Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κ Υ Ρ Ι Ε Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν

ΝΕΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============
Πριν λίγες μέρες μας δόθηκε η ευκαιρία να επισημάνουμε την θεολογική αφασία και το προτεσταντικό φρόνημα του γνωστού από δεκαετίες για τις κακοδοξίες του στο πανελλήνιο κ. Γιώργου Μουστάκη.
Ο κ. Μουστάκης αυτή τη φορά προσπάθησε να το παίξει νηπτικός και πατερικός!!! Οσο και να προσπάθησε να μασκαρευθεί όμως δεν τα κατάφερε να κρυφτεί αποτελεσματικά. Τα αυτιά του λύκου ξεπετάγονται από τη σκούφια του!!! Το προτεσταντιλίκι και η θεολογική ασχετωσύνη ρέει στο αίμα του. Ετσι είναι αδύνατο να μεταμφιεσθεί πειστικά σε ορθόδοξο θεολόγο.
Ο κ. Μουστάκης αρχίζει το σχόλιό του ωραία. Μιλά για την ανάγκη να τηρείται όχι μόνον σωματική αλλά και πνευματική νηστεία. Τονίζει επίσης ότι ο Θεός ζητά από μας ασκητική νηστεία. Δεν μας θέλει να κάνουμε νηστείες με αστακούς και άλλες λιχουδιές. Μέχρις εδώ φυσικά ουδεμία διαφωνία. Κοντά όμως στα ορθά που κατέγραψε αναφέρει και τα εξής: “Σήμερα ταπεινά φρονώ, ότι πολλοί δεν νηστεύουν, χριστιανοί βαπτισμένοι βεβαίως, αλλά αλλάζουμε τροφές, γαρίδες και αστακομακαρονάδες αντί ψάρι, ελιές αντί λάδι...”.
Τι ήθελε να προσθέσει και “το ελιές αντί λάδι” ο κ. Μουστάκης; Είναι δυνατόν να λέγει αυτά τα πράγματα και να θέλει να τον λογαριάζουν ως ορθόδοδξο θεολόγο;

Τι είναι η ελιά; Καρπός ενός δένδρου. Αφού κανείς δεν διανοήθηκε να πει ότι είναι έλλειψη ασκητικού φρονήματος να τρώμε πορτοκάλια ή μήλα βάσει ποιας λογικής είναι αμαρτία ή έλλειψη ασκητικού φρονήματος να τρώμε ελιές;

Εκείνο που προδίδει με το σχόλιο του ο κ. Μουστάκης είναι ότι ο ίδιος δεν τηρεί ανέλαιο νηστεία. Ετσι δεν κατανοεί ότι το να στερηθεί κάποιος το λάδι είναι πολύ δύσκολο πράγμα! Δεν μπορεί να καταλύσει λ.χ. ούτε πατάτες τηγανητές. Αντίθετα με τα νερόβραστα φαγητά όσα μαγειρεύονται με λάδι έχουν νοστιμιά.

Αλλά μαρτυρεί και κάτι άλλο η θέση του κ. Μουστάκη. Οτι δεν έχει ιδέα από τη μοναστική και ασκητική ζωή επειδή αν είχε θα γνώριζε ότι ακόμη και στα πιο ασκητικά μοναστήρια οι ελιές ποτέ δεν θεωρούνται πολυτέλεια, λιχουδιά ή κατάλυση της ανέλεης νηστείας.

Δυστυχώς ο κ. Μουστάκης είναι ένας ιδιαίτερα ασεβής άνθρωπος. Από δεκαετίες πλήττει με αντιεκκλησιαστική μανία και προτεσταντικό φρόνημα τις αλήθειες της Εκκλησίας. Διακρίνεται από ένα αμιγώς προτεσταντικό αντικληρικαλισμό και ένα γνήσιο αντιμοναχικό φρόνημα. Καταφέρεται χωρίς κανένα δισταγμό εναντίον του Αγίου Ορους και εναντίον σύγχρονων μεγάλων μορφών της Ορθοδοξίας.

Αυτά είναι γνωστά από δεκαετίες. Σε όλους. Αυτό που δεν κατανοώ είναι γιατί επιστρατεύθηκε ένας τόσο κραυγαλέα ασεβής άνθρωπος που διασαλπίζει συστηματικά κακοδοξίες.

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ο γνωστός σκανδαλοποιός, βωμολόχος και συκοφάντης κληρικός της Πτολεμαίδας που αρθρογραφεί ως ΙΚ, “Αμέθυστος”, “Νεμέσιος”, κτλ., κτλ., κτλ. σχολιάζει το κείμενο του κ. Μουστάκη χωρίς να αναφέρει τίποτα για την νέα γκάφα του! Αλλά μήπως ο ίδιος είναι λιγότερο προτεσταντόπληκτος από τον κ. Μουστάκη, για να μπορέσει να επισημάνει ταλάθη του Γ. Μουστάκη; Ή μήπως τα θεολογικά ατοπήματά του ως ΙΚ ή ως Αμέθυστος πέραν από τις συκοφαντίες και τις βωμολοχίες και το αδίστακτο διασυρμό πάντων διατυπώνουν λιγότερο επικίνδυνες αιρέσεις που πηγάζουν από την προτεσταντίδα και τη θεολογική ασχετωσύνη που τον διακρίνουν;

Μπορούμε άραγε να ελπίσουμε ότι το ρεσιτάλ ασέβειας του κακόδοξου θεολόγου Γ. Μουστάκη αλλά και του κακόδοξου κληρικού της Πτολεμαίδας του συστηματικού βωμολόχου και αδίστακτου συκοφάντη που διασύρει αλύπητα τους πάντες και που γράφει κείμενα και σχόλια ως Αμέθυστος, ΙΚ, Νεμέσιος, κτλ., κτλ. θα τερματιστούν ή θα συνεχίσουν και οι δύο απτόητοι τον ίδιο προτεσταντικό κατήφορο;

Αμέθυστος

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώ πω λύσσα και μανία του συκοφάντη Τελεβάντου!!!

Ανώνυμος είπε...

Συκοφάντης Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αντί να αναζητούμε τους ένοχους μεταξύ των Νεοταξιτών καλύτερα να τους αναζητούμε εκεί που υπάρχουν.

Ούτε πού κρύβουν ορισμένοι το φονικό μίσος τους εναντίον του π. Σαράντη και όσων άλλων καλών πατέρων και αδελφών είχαν την πρωτοβουλία.

Εχουν πάθει ψύχωση επειδή η συλλογή υπογραφών είναι τόσο μεγάλη και το εύρος της επίδρασης της τόσο ουσιαστικό.

Φθόνος και μικροψυχία κατευθύνουν αυτό τον πόλεμο της λάσπης αλλά υπάρχει Θεός!
21 Νοεμβρίου 2010 6:10 μ.μ.
http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/11/blog-post_2938.html#comments

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αδελφέ για εμάς ,κακός κάκιστα ασχολείστε …ο άνθρωπος είναι για πολλές φάπες!! Η περιφρόνηση είναι η καλύτερη συνταγή ,σκάει όπως ο Διάολος..
Φιλικά
Τ

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα το σχολιάσετε; Θα αφήσετε έτσι τις συκοφαντίες;

amethystos είπε...

Φιλε Τ,ευχαριστουμε και εχεις δικαιο.Βαλαμε την αναρτηση για να την βλεπουν μερικοι θεολογοι οι οποιοι δεν στεκονται στο υψος τους με τα blog τους.

amethystos είπε...

Φιλε ανωνυμε νομιζουμε πως το κειμενο ειναι αυτοσχολιαζομενο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 22/11/10 10:57 πμ βαλτος απο τον Τελεβάντο είσαι;
Τα πράγματα μιλούν απο μόνα τους. Τις συκοφαντίες τις λέει ο ίδιος ο Τελεβάντος απο μόνος τους και τις έχει στην σελίδα του. Αυτά είναι γεγονότα δεν είναι ρουφανιές.
Εκτός και αν θεωρείς ότι πρέπει να κάνουμε το σκοτεινό έργο της απόκρυψης της αλήθειας και της μη φανέρωσης των εμπαθών ανθρώπων.
ή εκτός και αν είσαι τσιράκι του Τελεβάντου και εσύ.

Επιβλέπων

Ανώνυμος είπε...

Εγκώμια Τελεβάντου προς τους οικουμενιστές π.Αθανάσιο Κόλλα και Δημητριάδος Ιγνάτιος
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_4976.html

Κατα τα άλλα πνέει μένεα εναντίον αξίων κληρικών συκοφαντώντας τους.

Επιβλέπων

Ανώνυμος είπε...

Υπενθυμίζω κάποια πράγματα που αποδεικνύουν την γελοιότητα των συκοφαντιών του ότι ο κληρικός ταυτίζεται με τον ΙΚ!

Ο Τελεβάντος ή εντελώς επιπόλαιος είναι ή ηθελημένα διαστρέφει τα πράγματα.
Ξεκάθαρα φαίνεται ότι ο Ιωάννης Καρδάσης είναι ο Ι.Κ. !
Και μόνο απο τα αρχικά τους μπορεί κάποιος να το καταλάβει.
Όμως το πιο πιθανόν είναι επίτηδες, στην τελευταία του επίθεση, τον γράφει ως Γιάννη Καρδάση (και όχι Ιωάννη Καρδάση) ώστε να μην είναι και τόσο εύκολο να το αντιληφθεί κανείς!!!!!

Γράφει λες και είναι βλάκας
" Ο ειδικός “μπαρκοντολόγος” (αλήθεια από ποιο πανεπιστήμιο πήρε το δίπλωμα;) κ. Γιάννης Καρδάσης μετά του μέντορος αυτού που υπογράφει συνήθως ως ΙΚ (του γνωστού και μη εξαιρετέου κληρικού με τα καθημερινά κατορθώματα σε πολλά επίπεδα). "

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ιωάννης Καρδάσης έχει σπουδάσει το bar-code όπως έχει δηλώσει στο Ορθόδοξο Παρατηρητήριο και στην Αποτείχιση πολλές φορές.

Ομως να τί λέει ο Ι.Κ. που πείθει και τον πλεον ΒΛΑΚΑ ότι είναι ο ίδιος Ιωάννης Καρδάσης.

α/ Έχω σπουδάσει και μετεκπαιδευθεί στα συστήματα b-c και chips και γνωρίζω πολύ καλά ότι σ' αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν υπάρχει ο 666, αλλά ούτε καν ο αριθμός 6. Όλα τα αντίθετα προέρχονται από τους φουνταμενταλιστικούς κύκλους των ΗΠΑ και ήρθαν στην Ελλάδα από Ελληνοαμερικάνους, όπως όλες οι προτεσταντικές αιρέσεις.
16 Νοεμβρίου 2010 1:38 μ.μ.
http://apotixisi.blogspot.com/2010/11/666.html

Αρα μάλλον συνειδητά συκοφαντεί με λύσσα και μανία τον άξιο κληρικό της Πτολεμαϊδας ο Τελεβάντος Και μαζί με αυτόν και όλους τους ανώνυμους και εσάς.

Επιβλέπων

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Άμέθυστε

αν τυχον μενεις Πτολεμαίδα - οπως εχουνε ανακαλύψει οι μυστικες υπηρεσιες...γιατι δεν το λες τοσο καιρο...να πιουμε εναν καφε απο κοντα;

Θεσ/νικη - Πτολεμαιδα..σιγα, με την Νεα Εγνατια οδο, ουτε μια ωρα δεν ειναι!
:)

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω απο την Αποτείχιση

Ανώνυμος είπε...
Δεν φοβάσαι τον Τελεβάντο μην αρχίσει να συκοφαντεί και εσένα όπως έχει συνηθίσει να κάνει με τόσους άλλους που τρίζει τα δόντια του εναντίον τους και τους συκοφαντεί χωρίς ντροπή και τσίπα, επειδή δεν συμφωνούν με την λαπαδίστικη τακτική του;;
Δεν φοβάσαι μην μπεις στο στόχαστρο του συκοφάντη της Αμερικής;;

Επισταθής
23 Νοεμβρίου 2010 10:41 π.μ.
http://apotixisi.blogspot.com/2010/11/blog-post_6669.html


Ανώνυμος είπε...
Oδυσσέα μην λες διαφορετικά απ' ότι λέει ο λαπάς Τελεβάντος γιατί θα αρχίσει να λασπολογεί εναντίον σου.
Είπε ο Τελεβάντος Πρώην Ράσκας; Πρώην Ράσκας πρέπει να αρχίσεις να λες και εσύ και να ευθυγραμμιστείς με τις υποδείξεις και αποφάσεις της Συνόδου της Σερβίας.
Διαφορετικά ανελέητος πόλεμος λασπολογίας και συκοφαντίας σε περιμένει απο τον Αμερικάνο Τελεβάντο, όπως έκανε με τον Θανάση, με τον κ.Χριστοδουλίδη και τώρα με τον Αμέθυστο και τον κληρικό.

Επισταθής
23 Νοεμβρίου 2010 10:46 π.μ.
http://apotixisi.blogspot.com/2010/11/o-vecernje-novosti.html

Επιβλέπων

Ανώνυμος είπε...

Νέα λύσσα Τελεβάντου εναντίον πριν καλά καλά προλάβω να σας αναφέρω τις λίγο πιο παλιές, 2-3 ημερών.

Για τις Παλιές ήθελα να σας γράψω
------------
Δείτε την συκοφαντική εμπάθεια του Τελεβάντου ή την άπειρη βλακεία του. Εσείς όπως όλοι οι σώφρονες κατάλαβαν ότι ο ΙΚ είναι ο Ιωάννης Καρδάσης. Ο μόνος που δεν το κατάλαβε αλλά ηθελημένα νομίζει Ή κάνει ότι νομίζει ότι ο ΙΚ. είναι ένας κληρικός της Πτολεμαϊδας προς τον οποίο έχει απίστευτη αντιπάθεια, είναι ο Τελεβάντος.
Παρακάτω δείχνω τις αποδείξεις της εμπάθειας ή της βλακείας του, αντιγραφω απο την σελιδα του.

Πλην των φαιδροτήτων του λεγόμενου Ιωάννη Καρδάση και των σχολίων του λεγόμενου ΙΚ (του γνωστού βωμολόχου και συκοφάντη κληρικού της Πτολεμαίδας) δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που δεν ανησυχεί για την “Κάρτα του Πολίτη”.
Από τη μια οι ειδικές “επιστημονικές” θέσεις του κ. Καρδάση και από την άλλη οι θεολογικές ασυναρτησίες του ΙΚ συνιστούν μια βάναυση πρόκληση στη λογική κάθε νουνεχή ανθρώπου.
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_2209.html


Πλην του Αγίου Ζακύνθου δεν ανησυχούν: Ο ειδικός “μπαρκοντολόγος” (αλήθεια από ποιο πανεπιστήμιο πήρε το δίπλωμα;) κ. Γιάννης Καρδάσης μετά του μέντορος αυτού που υπογράφει συνήθως ως ΙΚ (του γνωστού και μη εξαιρετέου κληρικού με τα καθημερινά κατορθώματα σε πολλά επίπεδα).
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_5087.html

Επιβλέπων

Ανώνυμος είπε...

Οι νέες τώρα, μόλις χθεσινές. Αντιγράφω

Εκτός από το Σεβασμιότατο Ζακύνθου ο ΙΚ, ο Ιωάννης Καρδάσης, ο “ειδικός μπαρκοντολόγος” (από ποιο πανεπιστήμιο πήρε είπαμε το πτυχίο στον ανύπαρκτο κλάδο σπουδών;), ο “Αμέθυστος”, ο “Νεμέσιος”, κτλ. κτλ., με άλλα λόγια ο γνωστός βωμολόχος και συκοφάντης κληρικός της Πτολεμαίδας που διασύρει τους πάντες, όχι απλά δεν φοβάται, λέγει, να πάρει την “κάρτα” με ή χωρίς το 666 (έχει κι αυτός τόσο πολύ το Χριστό μέσα του άραγε;) αλλά διασύρει επιπλέον τους “αντιρρησίες” πατέρες και αδελφούς που πρωτοστάτησαν στην άρνηση παραλαβής της “Κάρτας του πολίτη”.

Ενα να ξέρει! Υπάρχει Θεός δικαιοκρίτης! Γι’ αυτό ας κρεμάσει το πετραχήλι του και ας πάει να κυτάξει την ψυχή του.

Για όλους μας Χριστός ο Αληθινός Θεός απέθανεν.

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_3324.html

Επιβλέπων