Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

ΠΗΓΗ: Greek National Pride

Xouriet_ΘΡΑΚΗ

1images   Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχωρεί η Τουρκία για την δυτική Θράκη και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και με την προσωπική συμμετοχή του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν.


Όπως αποκαλύπτει ο πολύ γνωστός αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, Hürriyet,  Yalçın BAYER, το ερχόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου θα γίνει μεγάλη τελετή στην Κωνσταντινούπολη για να τιμηθεί η… εκατοστή επέτειος από την ίδρυση της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης», ένα οθωμανοτουρκικό μόρφωμα των Νεότουρκων, (δηλαδή των σφαγέων του ελληνισμού), που είχε ανακηρυχτεί στις 31 Αυγούστου του 1913, με κύριο σκοπό φυσικά να ενσωματωθεί στη συνέχεια η περιοχή στην Τουρκιά του Κεμάλ.


Σύμφωνα με το άρθρο της Hürriyet


Σύμφωνα με το άρθρο της Hürriyet, η εκδήλωση που θα έχει μεγαλοπρεπή χαρακτήρα για να αναπτερώσει και τις ελπίδες όλων όσων επιδιώκουν την ανασύσταση αυτής της «δημοκρατίας» ανδρείκελο, την διοργανώνει το γνωστό τουρκικό Ίδρυμα που έχει την ονομασία, «Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών Ευρασία», (ASAM) και θα γίνει στο Yıldız Park της περιοχής της Beşiktaş στην Κωνσταντινούπολη.


Για να γίνει δε πιο εντυπωσιακή η εκδήλωση, έχουν κληθεί να παραβρεθούν πρέσβεις ξένων χωρών, (αλήθεια ποιες χώρες θα τιμήσουν την… επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης;), επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι ενώ φυσικά θα μετέχουν όλα τα γνωστά Ιδρύματα που δρουν στην δυτική Θράκη και προωθούν με την σκανδαλώδη ανοχή της ελληνικής  πλευράς την τουρκική προπαγάνδα στην περιοχή.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι γνωστοί Τούρκοι στρατηγοί αναλυτές και καθηγητές τουρκικών πανεπιστημίων, Hasan Könı, Taha Akyol, Mustafa Armağan, Avni Özyiğit, Yasar Onay.


Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως θα κληθεί και θα παραστεί, όπως αναφέρει ο Τούρκος αρθρογράφος και ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, «φίλος και κουμπάρος της Ελλάδας», για να τιμήσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».


Η εκδήλωση αυτή θα έχει μοναδικό χαρακτήρα γιατί, όπως τονίστηκε, η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» είναι η πρώτη τουρκική δημοκρατία που ιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας γι’ αυτό και έχει ιστορικό αλλά και μεγάλο πολιτικό νόημα η επέτειος των εκατό χρόνων από την ίδρυση της.


Οι Τούρκοι δίνουν και κάποια ιστορικά στοιχεία τα οποία μάλλον είναι… τουρκικής εμπνεύσεως, όπως ότι την δημοκρατία αυτή είχαν αναγνωρίσει τότε και ορισμένες χώρες όπως η Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία και η …Ελλάδα, (;;;).


Μάλιστα ισχυρίζονται ότι η Βουλγαρία ανεγνώρισε την δημοκρατία αυτή γιατί  δεν ..ήθελε να έχει πρόσβαση στην Μεσόγειο και έτσι είχε στείλει διπλωματικό εκπρόσωπο στο Dedeağaç, δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη, όπου ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».


Όλα αυτά, αν μη τι άλλο δείχνουν για άλλη μια φορά τις άκρως προκλητικές διαθέσεις των Τούρκων που από την μια αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα προβλήματα στα ανατολικά τους σύνορα και από την άλλη προχωρούν σε συνεχείς προκλήσεις προς τα δυτικά τους σύνορα και τώρα στην Δυτική Θράκη.


Όσον αφορά την Δυτική Θράκη, τα τουρκικά «παιχνίδια» είναι γνωστά όπως και η ελληνική σκανδαλώδη αδιαφορία για την κατάσταση αυτή και την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου.


Το «παιχνίδι» όμως φαίνεται έχει αρχίσει να «χοντραίνει» πιο πολύ και αν η ελληνική πλευρά δεν αντιδράσει όσο ακόμα είναι νωρίς, τότε θα έχουμε τετελεσμένα που θα μας στοιχίσουν πολύ περισσότερο. Τα σύνορα της ευρύτερης περιοχής ρευστοποιούνται όλο και περισσότερο.


Και η πρώτη και χαριστική πράξη θα είναι να δοθεί  τέρμα μια και καλή στο προβοκατόρικο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, που μονό για υπονόμευση της εθνικής  κυριαρχίας λειτουργεί και ας κλείσει αντίστοιχα  το δικό μας άχρηστο προξενείο Αδριανούπολης.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ


Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: