Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

29.08.2013: ΣΥΡΙΑ > Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

ΠΗΓΗ: ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α

του Αθανασίου Δρούγου*
Εμμένω στο ότι η Συρία είναι χειρότερη περίπτωση του Ιράκ και της Λιβύης, και ασφαλώς είναι πιό εξοπλισμένη από ότι ήταν η Λιβύη του Καντάφι.  Και δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο θέμα της. Αλλά και πολιτική λύση είναι σχεδόν ανέφικτη. Καμμιά πλευρά δεν μπορεί να επιβληθεί της άλλης, φονικό αδιέξοδο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία και η Κίνα είναι σταθερά αντίθετες. Και αν η σύνθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας (με Αυστραλία, Μαρόκο, αφρικανικές χώρες) ευνοεί τη Δύση, το ρωσικό veto κλείνει την πόρτα για οποιαδήποτε νομιμοποίηση της επέμβασης. Οι δυτικοί και οι Άραβες κινούνται εκτός πλαισίου ΟΗΕ, στα πλαίσια ενός ''συνασπισμού των προθύμων", στη βάση του παράνομου της χρήσης χημικών όπλων του 1925, της συνθήκης περί χημικού αφοπλισμού και της ''responsibility to protect'' του ΟΗΕ το 2005.
ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΟΥΝΤΑ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΔΑΜΑΣΚΟ, ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΡΙΞΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ.  Η ΚΥΠΡΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΕΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΕΤΟΙΟΥ ΧΑΟΥΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ/ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΩΣΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΛΟΓΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: