Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Στην Τουρκία κατασκευάστηκαν τα χημικά που έριξαν οι ισλαμιστές - Βίντεο

ΠΗΓΗ: DefenceNet

Για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση συμμαχεί με την Τουρκία προκειμένου να κτυπηθεί μια τρίτη χώρα και αυτό δεν γίνεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ που εν μέρει θα ήταν δικαιολογημένο, αλλά στο πλαίσιο μιας ολικής εκχώρησης κυριαρχίας που έχει μετατρέψει την χώρα σε ξένο προτεκτοράτο.
Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ε.Βενιζέλος μίλησε για "Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας την ρίψη χημικων από το καθεστώς Άσσαντ" χωρίς να έχει καμία απόδειξη για το ποιος έριξε τα χημικά (αντίθετα όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα έριξαν οι ισλαμιστές) μια θέση που συνάδει απόλυτα με αυτή των Ρ.Τ.Ερντογάν και του Α.Νταβούτογλου.
Είναι ακριβώς η ίδια δήωση που έκανε και ο Α.Νταβούτογλου: Χαρακτήρισε την επίθεση «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Πρέπει να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ούτε το 1999 στο Κόσοβο, ούτε το 2003 στο Ιράκ, ούτε το 2011 στην Λιβύη υπήρξε τέτοια "αλληλεγγύη" προς την Τουρκία όπως αυτή που επιδεικνύει τώρα στην Τουρκία η κυβέρνηση Σαμαρά.
To ότι περιμένει "λεπίδι" όλους τους χριστιανούς της Συρίας, Ελληνορθόδοξους στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αν επικρατήσουν οι ισλαμιστές, ουδόλως δείχνει να απασχολεί την κυβέρνηση που θα μπορούσε, έστω "για τα μάτια του κόσμου" να κάνει μια δήλωση για την ανάγκη προστασίας των Ελληνορθοδόξων.
Και όλα αυτά ενώ σήμερα ο αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ κατηγόρησε την Τουρκία ότι βρίσκεται πίσω από την ρίψη των χημικών όπλων.
Ο Σύρος πρεσβευτής Μπασάρ αλ-Τζααφάρι δήλωσε σχετικά ότι "Οι δυτικές χώρες και η Τουρκία επέτρεψαν στις τρομοκρατικές ομάδες να δημιουργήσουν ένα εργαστήριο κατασκευής χημικών όπλων στο τουρκικό έδαφος με υλικό από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και να μεταφέρουν τα όπλα αυτά στη Συρία για να τα χρησιμοποιήσουν".
Σε συνέντευξή του στο συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ιχμπαρίγια, η οποία αναμεταδόθηκε σήμερα από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana τονίζει ακόμα ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι "οι ένοπλες ομάδες έκαναν χρήση χημικών όπλων με σκοπό να προκαλέσουν ξένη στρατιωτική επέμβαση και επίθεση κατά της Συρίας".
Η εμπλοκή της Τουρκίας στην κατασκευή χημικών όπλων έχει καταδειχθεί και σε άλλες περιπτώσεις.
Η Τουρκία έχει δυνατότητα ανάπτυξης και κατασκευής χημικών όπλων και σίγουρα έχει εντάξει αυτή την κατηγορία όπλων στο οπλοστάσιό της.
Άλλωστε επανειλημμένα είχαν καταγγελθεί από τους Κούρδους η χρήση χημικών όπλων σε επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Φυσικά κανείς στην Ελλάδα και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν ενδιαφέρονται για το πως θα μπορουσε να αντιμετωπιστεί μια αιφνιδιαστική επίθεση π.χ. σε ένα νησί από ένα στράτευμα παντελώς ανεκπαίδευτο σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.
Ένα βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Vatan, επιβεβαιώνει το γεγονός της ανάπτυξης χημικών όπλων από τουρκικές εταιρείες και εν προκειμένω, μάλιστα και την παροχή τεχνογνωσίας και πρώτης ύλης στους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες να παρασκευάσουν και αυτοί χημικά όπλα!
Το βίντεο δείχνει σημαντικές ποσότητες πρώτων υλών για παραγωγή χημικών όπλων και δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της Συρίας.
Το βίντεο δείχνει ισλαμιστές να παρασκευάζουν χημικά όπλα με πρώτες ύλες που εξασφάλισαν από την τουρκική εταιρεία ΤΕΚΚΙΜ με τη βοήθεια των μηχανισμών του τουρκικού κράτους.
Η ΤΕΚΚΙΜ είναι εταιρεία που συνεργάζεται με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε διάφορα προγράμματα, αρκετά από τα οποία έχουν τον χαρακτηρισμό "Άκρως Απόρρητο". Τώρα πλέον ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από αυτά τα προγράμματα.
Το βίντεο μπορείτε να το βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://videogaleri.gazetevatan.com/18796_9_Kirli-tezgah.html
Από την άλλη πλευρά η Ρωσία φαίνεται ότι έχει αποδεχθεί ένα κτύπημα με τον χαρακτήρα "επιδρομής" λίγων εικοσιτετραώρων, αφού πλέον δεν αντιδρά ουσιαστικά:
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε, μεν, ότι η επιβολή στρατιωτικής λύσης στη Συρία "θα αποσταθεροποιήσει" τη χώρα και τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, αλλά πέραν τούτου, ουδέν.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ειδικό απεσταλμένο του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι, ανακοινώθηκε ότι "Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέμεινε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην πολιτικο-διπλωματική λύση στη Συρία, σημειώνοντας ότι η στρατιωτική λύση δεν θα οδηγήσει παρά σε επιπλέον αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και την περιοχή".
Είναι σαφές ότι η Μόσχα θεωρεί την επιδρομή "αναπόφευκτη", ρίχνει πλέον το βάρος της στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν της επιδρομής και δεν θέλει να βαρύνει την ατμόσφαιρα εν όψει την συνάντηση Πούτιν-Ομπάμα την ερχόμενη εβδομάδα στην Μόσχα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: