Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Καντουαρίας στην Αθήνα

του Γιώργου Φερδή
πηγή : Αmen.gr

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις πρώτες παρεμβάσεις και τους σχεδιασμούς της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εμφανίσθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας και Πριμάτος πάσης Αγγλίας Ρόουαν Γουίλιαμς ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα νέα γραφεία του φιλανθρωπικού εκκλησιαστικού οργανισμού. Σήμερα μάλιστα ο Προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής. Κατά την χθεσινή ημέρα αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής της Αθήνας στο γραφείο της Πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την απόφαση διάβασε ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας κ. Νικόλαος Ολυμπίου παρόντος του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, του Αντιπρύτανη κ.Δουκουδάκη, της Κοσμήτορος της Θεολογικής σχολής κυρίας Ελένης Χριστινάκη, του προέδρου του τμήματος κοινωνικής και ποιμαντικής Θεολογίας κ. Αποστόλου Νικολαΐδη που συνυπέγραψαν την απόφαση. Στην ανακήρυξη παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Αχαΐας Αθανάσιος και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί καθηγητές και καθηγήτριες του πανεπιστημίου καθώς και εκπρόσωποι των φοιτητών. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μετά την τελετή πήρε τον λόγο κάνοντας μια ιστορική αναδρομή του έργο νέου επίτιμου Διδάκτορα Αρχιεπισκόπου Καντουαρίους Ρόουαν Γουίλιαμς.

Μετά την τελετή επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Πεντέλης ενώ το απόγευμα είχε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Θα ακολουθήσει νεότερο φωτορεπορτάζ από τις σημερινές δραστηριότητες του Αγγλικανού Προκαθημένου.



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ



ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΠΑΤΕΡΕΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ


ΚΑΙ Ο ΜΕΛΕΤΙΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΒΙΩΜΑΤΟΣ
ΣΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ .


Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ, ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΕΩΣ

ΣΧΟΛΙΟ : ανοιχτός σέ όλα, ο μυθικός αρχιεπίσκοπος τού Καντέρμπουρυ, δέχτηκε μέ αξιοπρέπεια καί τό ξεβράκωμα τής εκκλησιαστικής διοικήσεως. Τί θά διδάξει στή θεολογική σχολή ο επίτιμος;
Τήν θεολογία τού γιατί όχι;

Αμέθυστος


Δεν υπάρχουν σχόλια: