Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

TΥΦΛΟΣ ΤΑ Τ' ΩΤΑ ΤΟΝ ΤΕ ΝΟΥΝ ΤΑ Τ' ΟΜΜΑΤ' ΕΙ.

Χ. Γιανναράς: «Κατά κεφαλήν καλλιέργεια»


Το νέο του βιβλίο παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Νοεμβρίου ο κ. Χρήστος Γιανναράς. Συγκεντρωμένες σε έναν τόμο με τίτλο "Κατά κεφαλήν καλλιέργεια" (η αντίσταση στην παρακμή) κυκλοφορούν οι πιο πρόσφατες επιφυλλίδες από τις εκδόσεις Ιανός, επιμένοντας να μας θυμίζουν τα καίρια του συλλογικού μας βίου.

Η ελλαδική κοινωνία βυθίζεται ακάθεκτα σε εφιαλτική παρακμή. Και δείχνει ρεαλιστικά τη μόνη οδό σωτηρίας, σήμερα ατομική οδό, κάποτε (ίσως) συλλογική:

ΣΧΟΛΙΟ.
Οι δικές του επιφυλλίδες έχουν ενότητα καί μπορούν να κυκλοφορήσουν σέ βιβλίο. Η Φιλοκαλία τού Αγίου Νικοδήμου, είναι ανθολόγιο, δέν είναι κλίμακα, δέν έχει ενότητα.
 Ό Άγιος δέν ανησυχούσε γιά τήν εποχή του;
Μόνο ο κ.Γιανναράς έχει αυτό τό προνόμιο!
Η σωτηρία μας περνάει μέσα από τήν ατομική οδό τής κατά κεφαλήν ατομικής καλλιέργειας, οι αγιορείτες όμως πού αποκτούσαν τήν εμπειρία τού φωτός, ήταν ατομιστές!!!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΛΥΜΠΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ;;;

ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ;;; ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ;;;
 
Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

εξήγησε μας τον λογο σου, διοτι σιγουρα πολυ θα εχουνε την ιδια απορια με μενα.

Τι 'δουλειά' έχει ο Χ.Γ. με τα γεγονότα της Σερβίας;

Απο οτι ξερω ο Χ.Γ. δεν 'ανακατεύτηκε' ποτε στα Εκκλησιαστικα πράγματα της Σερβίας.

Λοιπον;

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Πρίν απο λίγο καιρό ο Πατήρ Συμμεών δέν μας κατήγγειλε την απόλυτη κυριαρχία Γιανναρά και Ζηζιούλα στη Σερβία; Οι οποίοι διδάσκονται ακόμη και στα πανεπιστήμια; Και όποιος διαφωνεί μαζί του δέν πάει μπροστά; Πρίν λίγο καιρό δέν μεταφράστηκε το πρόσωπο και έρως στα Σερβικά και ήταν παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου οι Γιέφτιτς Μπούλοβιτς κ.τ.λ. ; Για αυτό το λόγο. Διότι ο Γιανναράς επηρεάζοντας, όπως και την Ελλαδική ιεραρχία, τονίζει ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα στη θεολογία.