Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η Άγκυρα στήνει σκηνικό Αιγύπτου στην Ανατολική Μακεδονία;

ΠΗΓΗ: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 

Την αποκοπή από το Ελληνικό έθνος ζήτησε από τους μουσουλμάνους της Ανατολικής Μακεδονίας ο αντιπρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Συνομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανίων» Ιζέτ Αλτιντάς λέγοντας ότι «για τον Τούρκο, άλλος φίλος από τον Τούρκο δεν υπάρχει». Η δήλωση αυτή, που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις ξεκάθαρες και απροκάλυπτες διχαστικές ενέργειες που δρομολογούνται από την Άγκυρα στην Ροδόπη και στον Έβρο έγινε κατά τη διάρκεια των αγώνων πάλης με λάδι που πραγματοποιήθηκαν στο οροπέδιο Χίλια.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο περιθώριο των αγώνων δεν παρέστη από την πλευρά των επισήμων κανείς παράγοντας της περιοχής μη μουσουλμάνος, γεγονός το οποίο ενθάρρυνε δηλώσεις με τις οποίες καλλιεργείται η διχόνοια και ο διαχωρισμός του μουσουλμανικού απο το χριστιανικό στοιχείο. Γεγονός που όπως έχει αποδειχθεί σε Αίγυπτο αλλά και σε Συρία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες και εκρηκτικές καταστάσεις.

Ο Ιζέτ Αλτιντάς δήλωσε επίσης ότι «επιθυμώ να πω πως στηρίζουμε και είμαστε πίσω από κάθε αδερφό μας που δηλώνει πως είναι Τούρκος και ζει ως Τούρκος στην Δυτική Θράκη. Εμείς οι Τούρκοι που ζούμε στα Βαλκάνια πρέπει να έχουμε ενότητα και ομοψυχία».

Μετά από όλα αυτά εύλογα δημιουργείται το ερώτημα αν θα επέτρεπε η Άγκυρα παρόμοιες δηλώσεις Χριστιανών της Κωνσταντινούπολης ή ακόμα και στην Αντιόχεια.

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιδεικνύει μία ανοχή που ενθαρρύνει όλες τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μακεδονία. Πάντως στις εκδηλώσεις αυτές στο οροπέδιο Χίλια , μετείχαν ο πρόεδρος του Μειονοτικού-Εκπαιδευτικού και Μορφωτικού συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ και το Δ.Σ. του συλλόγου, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης Δρ. Σεζγκίν Τανρικουλού, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ και ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Επίσης παρών ήταν ο πρόεδρος των θρησκευτικών λειτουργών νομού Έβρου Αμπντουρραχίμ Κουρού, ο δήμαρχος του Ρουέν-Βουλγαρίας Ισμαήλ Οσμάν και ο αντιδήμαρχος του ο Σαμπρί Μεχμεταλή, ο πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν Αχμέτ Καραχουσείν, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου”, ο διευθυντής της Γυμναστικής Ακαδημίας του πανεπιστημίου Αδριανούπολης Δρ. Ιλχάν Τοκσόζ και ο αντινομάρχης Αδριανούπολης Βαγιαζήτ Ταντς.

Τέλος, στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ στον δήμο Αριανών Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν και άλλοι.

Πηγή: politikologia1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: