Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Δεν κρίνω τις ζωές των ανθρώπων εγώ»

                                      

Τι δήλωσε έπειτα από τον σάλο με τα gay βαφτίσια στη Βουλιαγμένη

«Oποιος μου ζητήσει να βαφτίσω το παιδί του θα το κάνω, ανεξάρτητα από το ποιος είναι. Εγώ βαφτίζω παιδιά και δεν με νοιάζει η προσωπική ζωή των γονιών τους. Δεν κρίνω τις ζωές των ανθρώπων εγώ».

Αυτά τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, που η «Espresso» είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει μαζί του σε ένα από τα πολλά ταξίδια του στην Ελλάδα, δίνουν τη δική του διάσταση στο θέμα που ξέσπασε και στην αρνητική δημοσιότητα που είχε πάρει η βάφτιση των παιδιών ενός ομόφυλου ζευγαριού (σ.σ.: Ευάγγελος Μπούσης και Petre Dundas), την οποία τέλεσε εκείνος πριν από δύο μήνες στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στη Βουλιαγμένη.

Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα, αλλά εμείς είχαμε την ευκαιρία ως στήλη να ακούσουμε τη δική του άποψη για αυτό, σε ένα μισάωρο αεροπορικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαμε την τύχη να καθόμαστε πλάι πλάι.

Ο ιεράρχης, αφού έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για το θέμα που με πρωτοσέλιδά της η «Espressso» ασχολήθηκε εκτενώς, έδειξε να ανησυχεί πολύ για την ελληνική γλώσσα, που, όπως μας είπε, χάνεται σιγά σιγά από την ομογένεια. Αυτό θεωρεί εκείνος ως το υπʼ αριθμόν 1 τωρινό πρόβλημα των ομογενών της Αμερικής.

newsbreak,22-09-2022

http://aktines.blogspot.com/2022/09/blog-post_79.html#more

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ, ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΥΣ.

 CLERO ANTE PORTAS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: