Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ (3)

Ο κ.Ζηζιούλας βομβαρδίζει κυριολεκτικά την ορθόδοξη θεολογία με έννοιες καί εικόνες οι οποίες δέν περιέχουν πλέον ούτε τήν χάρη τού Αγίου Πνεύματος ούτε τήν χάρη τού Κυρίου. Μιά γυμνή εκκλησιολογία σύμφωνη μέ τό πνεύμα τής εποχής μας, τό οποίο απογυμνώνει τά πάντα.

«Η θεμελιώδης αρχή τής ορθόδοξης εκκλησιολογίας είναι πώς κάθε τοπική εκκλησία πού συνάγεται γιά να τελέσει τη Θεία Ευχαριστία υπό την προεδρία τού επισκόπου είναι μία πλήρης και ''καθολική'' εκκλησία».

Στήν εικονική εκκλησία πού δημιουργεί ο κ.Ζηζιούλας, ο επίσκοπος είναι το Α και το Ω. Ο επίσκοπος τού Ζηζιούλα ακολουθεί και συνεχίζει τήν μοίρα πού είχε στή Δύση, η επιστήμη. Όλη η θεολογία τού κ.Ζηζιούλα στηρίζεται στήν ετυμολογική ανάλυση τής λέξεως επίσκοπος. Γιά Νά ξέρουμε μέ τί συμφωνούμε καί μέ τί διαφωνούμε.

Σήμερα η επιστημολογία έχει καταλήξει πώς η επιστήμη κατάγεται από την αρχαία Ελλάδα. Όπου βρίσκονται και οι πηγές τών υδάτων πού ποτίζουν τίς κοιλάδες τού πολιτισμού.

Όταν ο Δυτικός άνθρωπος, κατά την διάρκεια τής Αναγεννήσεως, εγκατέλειψε το Θεό, η ανθρωπολογία πού προέκυψε χρησιμοποίησε την αρχαία Ελλάδα στην θέση τού παραδείσου τής εβραιοχριστιανικής παραδόσεως πού εγκατέλειπε. Από τόν νέο παράδεισο προέκυψε ο Γερμανικός ιδεαλισμός και η ιδανική φυλή τού Ναζισμού.

Η ανθρωπολογία όμως, απτόητη, προκειμένου νά μήν επιστρέψει στό Θεό, ανακάλυψε ένα καινούριο παράδεισο, την αρχαία εκκλησία, μέ τήν οποία συνέχισε απτόητη η ανθρωπολογία τόν ιδεαλισμό της καί τόν σκοπό της, τήν δημιουργία ενός νέου ιδανικού ανθρώπου. Σήμερα η προσπάθεια αυτή ονομάζεται οικουμενισμός.

Μάθαμε λοιπόν τά πάντα γιά την αρχαία εκκλησία, όπως ακριβώς είχαμε μάθει τά πάντα γιά τήν αρχαία Ελλάδα.

Ο κ.Ζηζιούλας, εκμεταλλεύτηκε μέ φοβερή επιδεξιότητα τό κουτί τής Πανδώρας πού λέγεται αρχαία εκκλησία γιά νά ανανεώσει και να μεταρρυθμίσει ολόκληρο τό δόγμα τής Εκκλησίας τού Κυρίου.

Τό μόνο καλό πού προκύπτει από τή μεταρρύθμισή του είναι η υπέρβαση τού κληρικαλισμού με την κατάργηση τής περιβόητης αποστολικής διαδοχής τού κλήρου, πού καταδυναστεύει ακόμη τήν Εκκλησία τού Κυρίου, εισάγοντας τήν υβριστική ιδέα πώς τό Άγιο Πνεύμα κληρονομείται καί μάλιστα κατά τήν στιγμή τής χειροτονίας σάν ένα είδος πνευματικού DNA.

Αυτή η νέα εικονική εκκλησία, με αρχηγό τόν πάπα, θά κυβερνήσει τήν οικουμένη, και ίσως νά είναι ο πάπας αυτός πού θά στεφθεί βασιλιάς στό νέο ναό τού Σολομώντος τών Εβραίων.

Τά οράματα καί θάματα τού νεοελληνισμού συνεχίζονται. Μήν απογοητεύεστε νεοέλληνες. Τήν ίδια ώρα πού τό Ελληνικό Έθνος καταποντίζεται, ένα νέο νεοελληνικό και καθολικό άρμα απογειώνεται, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ. Αρπαχτείτε από αυτό γιά να γλιτώσετε τήν δουλεία πού πλησιάζει με τό βήμα τής χήνας.

(Συνεχίζεται)

Αμέθυστος

12 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Οι παπικοί στην προσπάθεια τους να δείξουν πως το filioque είναι σωστό και πως η Ορθόδοξη πίστη δε διαφέρει σε τίποτα από την παπική, χρησιμοποιούν το όνομα του Ζηζιούλα αναφέροντάς τον ως υποστηρικτή της άποψης πως το Αγιο Πνεύμα εκπορεύεται δι' Υιού.

Εάν είναι αλήθεια τότε ο Ζηζιούλας πρεσβεύει μια πίστη η οποία έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία ως αιρετική.

amethystos είπε...

Ο/Η Παναγιώτης Τελεβάντος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Finis Christi":

Καλύτερα να καταπιάνεσαι με θέματα που κατέχεις Αμέθυστε.

Μην τανύεις αδελφέ μου τα πτερά σου για μακρυνά ταξίδια επειδή πέφτεις σε αιρέσεις και προσβάλλεις την πίστη της Εκκλησίας.

Υποσυνείδητα το γνωρίζεις!

Αντιλαμβάνεσαι ότι οι κακοδοξίες που διατυπώνεις σηκώνουν μήνυση στη Σύνοδο για να σε καθαιρέσουν.

Γι' αυτό άλλωστε γράφεις με την κάλυψη της ανωνυμίας. Αλλιώς θα υπέγραφες τα κείμενα σου, όπως υπογράφεις άλλα.

Αυτή την ώρα που αρνείσαι την ειδική ιερωσύνη ο κορυφαίος θεολόγος των ημερών μας και διαπρεπής ιεράρχης Ναυπάκτου Ιερόθεος συνέτριψε τις θέσεις όσων αρνούνται την ειδική ή πνευματική ιερωσύνη ή μάλλον όχι απλά τις συνέτριψε αλλά τις έκανε θρύψαλα και στάχτη.

Είτε δεν κατανοείς τι γράφει είτε τα κατανοείς και συνειδητά εισάγεις κακοδοξίες πολεμώντας τη σύζευξη μυστηρίων και ασκητικής ζωής και μιλάς για το θέμα με γνήσια προτεσταντικές προυποθέσεις.

Αλίμονον αν η αναίρεση της "βαπτισματικής θεολογίας" του Ζηζιούλα (που πρέπει να γίνει όπως έγραψα κατ' επανάληψη με συστηματικό τρόπο και από τους ανθρώπους που ξέρουν θεολογία) συνοδευτεί με ορισμένες θεολογικά φάλτσες προτεσταντόπληκτες φωνές, όπως η δική σου, οι οποίες μας οδηγούν στην αγκάλη της προτεσταντικής λαικοκρατίας, της sola scriptura και της προτεσταντικής εκκλησιολογίας και σωτηριολογίας.

Με πολλή θλίψη παρατηρώ τον κατήφορο που πήρες και την εμπαθή κριτική που ασκείς εναντίον όλων ανεξαίρετα των κορυφαίων ηγετών του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Σύνελθε σε παρακαλώ αδελφέ μου.

Σύνελθε!

Μήπως γνωρίζουμε την ώρα του θανάτου μας;

Ας μην προσθέσουμε τις κακοδοξίες κοντά στις υπόλοιπες αμαρτίες μας.

Αλλο ορθόδοξη θεολογία και άλλο προτεσταντιλίκια.

Αλλο διατύπωση διαφωνιών και άλλο διασυρμός των ηγετών του αντιοικουμενιστικού αγώνα με διάφορα ψευδώνυμα και ονόματα.

Αλλο αναίρεση της βαπτισματικής θεολογίας και άλλο υιοθέτηση προτεσταντικών προτύπων.

Γράφε σε παρακαλώ για θέματα που κατέχεις.

Προσπάθησε να κάνεις λειτουργική αγωγή αλλά με πνεύμα μαθητείας στους Αγίους Πατέρες.

Εξήγησε στους πιστούς τι είναι ο Μέγας Κανόνας, η παράκληση της Παναγίας, το κομποσχοίνι, το κερί, το λιβάνι, οι εικόνες, τα λείψανα των Αγίων. Ανάλυσε τους ύμνους της Εκκλησίας. Γράψε το βίο των αγίων. Κηρύγματα για τον Απόστολο και το ευαγγέλιο. Κάνε ορθόδοξη κατήχηση. Κάνε έργο που οικοδομεί. Οχι που γκρεμίζει και οδηγεί στον όλεθρο. Γράψε για τον Οικουμενισμό, το Νεοβαρλααμισμό και τους άλλους νεωτερισμούς.

Μην μπαίνεις σε βαθιά νερά. Δείται δεινού κολυμβητού το έργο. Ούτε οι γνώσεις, ούτε η παιδεία αλλά ούτε οι διανοητικές σου δυνάμεις σου επιτρέπουν αυτές τις πτήσεις.

Δόξα σοι ο Θεός! Εχουμε θεολογικά μυαλά όπως των Ζήση, Ράσκας Αρτέμιου, Τσελεγγίδη, Μεταλληνού, Ναυπάκτου, Καψάνη, Σαράντη και ευάριθμων άλλων.

Τι δουλειά έχουμε τώρα άνθρωποι των προυποθέσεων των δικών σου ή των δικών μου να παριστάνουμε τους μεγάλους θεολόγους;

Ανάρτηση από τον/τη Παναγιώτης Τελεβάντος στο amethystos τη 10/7/10 3:38 μμ

amethystos είπε...

Στην Α' προς Κορινθίους 11ο-14ο κεφάλαιο. : «Το ποτήριον της Ευλογίας ό ευλογούμεν, ουχί κοινωνία του αίματος του Χριστού εστί; Τον άρτον όν κλώμεν, ουχί κοινωνία του σώματος του Χριστού εστί;
...Συνερχομένων ούν υμών επι το αυτό ούκ έστι Κυριακόν δείπνον φαγείν.....Οτι ο Κύριος Ιησούς εν τη νυκτί ή παρεδίδετο έλαβε άρτον και ευχαριστήσας έκλασε και είπε....Τουτό ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν.....Οσάκις γάρ άν εσθίητε τον άρτον τούτον και το ποτήριο τούτο πίνητε, τον θάνατον του Κυρίου καταγγέλλετε άχρις ού άν έλθη....Ο γαρ εσθίων και πίνων αναξίως κρίμα εαυτώ εσθίει και πίνει, μη διακρίνων το σώμα του Κυρίου. δια τούτο εν υμίν πολλοί ασθενείς και άρρωστοι και κοιμώνται ικανοί. Ει γάρ εαυτούς διεκρίνομεν, ούκ άν εκρινόμεθα. Κρινόμενοι δέ υπό του Κυρίου παιδευόμεθα, ίνα μη σύν τω κόσμω κατακριθώμεν.»

Αμέσως μετά μιλά περί των πνευματικών : «Διαιρέσεις δέ χαρισμάτων εισί, το δέ αυτό πνεύμα και διαιρέσεις διακονιών εισί, και ο αυτός Κύριος, και διαιρέσεις ενεργημάτων εισίν, ο δέ αυτός εστί Θεός, ο ενεργών τα πάντα έν πάσιν.»
ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ, ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΙΕΡΩΣΥΝΗ.
ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε...
έτοιμος είσαι, στο παρα ένα... να του πεις και άει...χτενίσου!
του Τηλεκαταλοιπά...
μα για Όνομααα...

Δεν επιτρέπεται ιερομόναχος των δικών σου προδιαγραφών να παρεκτρέπεται τοσούτον...
ξαναμανά για Όνομααα!

Σοκάρονται και μένουν άναυδοι αι παρακολουθούσαι,ιεροκρυφίως, τους διαλόγους, κυρίαι..
ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ
Ευφραίνονται τα δαιμόνιαααα!

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι τα ψευδώνυμα με τα οποία γράφεις Αμέθυστε; Σε ποιά αναφέρεται ο κ.Τελεβάντος;

amethystos είπε...

Χρησιμοποιώ πολύ συχνά το ψευδώνυμο Αμέθυστος. Ο Τελεβάντος έχει μία ψύχωση μέ το όνομα Θανάσης. Πρόκειται γιά το Θανάση Σακαρέλλο. Αλλά δέν γνωρίζω τον λόγο τής ψυχώσεως. Ίσως ο κ. Σακαρέλλος γνωρίζει κάτι και τόν φοβάται. Καί επειδή φοβάται κι εμάς μάς ταύτισε. Δυστυχισμένος άνθρωπος αλλά δυστυχώς μάς έμπλεξε μαζί του η Αποτείχιση.

Ανώνυμος είπε...

Πώς σας έμπλεξε μαζί του η Αποτείχιση;

amethystos είπε...

Μέ τήν ανωνυμία. Παρότι ο Οδυσσεάς(αποτείχιση) μας γνωρίζει πολύ καλά.
Μάς ζητούσε κείμενα και μερικά τού τα δίναμε. Τήν πρώτη φορά ο αγαπητός Οδυσσέας μάς ζήτησε να γράφουμε κείμενα μόνο γι αυτόν, χωρίς να τα αναρτώμε στό δικό μας. Τέλος πάντων επειδή τα δικά μας ήταν δύσκολα προτίμησε τή συνεργασία τού Τελεβάντου ο οποίος δέν έχει κανένα περιεχόμενο. Τότε είχε λυσσάξει ο σωτήρας τής εκκλησίας, μάλιστα τά κείμενά του τα δημοσίευαν blogs τα οποία συνεχίζουν να είναι ανώνυμα. Γενικώς αυτά πού συμβαίνουν δέν έχουν ούτε συνέπεια ούτε εξυπνάδα.

Ανώνυμος είπε...

Και πώς εξηγείται η "ψύχωση" του με την ανωνυμία; Γιατί έχει πρόβλημα με τους ανώνυμους;

amethystos είπε...

Γιατί δέν ρωτάς τόν ίδιον;

Ανώνυμος είπε...

Ρε αμέθυστε σύνελθε λίγο. Αν ρωτήσεις εσύ κάποιον που έχει πρόβλημα γιατί έχει το πρόβλημα θα σου απαντήσει; Αφού αυτός ο κάποιος δεν θα παραδέχεται καν ότι έχει πρόβλημα, πόσο μάλλον να σου ομολογήσει την αιτία του.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε εδώ http://apotixisi.blogspot.com/2010/07/blog-post_8824.html#comments
πυρ και μανία ο Οδυσσέας εναντίον σας, υπο την επίδρασιν του κ.Τελεβάντου.