρό θα ήταν το κρίμα σας.

Αλλά ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ και ΠΟΛΕΜΑΤΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ...

Όσο για μένα "ου φοβηθήσομαι από μυριάδων των συνεπιτιθεμένων μοι..." " κύκλω οι ασεβείς περιπατούσι..."...

Καλή και έγκαιρη μετάνοια εύχομαι.



(Προς άπαντα ενδιαφερόμενο μερικές σκέψεις επί του θέματος που άνοιξε, ελπίζοντας ο οικοδεσπότης "Αμέθυστος" να ανεβάσει στα σχόλια)

Ανώνυμος είπε...

Den skeftontai etsi vre Myrmidona. To efikto skeftontai oxi to anefikto. Einai lamogia oi perisoteroi alla sou to leo den skeftontai etsi giati xeroun oti an gyrisei i episimi Ekklisia me to Patrio pali stin apexo tha meinoun. To skeptiko einai aploustato. Afou den boroun na exoun to super market stinoun tous pagous laikis agoras. Kai oti piasoun. Gia ayto exoun ginei polles parataxeis. Alla kai oi 14 episimes Ortodoxes Ekklisies akrivos to idio kanoun. Aplos ekei i pita einai terastia. Kai exeis allous anoitous na fanatizontai i gia ton Kyrilo Mosxas kai alloi gia ton Vartholomaio. Oi organomenes thriskeies einai oles ma oles AE. Opoios den to vlepei einai stravos. AM

Ανώνυμος είπε...

Kai telos panton Murmidona kai Amethyste oi diaforoi episkopoi tou palaiou eortologiou einai ontos mikrolamogia alla pera apo plaka pou spaei o kosmos me ta kamomata tous allo kako den exoun isxy na kanoun. Alla oi Vartholomaios kai Kyrilos pou einai episimoi synergates mazikon dolofonon ti borei kapoios na pei. Ektos kai an kapoios vrei theologika epixeirimata gia na ypostirixei oti o Xristos stayrothike gia na vroume poios keratas einai kanonikos despotis sto Kievo. Gia emena oi vlastimies ligo prin pethanoun pou rixnoun oi eikosaxronoi Rosoi kai Oukranoi stratiotes ftanoun ston ourano. Kai oles oi doxologies tou Kyrilou kai Vartholomaiou einai gia ton diaolo AM

Ανώνυμος είπε...

Γειασου φιλε ΑΜ.

Ενα παραπονο εχω απο εσενα μονο, οταν βλεπεις οτι οι αλλοι Παλαιοημερολογιτες γραφουνε χαζομαρες εδω μεσα, δεν βγαζεις αχνα! Κάνεις πως δεν διαβαζεις. Εκτός αν καταλαβες και εσυ οτι μαζι τους δεν υπαρχει λογικος διαλογος - τοτε ομως εσυ γιατι ανηκεις ακομα στους Γοχ και μαγωγ;
Κατα τα άλλα διαβαζω τα σχολια σου και πολλα απο αυτα μου αρεσουνε.
Ετσι λοιπον:
Αν ήτανε σωστοι οι του Παλαιου, θα λεγανε: εσεις με το Νεο επιστρεψτε στο Παλαιο Ημερολογιο, και δεν θελουμε απο εσας ουτε μια δραχμή ουτε καρεκλα εξουσιας!
Μπριτς!
Μα ολα για τα money γινονται και τις καρεκλες!
και να εχεις μετα την Παλαιοημερολογιτισσα να γραφει σε καθε σχολιο της: "ποσο σας πληρωσανε απο το Φαναρι για να πολεματε τους ΓΟΧ και Μαγώγ;"!
Αφενος μα η ιδια για να αποκτησει τα λεφτα της Ελλαδικης Εκκλησιας θελει να επιστρεψουμε στο 1924. Για τα λεφτα τα κανει ολα - στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχονι.
Αφετερου: μα δεν χρειαζεται να σε πληρωσει κανείς για να πολεμησεις τις ανοησιες των ΓΟΧ και Μαγώγ, αυθόρμητα σου βγαινει να τους κατσαδιάσεις, τετοιες αρλουμπες που διδασκουνε στον κοσμο!
Ομως οι ΓΟΧ και Μαγώγ φαντασιωνονται οτι ειναι τοσο σπουδαιες προσωπικοτητες που ολες οι Μυστικες ΥΠηρεσιες της Γής βαλανε ως πρωτο στοχο τους να τους διαλυσουνε...ΠΟυ ακομα και ετσι να ητανε, πως τότε υπαρχουνε ακομα σημερα ΓΟΧ και Μαγώγ; Με τοσους πληρωμενους πρακτορες εναντιον τους δεν επρεπε να ειχανε αφανιστεί απο προσωπο γης;
Μα ποιος λογικος ανθρωπος ασχολειται με τους εξωγήινους ΓΟΧ και Μαγώγ; Και εμεις εδω που γραφουμε κανενα σχολιο, το κανουμε για να περασει η ωρα....Εμα - αλλα το συνωνυμο του Αιρετικου ειναι η μεγαλομανία!
ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ!
Τοσα χρονια μας πρηξανε οτι αν δεν γυρισουμε στο Παλαιο Ημερολογιο θα καταδικαστουμε στην Αιωνια κολαση....μονο προσφατα τους ξεφυγαν οι αληθινοι στοχοι: "Χεστηκαμε για το ημερολογιο, για τα νουμερα και τους αριθμους, εμεις θελουμε να σας πιουμε το αιμα" - γιαυτο επικαλουνται το 1924 - διοτι σου λεει αλλιώς πως θα οικοιοποιηθουμε την περιουσια της Εκκλησιας της Ελλαδος; Οταν το θεμα φτασει στα δικαστηρια πως θα νομιμοποιησουμε την υπαρξη μας; ΠΟσο μαλλον οταν ειμαστε καθαιρεμένοι και αποκομμενοι απο το Σωμα της Εκκλησιας και την Ελληνικη Κοινωνια;
ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ανακαλυψανε το 'φτιαχμενο' επιχειρημα: πισω ολοι ολοταχως στο 1924! ΜΟυ θυμιζει την Κατακουζινα: "Ολοι πισω Ολοταχως στο ΒΥζάν..." εμα!

Ανώνυμος είπε...

(το προηγουμενο σχολιο, ητανε επισης απο εμενα, ξεχασα να βαλω την 'υπογραφη μου')

Πως λεμε οτι στον 21ο αι δεν δικαιολογειται αγνοια; Διοτι ολοι οι νεότεροι ανθρωποι, οι κατω των 40 σιγουρα, μεγαλωσανε με ιντερνετ, κινητα τηλεφωνα, wifi παντου, ωκεανός πληροφοριων!
Δεν μπορεις στον 21ο αι να καυχιέσαι οτι δεν ξερεις τι σημαινει το κοκκινο φαναρι στον δρομο, οτι σημαινει στόπ - τοσο χαζος δεν μπορεί να ειναι κανείς! Ουτε επισης να παραδεχεσαι οτι δεν ξερεις πως μια γυναικα μένει εγκυος - ακομα και σεξουαλικο μαθημα να μην υπαρχει στα σχολεια, εκατομμυρια σελιδες στο ιντερνετ, ασε που δεν ειναι θεμα διδακτορικής διατριβής πως μια γυναικα αραγε να μενει εγκυος; Αραγε τυχαια; Απο τον πελαργο; Μηπως επειδή έφαγε ενα συγκεκριμενο φαγητο; Μπα...κατι αλλο πρεπει να ειναι!
ΕΤΣΙ δεν μπορείς στον 21ο αι να εισαι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ - εάν εισαι, αρα εισαι με την θεληση σου!
Αν ολοι οι Αιρετικοι των προηγουμενων αιωνων είχανε ενα ελαφρυντικο για την αιρεση τους, παει στο καλο, ο κοσμος ζουσε 'πισω απο τα βουνα, στα χωριά, πανω στα δεντρα' - Σημερα ομως στον 21ο αι - μαλιστα ο ιδιος το παιζεις εξυπνος - πως ανήκεις σε μια αίρεση;
ΑΡΑ θελεις και εισαι αιρετικος, εισαι 100% αιρετικος, μεχρι το μεδουλι σου, γιαυτο εξαλλου σου 'ξεφευγουνε' δηλωσεις οπως 'μονο εγω ειμαι αγιος, μονο εγω κραταω την σωστη πιστη, σε λιγο θα δειτε τι θα παθετε ολοι εσεις που με κατακρινετε. Εγω ειμαι παλληκαρι, δεν φοβαμαι ουτε τον θανατο, ουτε την αρρωστεια, ουτε τιποτα, διοτι εγω πιστευω παρα πολυ στον Θεον ενω ολοι εσεις είστε λαθος, ασε που ο Θεος αγαπα ειδικα εμενα...και μετα εσας τους υπολοιπους" κλπ.
ΑΥΤΑ δεν τα λες γιατι σου ξεφυγαν, αυτα τα λες διοτι η υποβόσκουσα αρρωστεια που εχεις στην ψυχουλα σου ειναι τοσο μεγαλη, που σου διεστρεβλωσε το μυαλο σου!
Βεβαια και τότε, στους παλιότερους αιωνες δεν ειχες δικαιολογια να εισαι αιρετικος, γιατι; Διοτι τα θαυματα συμβαινανε ζωντανα απο τους Αγιους και Γεροντες της Εκκλησιας, άρα πως γυρνουσες την πλατη στην Εκκλησια και πηγαινες σε τσαρλατανους κηρυκες ανηκοντας πλεον σε αιρετικη ομαδα; Αλλα παει στο καλο, πες ο κοσμος τότε ητανε 'κοιμισμενος', δεν ητανε μορφωμενος κλπ.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ; Που καθε 6χρονο εχει το δικο του κινητο και ολες τις εγκυκλοπαίδιες των πανεπιστημιων με το πατημα ενος κουμπιου στην οθόνη του; ΠΩΣ ΜΠορεί καποιος να ισχυριστει "δεν ηξερα"; Εκτός αν τον βολευει να μην ξερει, αυτό ομως παει αλλου!
Ετσι οι αιρετικοι στα Εσχατα θα ειναι ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ Αιρετικοι ολων των εποχών! Εξαλλου αυτους εκμεταλλευεται η Νεα Ταξη και η "Νεα επανεκινηση" , 50% τους αιρετικους και 50% τους φανατισμενους χριστιανους διαφορων παραταξεων - ειναι βούτηρο στο ψωμι τους, διοτι ετσι ή θα καταργησουνε τελειως τον χριστιανισμο ή ακομα καλυτερα: θα τον διαστρεβλωσουνε, στο τελος ο κοσμος θα ακουει για χριστιανισμο και θα αναγουλιαζει! Θα τους κανουνε ολους αθεους, χωρίς να κηρυχτει ενας διωγμος, οι συγχρονοι Νερωνες ειναι οι Αιρετικοι ολων των παραταξεων, απο τους δικους μας Παλαιοημερολογιτες των Γογ και Μαγώγ μεχρι τις παραφυάδες των ΠΡοτεσταντων και το κακο δεν συμμαζευεται!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ας αναλυσουμε λιγο το σχολιο του Οπαδου των Γοχ και Μαγωγ, 26/9/22 5:10 μ.μ.
Ενω λιγο πριν εγραψα: οι αιρετικοι ειναι οχι απλα εγωιστες, αλλα εγωίσταροι, δεν περασαν λιγες ωρες και το επιβεβαιωσε ο ιδιος ο Γοχ και Μαγωγ.
Προσεξατε τι εγραψε;
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ απο το σχολιο του: "Όσο για μένα "ου φοβηθήσομαι από μυριάδων των συνεπιτιθεμένων μοι..."
Αυτο θα πει να εισαι rambo, εκει στους Γοχ και Μαγωγ τους εκπαιδεύουνε για μελλοντικους 007;
Και αντε πες ο τυπος ειναι μπρατσωμενος και δυναμικος...δεν διαβασε ποτέ την περικοπή της Μεγ. Πεμπτης όπου ο Πετρος 'πουλουσε τσαμπουκα' - "εγω δεν φοβαμαι κανεναν, εγω την ζωη μου θα δωσω για Εσενα' και λιγο μετα 'ξευτελίστηκε απο εναν κοκορα;'.
Καλα, εκει στους Γογ και Μαγωγ δεν τους μαθαινουνε ουτε τα βασικα;
Ποσο γνωριζει αραγε απο Πνευματικο Αγωνα, οταν δεν εμαθε ακομα οτι δεν επιτρεπεται η κενοδοξια, η καυχηση, η υπερηφανεια; Αραγε τοσο ασχετοι ειναι και στα υπολοιπα;

Πιο κατω γραφει: "περίπτωση της Εικονομαχίας ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 120 χρόνια!"
Οπα, ο Γοχ και μαγωγ μας βγηκε και προφητης! Ειδατε τι μεγαλους χριστιανους βγαζει το Παλαιο Ημερολογιο;
Αρα εχουμε και λεμε: 1924+120 + 2044.
Υγεια να εχουμε να ζουμε, συμφωνα με τον προφητολογο Γοχ Και μαγών, το 2044, το νεο Ημερολογιο θα εχει επιστρεψει στο Παλαιο, μαλιστα θα εχει αναγνωρισει τους επισκοπους του παλαιου ως αληθινους Ιεραρχες και ολο θα τους βαζουνε μετανοια!
Αποριας αξιο: αν ομως το 2044 δεν γινει αυτη η μεταστροφη; Τοτε τι δικαιολογια θα βρει ο προφητης των Γοχ και Μαγωγ; Σαν τον δικο μας τον π. Μαξιμο, που προεβλεπε το τελος του κοσμου, και αφου επεσε εξω, τωρα ξαφανιστηκε απο προσωπου γης - ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ εντιμα και ανδρικια μια συγγνωμη;

Τελος, αφου δεν απανταει επι της ουσιας σε κανενα επιχειρημα μου αναλυτικα, για να κερδισει μπονους, αναφερετε στο θεμα του Ελπιδοφορου, σαν να λες εμεις εδω στο Ιστολογιο του Αμεθυστου πανηγυρισαμε για τις ενεργιες τους. Σου λεει ας αποπροσανατολισω λιγο την συζητηση....διοτι δεν με βλεπω καλα...ας πεταξω λιγο γενικολογες μπαρουφες που μαθαιναμε στο Κατηχητικο οταν ειμασταν κατω των 10 ετων ακομα....

Φιλοι μου, αυτοι ειναι οι Γωγ Και μαγώγ...δεν αλλαζουνε....
Απλα απανταμε καμια φορα στα κειμενα τους, ετσι να περασει η ωρα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Me rotas Murmidona giati eimai akomi sto Patrio eortologio eno exo sovares diafonies mazi tous. Giati proton den exoun epivraveysei atoma opos o Giannaras pou dimosia exoun arnithei arthra tou Symvolou tis Pisteos. Giati akomi arnountai na epivraveysoun episima ton kynaidismo gymni tin kefali opos ekane me kathe episimotita to Oikoumeniko Patriarxeio me ton Arxiepiskopo Amerikis. Kai giati sta monastiria tou Patriou Eortologiou yparxoun agioi anthropoi pou oudemia sxesi exoun me tis komikes figoures ton pasis fyseos GOX episkopon. Episis ayti tin stigmi pou milame oi dyo vasikes episimes Orthodoxes Ekklisies stirizoun i mia ton Putin kai i alli ton Biden pou to pane gia Pagosmio polemo. Gia ayto eimai stous GOX. Den to metaniono. AM

Ανώνυμος είπε...

ΑΜ.ΘΕΟΥΛΗΣ!;-)ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥ! ΑΣΤΕΡΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ευγενής ΑΜ δηλώνει ότι ακολουθεί το Πάτριο;Και Πώς Φαίνεται τόσο φίλος με τους Διώκτες του Πατρίου σε αυτή τη σελίδα;Κάτι Δεν κολλάει επακριβώς. Όσο για τους επισκόπους του Πατρίου, θα πούμε ότι υπάρχουν-για όποιον επιθυμεί να Δει- και Εξαιρετικοί Επίσκοποι στη Σύνοδό τους, αρκεί κάποιος να ερευνήσει με καλοπιστη διάθεση και όχι με διάθεση Λασπολογίας. Ευλογείτε!

Ανώνυμος είπε...

Ας απαντησουμε στην μαντάμ 27/9/22 8:03 μ.μ.

Ενα τελευταιο σχόλιο σε αυτην την ανάρτηση, δεν θα το συνεχισω, διοτι βλέπετε 'τους φτυνεις και λενε οτι ψιχαλιζει'.

Εγραψα πιο πανω οτι ειναι παμπόνηρη.... αποδειξεις υπαρχουνε;
Οριστε, η μιση προταση που εγραψε.

Μα συγγνωμη, μεσα σε μιση πρόταση πως μπορει να αποδειχτει οτι ενας ανθρωπος ειναι πονηρος; Μηπως τα παραλες Μυρμι;

Θα σας εξηγησω.
Με μια προταση προκαλεί μύρια κακά - η μαντάμ δεν θελει να μιμηθει τις Σωφρων γυναικες της Π.Δ., αλλα τις αμυαλες..κριμα που μας το παιζει και θεολογουμενη....

Με την μιση προταση που εγραψε προκαλει τα εξης κακά - ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ - δεν της ξεφυγαν οι λεξεις που χρησιμοποιεί, γνωρίζει πολυ καλά πως να μιλά δόλια και να μαχαιρώνει πισώπλατα, κατα τα άλλα ανήκει στους Γνήσιος Ορθοδοξους Χριστιανους - δηλ αν πάω στους ΓΟΧ και εγω ετσι θα γινω; δόλιος και πονηρος;

Γραφει λοιπον:
"ΑΜ.ΘΕΟΥΛΗΣ!;-)ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥ! ΑΣΤΕΡΙ!"

ΠΡΩΤΟΝ: μεταφερει το μηνυμα, οτι με σχολιο που εγραψε ο ΑΜ, έπεισε τους παντες, για ποιους λογους το Παλαιο Ημερολογιο ειναι ανωτερο απο το Νεο, γιατι η Εκκλησια του Παλαιου, των ΓΟΧ και Μαγώγ ειναι η αληθινη Εκκλησια, πείστηκαν ολοι ..... Εκει στους Γωγ και Μαγωγ ειναι φαντασιόπληκτοι; Το μονο που δεν ξερω ειναι αν τους χορηγουνε καπου καπου δωρεαν Μαριχουάνα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να σπείρει έχθρα μεταξυ εμου και του ΑΜ - ενω κατι τετοιο δεν υφίσταται. Τον ρωτησα κατι, μου απαντησε, σεβομαι τις προσωπικες τους επιλογες, οσο μαλιστα ο ιδιος παραδεχεται τα στραβά και αναποδα που βλεπει στο Πατριο Ημερολογιο....

Η μανταμ ομως το γραφει με τετοιο υπουλο τροπο, ωστε θελει να με προκαλεσει!
Να της απαντησω: "Τι ειναι αυτα που λες; Που τα ειπε σωστα ο ΑΜ; Δεν ξερεις οτι ο ΑΜ εκανε εδω και εκει λαθος; Θελεις να σου θυμισω στο παρελθον που διαφωνησα μαζι του, επειδή ο ΑΜ εγραφε χαζομαρες;"

Εννοείται δεν θα πέσω στην παγίδα της...

Στην ουσια ουτε τον ΑΜ δεν σεβεται, διοτι τον πεταει 'βορά' - θυμα στα 'χερια μου', σου λεει "αν σε πιασει ο Μυρμις στο στομα, καλυτερα να ξαφανιστεις απο προσωπου γης".
Αντι να τον προστατεψει αν εγραψε κατι λαθος ο ΑΜ στο παρελθον - τον εκθετει, τσιγκλά εμενα να 'διασύρω' τον ΑΜ για οσους λογους διαφωνησαμε στο παρελθον - οι παλιότεροι αναγνωστες θα θυμουνται

ΤΡΙΤΟΝ: με το να κολακευει τον ΑΜ, "εισαι θεός, εισαι αστερι, εισαι κουκλος, εισαι πανεξυπνος, εισαι πανεμορφος, ποσο θα ηθελα να ειμαι συζυγος σου" - τα εχει πει κατα διαστηματα στο παρελθον....
...ΤΟΝ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ οχι γιατι ο ΑΜ εχει παντα δικαιο στις αποψεις του - εξαλλου ο ανθρωπος παραδεχτηκε απο μονος του οτι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΙΑ!
ΓΝωριζει ομως απο ποδοσφαιρο, ροκ μουσικη - σεβαστά ως εδω - και δειχνει να εχει ζησει την ζωή, ΟΧΙ ομως ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ οπως θελει να τον παρουσιασει η πονηρη Παλαιοημερολογιτισα! Διοτι ετσι τον εκθέτει ακομα περισσότερο.
Καρφι δεν της καιγεται! Τσερτσελες να γινεται, τα δαιμόνια χαιρονται οταν γινεται καυγας και σαματάς! Εδω αποσκοπεί η Μαντάμ των Γώγ και Μαγώγ.
Απο όσα εγραψα πιο πανω, καρφι δεν της καιγεται, δεν βρηκε να απαντησει πουθενα, μονο να κολακεψει σαν δαιμονας τον ΑΜ - "τι θεος που εισαι, ποσο σοφά γραφεις".

(*συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΑΡΤΟΝ και Χειροτερον: με το να κολακευει τον ΑΜ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ!
Θα πει - με το δικαιο του ο ΑΜ: γιατι να φυγω απο τους ΓΟΧ; ΑΦου οσο ειμαι σε αυτους, γραφω πολυ σοφά και εξυπνα, με οξυδερκη επιχειρηματα, οπως με θαυμαζει εξαλλου μια θεουσα του Παλαιου Ημερολογιου καθε τοσο δημοσια! Αρα εδω θα μεινω!
Ασχετα αν ο ΑΜ στην απαντηση του γιατι παραμενει στους ΓΟΧ κανει την εξης 'γκαφα' - αλλα δικαιολογειται, διοτι οπως ο ιδιος παραδεχεται δεν γνωριζει απο θεολογια: κρινει την ΕΚΚΛΗΣΙΑ με βαση ανθρωπινα κριτηρια! Ποια Εκκλησια υποστηριζει ή οχι τον ταδε πολεμο; Αυτη ειναι σωστή! Ποιά Εκκλησια εχει λιγοτερους γκευ; Αυτη ειναι η σωστη!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ αναφορα σε ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ, Θεολογικα, Ουσιαστικα επιχειρηματα - απλα κρινει με βαση 'την εξωτερικη εμφανιση' - βεβαια να μην προχωρησουμε ποιοι απο τους ΓΟΧ ειναι γκευ κλπ - πιπερι στο στομα.... Και οι μουσουλμανοι ειναι κατα των Γκευ - τους πετανε απο την ταρατσα των σπιτιών...αυτο σημαινει οτι εχουνε και στα υπολοιπα δικαιο; ......Οτι υπαρχουνε αγιοι ανθρωποι σε καποια ενορια των ΓΟΧ - ασε που και αυτο χωραει συζητηση - αν θελω το πιστευω - αγιοι υπαρχουνε και στο Νεο - αλλα και σε αλλες θρησκειες, υπαρχουνε βουδιστες που ειναι καλοι ανθρωποι, δεν πειραζουνε ουτε μυγα!

Με μιση προταση της η μανταμ πονηρη αλεπου....εγραψε τοσα σκοτη, φανταστειτε να την αφησετε ελευθερη να μιλαει ολη μερα τι ΑΒΥΣΣΟ εχει να βγει απο το στομα της - τι τερασι ψευδους ειστε αναγκασμενοι να ακουσετε - καλημερα σου λεει και ειναι με διαστρεβλωμενο νοημα!

Αυτοι ειναι του Παλαιου Ημερολογιου, θαυμαστε τους, δοξαστε τους, αν θελετε ακολουθηστε τους - αν θελετε οι ίδιοι να γινεται δόλιοι και πονηροι!

Μόνο την Ημερα της Κρισεως μην πειτε: 'δεν ηξερα, που να ξερω;' - ηξερες και παραηξερες, αλλα η διαστρεβλωση στο μυαλο σου και στην υπαρξη σου ητανε τετοια - να γιατι 'στον Αδη δεν υπαρχει μετανοια' - και να θελουνε να μετανοησουνε 'δεν θα μπορουνε' - δεν βλεπετε την μανταμ; Τόσα της εγραψα - πηγε και σχολιασε το πιο ασχετο! Πιαστηκε απο το κοπλιμεντο που εκανα στον ΑΜ στα ανω σχολια μου: 'καπου καπου εχεις και εσυ δικαιο' - πεταχτηκε το δαιμονιο της και γραφει: "ε, οχι και καπου καπου, σε ολα εχει ο ΑΜ δικαιο, ειναι θεος, ειναι κουκλος, ειναι φωτομοντελο, αχ να μπορουσα να τον γνωρισω στα νειατα μου, θα ημουνα τοσο ευτυχισμενη διπλα του".

Αυτα.....Καλη συνεχεια

Μυρμιδόνας