Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Washington Post-Καλώς ήρθατε στη χώρα όπου ακόμη και οι αναρχικοί είναι κρατιστές!

ΠΗΓΗ: EGLIMATIKOTITA.GR


Όταν σας λέμε ότι οι Έλληνες αναρχικοί-αντιεξουσιαστές έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους,δεν σας το λέμε τυχαία..
Δείτε τι ξεμπρόστιασμα τους κάνει η εφημερίδα Washington Post..

Η "Washington Post" (May 14, 2011)...δημοσιεύει ένα άρθρο για τους Έλληνες αναρχικούς . Αλλά τί σόι αναρχικοί είναι αυτοί που θρηνούν για τη μείωση του κράτους, αναρωτιέται ο David Boaz του "Cato Institute";

Οι αναρχικές ομάδες, τόσο στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αντιδρούν στις (πραγματικές ή υποτιθέμενες) περικοπές των κρατικών δαπανών στις οποιές προχωρούν οι κυβέρνησεις για να αντιμετωπίσουν το ολοένα και πιο απειλητικό δημόσιο χρέος. Δηλαδή, όπως παρατηρεί ο Boaz, οι Έλληνες αναρχικοί καίνε την Αθήνα επειδή το κράτος μειώνει το μέγεθος και την εξουσία του! Αυτό το παράδοξο επισήμανε πέρυσι και ο αμερικάνος δημοσιογράφος George Will : "...στους δρόμους της Αθήνας... έχουν ξεχυθεί αυτoί που τα ΜΜΕ περιέγραψαν σαν "αντικυβερνητικά πλήθη". "Αντικυβερνητικά πλήθη" που όμως αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από κυβερνητικούς υπαλλήλους εξαγριωμένους επειδή απειλούνται τα κεκτημένα τους!"

Tην προσοχή του Boaz τραβούν και οι δηλώσεις των αυτοπακολούμενων "αναρχικών", όπως αυτές φιλοξενούνται στο άρθρο της "Washington Post". "Μας τα παίρνουν όλα", λέει ο 19χρονος φοιτητής Νομικής Νικόλας Γανιάρης, ο οποίος αν και αναρχικός φαίνεται να ανησυχεί λιγότερο για το μέλλον της ελευθερίας και περισσότερο για την κρατική συνταξη που θα πάρει στα γεράματά του! "Τί θα συμβεί όταν τελειώσω τη σχολή; Θα καταλήξω να βγάζω φωτοτυπίες ; Θα χρειαστεί να δουλεύω μέχρι τα 70 για να συνταξιοδοτηθώ ; Θα πάρω σύνταξη μόνο λίγες εκατοντάδες ευρώ; Τί μέλλον θα έχω;", είναι η κραυγή αγωνίας του Έλληνα αναρχικού που σίγουρα θα κάνει τα κόκκαλα του Προυντόν να τρίζουν.
Ο 20χρονος Νίκος Γαλανός, πάλι, αποφάσισε να συμμετάσχει στο αναρχικό κίνημα επειδή οργίστηκε που η μητέρα του έχασε τη δουλειά της στο ...Δημόσιο και επειδή ο μισθός του πατέρα του, που είναι κι αυτός δημόσιος υπάλληλος, μειώθηκε κατά 15%. "Δεν υποστηρίζω τη βία για τη βία, αλλά η βία είναι η απάντηση στη βία που η κυβέρνηση ασκεί ενάντια στην κοινωνία", λέει ο Γαλανός, για τον οποίον, προφανώς, η πεμπτουσία του αναρχισμού βρίσκεται στους διορισμούς στο Δημόσιο. Περίεργοι αναρχικοί, αλήθεια!

Και καταλήγει ο David Boaz : "Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ασκεί βία εναντίον της κοινωνίας εδώ και δεκαετίες, φορολογώντας τους πολίτες, επιβάλλοντας πληθώρα νόμων στις επιχειρήσεις και ξοδεύοντας χρήματα που δεν έχει. Δεν είναι να απορείς που η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 35%... Οι πραγματικοί αναρχικοί, είτε αναρχοκαπιταλιστές είτε υποστηρικτές της "αμοιβαιότητας", θα είχαν να πουν κάποια χρήσιμα πράγματα στους Έλληνες για το τωρινό τους κατάντημα.

Αλλα αυτοί οι δυσαρεστημένοι νεαροί, που αρνούνται το τέλος ενός κοινωνικού κράτους που δεν μπορεί να διατηρηθεί, δεν είναι αναρχικοί με καμιά σοβαρή έννοια του όρου. Είναι απλά θυμωμένα παιδιά που δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Αλλά η πραγματικότητα έχει τον τρόπο της να επιβάλλεται, είτε είσαι έτοιμος να την αντιμετωπίσεις είτε όχι.".

Τελικά, στη χώρα όπου ο κρατισμός είναι η μόνη ιδεολογία που ενώνει όλους τους πολιτικούς χώρους, ίσως ήρθε ο καιρός, εκτός από πραγματικούς φιλελεύθερους, συντηρητικούς και αριστερούς, να αποκτήσουμε και σωστούς αναρχικούς!

4 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://www.scribd.com/doc/36545203/%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%A7%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%9A%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF


ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ Π Ο Λ Ε Μ Ι Ο Ι ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ,ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ,ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ,ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ,ΔΕ,ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ,ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΑΡΑΣΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΗι ΑΛΩΒΗΤΗ,ΑΚΕΡΑΙΗ 'ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ(ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ--Σ- ΠΑΝΘΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ..)Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΣ ΣΗΨΗΣ,ΔΗΛΑ ΔΗ,'ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 'ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ;ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΒΑΤΟ (ΚΑΙ) ΕΔΩ;ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΓΓΙΚΤΑ,ΑΘΙΚΤΑ...ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ-ΜΕΡΙΚΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ,ΕΝ Ωι ΓΙΑ (ΤΟΥΣ)...ΑΛΛΟΥΣ,ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,ΔΗΛΑ ΔΗ ΘΑ ΙΣΧΥΗι (Ο) ΠΕΛΕΚΥΣ,ΜΟΝΟΝ...ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ;ΤΜΗΜΑΤΙΚΕΣ,ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ,ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ,ΟΜΟΙΩΣ,ΜΕ...ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ;Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ;ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ;ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΝΗ ΟΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ,ΕΝ ΤΕΛΕΙ;ΕΩΣ ΠΟΤΕ (ΟΛΑ ΑΥΤΑ);

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://www.loutrakiblog.gr/2013/02/blog-post_3589.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://parallhlografos.wordpress.com/2011/01/04/%CF%80%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%81-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%83%CE%B1%CE%BB-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%B7/

http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/25/panaxaiki-hoax/

http://risinggalaxy.wordpress.com/2012/08/22/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-101-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80/

http://anthostoukakou.blogspot.gr/2013/07/50-1996.html

http://franmeg.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html

http://www.ramnousia.com/2012/05/blog-post_6960.html

http://rethemnos.gr/amilcare-cipriani-o-italos-filellinas-anarchikos-ethelontis-stis-kritikes-epanastasis/

http://stavrochoros.pblogs.gr/2010/02/oi-ellhnes-anarhikoi-ths-aigyptoy-.html

http://www.inclusivedemocracy.org/pd/is20-21/issue_20-21_so_antieksousiastes_kai_metamonterna_kinimata.htm

http://www.24grammata.com/?p=12502

http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG3739

http://blogarismenos-coolis.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

‘Σ’ελευθέρους ανθρώπους ιδεοληψία δεν είθισται(αναγνωρίζεται).Οι πο(α)ρει((ι))ούλες δεν απέδωσαν τ’αναμενόμενα(οι προσδοκίες ενός αθέου ελληναριού).Τα έθνη δεν έχουν ανάγκη,εξάλλου,την εμμονή κάθε κοπής(οι αποχρώσεις ενός παντελώς ξένου σώματος εντός των εθνοκρατών-νεοπαγή και μη-).Πιθανώς εγγύτερος,ευφυέστερος,αρμοδιότερος όλων,εδώ,να είναι ο Φωτόπουλος Τάκης προς το Β(β)ήμα(Ζάιτγκάιστ κτλ.,κτλ.).Ιστορίες αληθοφανείας(παράνοια)’σ’εποχές μιας πρώτης-πρώτης τάξεως ευκαιρίας να ειπωθούν,εκφρασθούν(εάν ‘μπορούν βεβαίως..)από αυτά,τα απειροελάχιστα αναχώματα των ψηγμάτων μιας υγιούς αντιμετωπίσεως(και)επί του συγκεκριμένου θέματος•της καλύψεως(και προκαλύψεως)της πολιτικής(και καπηλείας μεγάλης ακολούθως)(πολιτικής χωρίς πολιτισμό και νεσσεσέρ χαλκάδων των ψευδοχεβυμεταλλάδων)υφ’ομάδων ετεροκινήτων,του αναρχομαρξι(στι)κού ειδώλου πραγματικότητος,’σε συνθήκες εκποιήσεως των ακινήτων(το ὕδωρ το παλλόμενον μιας πολύ παραγωγικής κληρονομίας κοψοχρονιάς της βριζω-οσπαστικής συνειδήσεως).Γόνοι του πλούτου,της βουλήσεως προς δύναμι,μιας ψυχαιωνιότητος(επιστημονισμός και επικαλύμματα επιστήμης),ακόμη,τα έθνη;Επιστροφή ‘στην Αναγέννηση έχουμε;Γί(γ)νεται;Βαρέα ναρκωτικά και ‘σε ανοξείδωτο ‘Μέιντ ιμ Κοσσόβ(ε)ν(/Κοσσόφ-σκαγια..)’;Υπερβολές,ίσως,του Ντι Βρέ(ό)σ(ν)το αλλ’απέναντι εγκαθέτων και μισθωτών(μαθητών),κατά την παρακολούθηση χαχόλων αστειονομικών και αργοσχόλων μυών ανά δυο-δυο προς τη Χίο.’Θες να ‘ρθς(για να ‘ξες/’ξύσ’…);Σφάλμα υποτυπώδους νοημοσύνης η κατηγοριοποίηση,διαπράττεται κατά την κατηγοριοποίηση του περιεχομένου της Κιβωτού του Νώε,αν και τα είδη,’στο φυσικό των,εντελώς,κόσμο,το σύμπαν,διακρίνονται και διαφέρουν,αντικρί(ύ)ζονται,αλληλοσπαρασσόμενα και φθειρόμενα,χωρίς αρχές και έννοιες και μέριμνες άλλες..
Τι κληρονομία επιτρέπεται από τις κάστες,τα τραστ συμφερόντων,τον αδηφάγο χρόνο;Η καπηλεία δεν έχει μέλλον.Μάλλον και τρέφεται από τη μερίδα του λέοντος που έμεινε(-και-το ό,τι).Αναζητούνται αυθέντες ελλείψει ανθρώπων.