Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κάτι συμβαίνει. Ξαφνική επίθεση της τρόϊκας εναντίον της πολιτικής ελίτ!!!

ΠΗΓΗ: Olympia


troika-eurokinissi-660_3
Κάτι συμβαίνει ξαφνικά στις σχέσεις τρόϊκας και ελληνικής πολιτικής ολιγαρχίας.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρατηρούμε μια κλιμακούμενη επίθεση της τρόϊκας κατά της ελληνικής πολιτικής ελίτ. Το ΔΝΤ εξέδωσε νέα έκθεση για την Ελλάδα στην οποία αναφέρει ότι για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος δεν φταίει ο πολλαπλασιαστής (όπως είχε ειπωθεί) αλλά η ανικανότητα της ελληνικής πολιτικής ελίτ να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιτύχει ανάπτυξη. Ταυτόχρονα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, δηλαδή στην ουσία η φωνή της γερμανικής κυβέρνησης, γράφει για «συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, λαϊκίστικη ρητορική, έλλειψη αξιοπιστίας, εμμονή της σε προσωπικούς και όχι εθνικούς στόχους»
Φυσικά η τρόϊκα  είναι στην πραγματικότητα απόλυτα συνυπεύθυνη για όλα αυτά που μας συμβαίνουν. Και είναι συνυπεύθυνη, γιατί αν και γνώριζε από την αρχή το ποιος ήταν ο πραγματικός υπεύθυνος για την κατάσταση που έφτασε η Ελλάδα, δηλαδή το πολιτικό της σύστημα, παρόλα αυτά στήριξε αυτό το εθελόδουλο πολιτικό σύστημα και το κατέστησε υποχείριό της.
Η συνδυασμένη όμως τώρα επίθεση εναντίον του εντολοδόχου πολιτικού συστήματος, κάτι που δεν το έχει κάνει ποτέ μέχρι τώρα η τρόϊκα, δεν είναι άνευ σημασίας. Τουναντίον πρέπει να την προσέξουμε πολύ. Είναι βέβαιο πως η τρόϊκα επιρρίπτει όλες τις ευθύνες της αποτυχίας των μνημονίων πάνω στην ανικανότητα κ.λ.π. της ελληνικής πολιτικής ελίτ, προφανώς για κάποιο λόγο. Αυτό δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει:
Είτε ότι η τρόικα αποφάσισε να άρει την εμπιστοσύνη της προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα και να το κατεδαφίσει (που φυσικά τέτοια τύχη για τη χώρα!!!), είτε θέλει να το εκβιάσει στο έπακρο, προκειμένου αυτό να παραδώσει πλήρως την Ελλάδα στα χέρια των δανειστών.
Εσείς τι λέτε ότι συμβαίνει; Εμείς πιστεύουμε το δεύτερο. Καλύτερος εθελόδουλος εντολοδόχος δεν πρόκειται να βρεθεί στο πρόσωπο κανενός άλλου Έλληνα και αυτό το γνωρίζει καλά η τρόϊκα.
Πέτρος Χασάπης

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Αυτά είναι!Ζήτω το Ελλαδιστάν!Ζήτωσαν,όμως,προ πάντων,εδώ,οι...δανεισταί!ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ.Α Ν Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ω Σ (ΑΛΛΑ) ΚΑΙ ΕΠΙ Ι Σ Ο Ι Σ(=Ι Σ Ο Τ Ι Μ Ο Ι Σ)ΟΡΟΙΣ.Μ Η ΧΑΡΙΖΕΣΘΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ (ΓΙΑ) ΚΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ (ΓΙΑ) ΝΑΝΟΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.