Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Στη Συρία γίνεται η πρόβα του Γ’ Παγκοσμίου πολέμου που αναζητά η παγκόσμια οικονομία!

ΠΗΓΗ: Greek National Pride


Η Γαλλία τάσσεται υπέρ μίας «δυναμικής αντίδρασης» εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τη χθεσινή σφαγή με χημικά όπλα στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης.

Εάν επιβεβαιωθεί, η θέση της Γαλλίας είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει αντίδραση», δήλωσε στο δίκτυο BMF-TV, κάνοντας λόγο, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, για «δυναμική αντίδραση» και κρίνοντας «αδύνατη» την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων επί του πεδίου. Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να λάβει μία απόφαση για την επίθεση με χημικά όπλα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τότε οι αποφάσεις θα ληφθούν «με άλλους τρόπους», προειδοποίησε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.
Εγκληματική προβοκάτσια στα περίχωρα της Δαμασκού δείχνουν τα στοιχεία που μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των αντικαθεστωτικών πώς ο Μπασάρ Αλ Άσσαντ έκανε χρήση χημικών σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά τη στιγμή μάλιστα που στην περιοχή βρίσκονται εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

Ακόμη και η Δύση εκφράζει πλέον ανοιχτά τις επιφυλάξεις της, ενώ ενδεικτικό της προβοκάτσιας είναι η αυξομείωση των νεκρών. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Alraddar αναφέρεται στο βίντεο που δημοσιοποίησε η αντιπολίτευση και επισημαίνει ότι φαίνονται κάποιοι να χορηγούν ενέσιμο υλικό στα παιδιά και εκτιμά ότι πρόκειται για χορήγηση φαρμάκων που θα προκαλέσουν συμπτώματα παρεμφερή με αυτά της εισπνοής χημικών.
Ένα άλλο ειδησεογραφικό πρακτορείο, το Shamnews υποστηρίζει ότι, μια τέτοια ρίψη χημικών είναι αδύνατον να έχει πραγματοποιηθεί καθώς η δράση των τοξικών αερίων είναι το ίδιο δολοφονική σε μία περίμετρο 10 χιλομέτρων καθώς μεταφέρονται από αέριες μάζες και ρεύματα.

Η περιοχή Γκούτα απέχει λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από κατοικημένες περιοχές και 6 χιλιόμετρα από τις περιοχές Καμπούν ,Τζομπάρ και Τζαραμάνα όπου διαμένουν ως γνωστόν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του καθεστώτος. Συνεχίζει ότι «είναι αδύνατον να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες σαν αυτούς που εμφανίζονται σε ιστολόγια και κανάλια της αντιπολίτευσης και οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν πληγεί από τα χημικά και ότι πριν λίγα λεπτά βομβαρδίστηκαν οι περιοχές.

Ακόμα και δυνάμεις του στρατού που επιχειρούν από εδάφους θα όφειλαν σε μια τέτοια περίπτωση να φέρουν ειδικές μάσκες». Η Huffington Post κάνει λόγο όχι για χιλιάδες αλλά για μερικές δεκάδες θύματα από βομβαρδισμό και αυτό σύμφωνα με το εγνωσμένου κύρους αντιπολιτευόμενο Παρατηρητήριο (ΟSDH).
Η δυσπιστία για τις εικόνες που μετέδωσαν οι αντικαθεστωτικοί είναι πλέον διάχυτη και στη Δύση, ενώ οι λόγοι είναι προφανείς.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου του πώς αυτές οι πληροφορίες πρέπει να επαληθευτούν, ενώ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «πιθανή χρήση χημικών».

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας William Hague εμφανίζεται επίσης επιφυλακτικός δηλώνοντας «αν οι πληροφορίες αυτές επαληθευθούν…». O υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας κράτησε κι αυτός αποστάσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά στην Guardian «αν όλα αυτά είναι αλήθεια… ». Η Ρωσία είναι η πρώτη που μίλησε εξ αρχής για προσχεδιασμένη προβοκάτσια.
Συριακές πηγές αναφέρουν ότι o επικεφαλής εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών στη Δαμασκό εξέφρασε τη δυσπιστία του για τις δηλώσεις της συριακής αντιπολίτευσης για χρήση χημικών όπλων στη συγκεκριμένη περίπτωση τονίζοντας με έμφαση ότι, «ο αριθμός των θυμάτων και μόνο που ανέφεραν είναι απο μόνος του ύποπτος».


Τον έφτασαν μέχρι και τους 1.300 νεκρούς. Ο ειδικός αναλυτής Charles Lister σε θέματα τρομοκρατίας και εξεγέρσεων του ινστιτούτου IHS Jane Center επισημαίνει πως «δεν είχε καθόλου νόημα για τη συριακή κυβέρνηση να προβεί τη δεδομένη στιγμή σε μια τέτοια ενέργεια όταν οι ελεγκτές του ΟΗΕ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα μέρη που θεωρητικά επλήγησαν».
Αντίθετα, υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα προάστια της Δαμασκού ήταν άντρο της Jabhat Al Nusra που έχει μακρά παρουσία στην περιοχή.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το κρατικό πρακτορείο SANA που καταγγέλει ότι αυτή η διασπορά ψευδών ειδήσεων από την αντιπολίτευση στοχεύει στο να αποπροσανατολίσει τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ και να επηρρεάσει το πόρισμά τους. Κατηγορεί επίσης κυρίως τα Al Jazeera και Al Arabiya ότι πρωτοστάτησαν στη διάδοση μιας ακόμη αβάσιμης είδησης στη γραμμή της υποστήριξης της τρομοκρατίας.
Το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό Shamnews εκτιμά ότι η διασπορά αυτών των ανυπόστατων ειδήσεων γίνεται για να μειωθεί η ένταση της στρατιωτικής επιχείρησης στα περίχωρα της Δαμασκού σε μια προσπάθεια κινητοποίησης όλων των χωρών της Ευρώπης και του Αραβικού Συνδέσμου εναντίον της Συρίας.

Είναι σαφές. καταλήγει το Shamnews, ότι πρόκειται για αποπροσανατολισμό των ερευνών του ΟΗΕ και για συγκάλυψη της ήττας της αντιπολίτευσης από τις στρατιωτικές περιοχές Kαμπούν, Τζομπάρ, Μπαρζέχ. Από τη χρονική συγκυρία, όπου ο Άσαντ έχει το πάνω χέρι στη Συρία, μοιάζει ως αυτοκτονία η χρήση χημικών στην περίχωρα της Δαμασκού. Αντίθετα, την όλη κατάσταση επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Γαλλία για να συζητήσουν εκ νέου την προοπτική εξοπλισμού της αντιπολίτευσης και να θέσουν το θέμα ως παραβίαση της «κόκκινης γραμμής» έτσι ώστε να εισβάλει το ΝΑΤΟ στη Συρία.
Κι όλα αυτά όταν οι Δυτικοί καλύπτουν τις θηριωδίες των ισλαμιστών στη Συρία, που δεν διστάζουν να αποκεφαλίζουν χριστιανούς και να πυροβολούν εξ επαφής μικρά παιδιά.
Πηγή: greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: