Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΒΟΛΟΥ.

Φυσικά κανείς δέν μπορεί να αμφισβητήσει την επιτυχία του κ.Καλαϊτζίδη και της Ακαδημίας Βόλου που είναι το δημιούργημα του. Και είναι όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται ένα αληθινό κατόρθωμα με διεθνή αναγνώριση. Όσον αφορά όμως το αντικείμενο το οποίο υπηρετούν, την επιστημονική θεολογία, κανένας λόγος, καμμία αμφιβολία. Διότι ακριβώς το αντικείμενο αμφισβητείται και δημιουργεί προβλήματα. Κανένας λόγος π.χ. για τη σχέση της Ακαδημίας με τον Αγουρίδη, τον οποίο ακόμη και ο Επίσκοπος αποκαλούσε δάσκαλο. Κανένας λόγος για τη συγγραφή νέου Ευαγγελίου απο τον Αγουρίδη, για την προσχώρησή του στην αίρεση του Μούν. Κανένας λόγος για τον καρπό αυτής της επιστημονικής θεολογίας που αποτελεί το βιβλίο του Ράμφου το μυστικό του Ιησού. Το οποίο εκθειάζεται απο τον Βασιλειάδη, ενεργό μέλος της Ακαδημίας, σαν το πρώτο μεταπατερικό βήμα της Θεολογίας. Το οποίο όμως περιέχει όλα όσα προσάπτουν στην ακαδημία. Δηλ. την αθεΐα, διότι ο Ράμφος με την βοήθεια όλου του εκδοτικού οίκου του Αγουρίδη, «αποδεικνύει» ότι ο Χριστός δέν είναι ο Θεός, αλλά ένας σημαντικός δάσκαλος ηθικής.

Κανένας λόγος για τον ρόλο του Μπάρτ στην Κρυστάλλωση των θεολογικών θέσεων της Ακαδημίας. Κανένας λόγος για τις επιτυχημένες ακαδημαϊκές καρριέρες που απολαμβάνουν οι συντελεστές της Ακαδημίας. Για την εξουσία που διαθέτουν μέσω του παιδαγωγικού ινστιτούτου και του Γιαγκάζογλου.

Κανένας λόγος για πόση Χριστιανική πίστη θυσιάστηκε για να επιτευχθεί η μεγαλειώδης πορεία προς την δόξα.

Διότι η αλήθεια είναι κ.Καλαϊτζίδη πώς η Ακαδημία δέν είναι μόνον ένας τόπος γνώσεων και ανταλλαγής επιστημονικής ενημερώσεως. Και για αυτό τον λόγο κατηγορείται.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: