Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 
Όπως σημειώνεται στην σχετική πρόσκληση η εκδήλωση αποτελεί έκφραση αναγνώρισης για το έργο του υπέρ του διαθρησκειακού διαλόγου και για τον αγώνα του κατά του αντισημιτισμού.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς του Μωϋσή Κωνσταντίνη, Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, του Γεωργίου  Πετράκου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μαρσέλ Σολομών, Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, ενώ, θα παρέμβουν με σύντομες ομιλίες τους οι Ηλίας Σαμπετάι, Ραββίνος Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας,  Κώστας Ανδρουλιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και  Γιώργος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Θα ακολουθήσει η απονομή της τιμητικού Διπλώματος και Τιμητικής Πλακέτας και η Ομιλία του Τιμώμενου ιεράρχη με θέμα «Χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός: Εναύσματα από την ιστορία, τη θεολογία και την πράξη  της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το μουσικό πρόγραμμα: «Μουσικές Διαδρομές στη Μεσόγειο του Θεού και των Ανθρώπων» από την χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης που θα τη διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Βαραλής, Διευθυντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».
Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες ως λαός ποτέ δεν μίσησαν τους Εβραίους... Θυμάμαι μικρός, στη Β. όπου παραθερίζαμε, παραθέριζε και μια οικογένεια Εβραίων... Η μητέρα μου ήταν φίλη με τη μητέρα του σπιτιού, όπως και με τις άλλες φιλενάδες της... Απλώς αυτοί ήταν ξεχωριστοί, γιατί δεν συμμετείχαν στις γιορτές του καλοκαιριού ούτε τις Κυριακές και τον Δεκαπενταύγουστο... Ξεχώριζαν οι ίδιοι... Και θυμάμαι πολλές ιστορίες με Εβραίους που διέσωσαν οι Θεσσαλονικείς και άλλοι απ' το κυνηγητό των Γερμανών την κατοχή... Και στην Εκκλησία μας ψέλνουμε για τους παράνομους Ιουδαίους που σταύρωσαν τον Κύριο και τρύπησαν βαθειά την καρδιά της εξ Ιουδαίων μητέρας του και μητέρας μας Θεοτόκου... Για ποιο πράγμα λοιπόν τιμάται τώρα ο Δημητριάδος;... Είναι φίλος των Ιουδαίων, και δεν είναι επίσκοπος της Εκκλησίας του Κυρίου που έστειλε τους Αποστόλους να πορευθούν και να διδάξουν όλα τα έθνη την αλήθεια του Ευαγγελίου, σταυρούμενοι όπως κι Αυτός;...

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑΡΙΑ ΟΛΑΡΑ,ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ
ASLAN

dmk83donna@gmail.com είπε...

Μην αναρωτιέστε και απορείτε για τις .....βραβεύσεις, μάλλον προορίζεται για Αρχιεπίσκοπος και έχει αρχίσει ο ....έπαινος και η ....διαφήμισή του.

Ανώνυμος είπε...



Και πού είναι τό κακό ! Προσπαθεί ο άνθρωπος νά φτιάξει επάνω στο κεφάλι του φωλιά για νά καθήσει τό περιστέρι της επιφοίτησης Εδώ καί τόσα χρόνια επιμελείται τον περιστερώνα Φοβάμαί ότι τό ίδιο τό κεφάλι του έχει γίνει ένας περιστερώνας ,ξέρετε σάν τους τενεκέδες που βάζαμε στις αποθήκες γιά νά κουρνιάζουν τά πετεινά του ουρανού Τό ίδιο κάνει καί ο πρωτοσύγκελλός του Πολύ προικισμένο παιδί καί μέ κηρυγματική δεινότητα ! Πού νά είστε νά ακούτε τά κρεσέντα καί μινιουέντα του που σού δημιουργούν ρίγη συγκίνησης, ίσως μέ αυτό τόν τρόπο νά μαυλίζεται καί τό περιστέρι Αμήν !Αμήν !Αμήν !