Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ένα βήμα πριν ανοίξουν oι πύλες της κολάσεως στην Συρία: Προ εισβολής ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: DefenceNet

Η κατάσταση στη Συρία φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πρίν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από πλευράς Δύσης σε βάρος της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας και υπέρ των ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων.
Το σημερινό περιστατικό περί "χημικών όπλων" που υποστηρίζουν οι ισλαμιστές ότι έβαλλε ο συριακός Στρατός εναντίον τους και η άμεση προσφυγή της Βρετανίας στον ΟΗΕ "μυρίζει" εικόνα Ιράκ 2003 και προπαρασκευή επίθεσης.
Υπενθυμίζουμε την περιβόητη "κόκκινη γραμμή", του αμερικανού προέδρου Ομπάμα, αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ότι δηλαδή κάτι τέτοιο θα "έδινε το δικαίωμα" για χρήση στρατιωτικής βίας. Φαίνεται λοιπόν ότι αργά αλλά σταθερά δημιουργούνται οι προυποθέσεις του στρατιωτικού εγχειρήματος
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα φέρει ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το θέμα των καταγγελιών για χρήση χημικών όπλων σήμερα στην περιοχή της Δαμασκού, ενώ ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης Αχμαντ Τζάρμπα ζήτησε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη "σφαγή" που διαπράχθηκε σήμερα στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας, όπου "τουλάχιστον εκατό", σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισλαμιστές και άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των καθεστωτικών δυνάμεων, οι οποίες, σύμφωνα με τις Λαϊκές Συντονιστικές Επιτροπές, έκαναν χρήση χημικών όπλων.
Την ίδια στιγμή, ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε τον ΟΗΕ να μεταβεί αμέσως στους τόπους των σημερινών βομβαρδισμών.
Πάντως οι αμερικανικές δυνάμεις διαθέτουν πλέον στην Ιορδανία υπερσύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο επανδρώνεται από προσωπικό 273 ατόμων, υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί.
Το κέντρο αυτό που επικοινωνεί με τις αεροπορικές δυνάμεις της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, φέρεται να ιδρύθηκε για να συντονίσει επιχείρηση επιβολής ζώνης μερικής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τμήμα της Συρίας, στο πλαίσιο επέμβασης που βρίσκεται στο στάδιο της προπαρασκευής.
Υπάρχει και ειδικό τμήμα συντονισμού των ειδικών επιχειρήσεων των δυνάμεων ΗΠΑ και Ιορδανίας.
Σύμφωνα με τον ιστοχώρο, τα εγκαίνια του κέντρου επιχειρήσεων που ανήκει στην Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM: Central Command) ο σκοπός της επίσκεψης του αρχηγού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσι.
Υπενθυμίζεται, ότι στην Ιορδανία σταθμεύει δύναμη περίπου 1.000 Αμερικανών στρατιωτών, μαζί με μία μοίρα μαχητικών F-16 και συστοιχίες του αντιαεροπορικού – αντιβαλλιστικού συστήματος Patriot.
Μέλει να δούμε τη στάση της Ρωσίας-Κίνας τόσο στο ΣΑ του ΟΗΕ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκρίνουν επέμβαση, αλλά αυτό ούτε το 2003 εμπόδισε τις ΗΠΑ και την Βρετανία να εισβάλλουν στο Ιράκ.
Αλλά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά τώρα. Υπάρχει μια άλλη Ρωσία, και υπάρχει και το Ιράν και η Χεζμπολάχ...
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ότι και να γίνει, ο Λίβανος δεν θα μείνει εκτός της φωτιάς...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: