Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Λένε ψέματα οι μητροπολιτικοί της Ι.Μ.Θ. για τη Διακοπή Μνημοσύνου [ΒΙΝΤΕΟ 2017]
Καλά κρασιά χρήστη. Τόν προστάτεψες. Ξεκίνησε καί στήν αποτείχιση τό παλαιοημερολογίτικο. Ολοι αρχηγοί. Αγώνας γιά τό πρωτείο.

katanixis.

Αφού είναι τόσο βαρειά άρρωστος πρός τί όλος ο αγώνας; Πώς νά μετανοήσει; Αφού παγώνει τό κεφάλι του. Καί αποτειχίστηκαν από τόν Αθηναγόρα καί έκαναν όλα αυτά τά ωραία. Τί βγήκε;

– Μου είπατε, Γέροντα, ότι έχω κρυφή υπερηφάνεια. Ποιά είναι η κρυφή υπερηφάνεια;
– Είναι η εσωτερική υπερηφάνεια. Και η εσωτερική υπερηφάνεια είναι πολύ χειρότερη από την εξωτερική.
– Γέροντα, τί διαφορά έχει η εξωτερική από την εσωτερική υπερηφάνεια;
– Η εξωτερική υπερηφάνεια φαίνεται και θεραπεύεται εύκολα. Ο άνθρωπος που έχει εξωτερική υπερηφάνεια φαίνεται και από τα ρούχα του και από το περπάτημά του και από την ομιλία του, και έτσι μπορεί κανείς να του πη καμμιά κουβέντα και να βοηθηθή. Ενώ η κρυφή υπερηφάνεια είναι πολύ ύπουλη και γι᾿ αυτό δύσκολα θεραπεύεται. Κρύβεται και δεν την βλέπουν οι άλλοι· μόνον ένας πεπειραμένος μπορεί να την καταλάβη. Η κρυφή υπερηφάνεια συνήθως υπάρχει στους πνευματικούς ανθρώπους. Και τότε, ενώ έχουν εξωτερικά σχήματα ταπεινά, σχήματα ευλαβείας, μέσα τους κρύβουν του κόσμου την υπερηφάνεια! Βλέπεις, ντύνεται στα κουρέλια το ταγκαλάκι…
– Γέροντα, ο άνθρωπος που έχει κρυφή υπερηφάνεια την καταλαβαίνει;
– Αν παρακολουθή τον εαυτό του, την καταλαβαίνει.
– Γέροντα, έχω τον λογισμό ότι αυτός που έχει κρυφή υπερηφάνεια, δεν νιώθει μέσα του ανάπαυση.
– Ανάπαυση θεϊκή δεν νιώθει, ούτε γνώρισε ποτέ την θεϊκή ανάπαυση, αλλά αναπαύει τον λογισμό του.
– Τί θα με βοηθήση, Γέροντα, να καταλάβω αν έχω κρυφή υπερηφάνεια και να αγωνισθώ να την διώξω;
– Αν κάνης, ας υποθέσουμε, έναν πνευματικό αγώνα και σού λέη ο λογισμός ότι κάνεις κάτι σπουδαίο, είσαι ενάρετη κ.λπ., σίγουρα υπάρχει μέσα σου υπερηφάνεια, αλλά την κρύβεις. Αν λοιπόν προσέξης, θα δής ότι νιώθεις μια ικανοποίηση ψεύτικη. Για να φύγη η κρυφή υπερηφάνεια, πρέπει να σιχαθής αυτό το ψεύτικο και να το πετάξης. Αυτούς που έχουν εξωτερική υπερηφάνεια, τους σιχαίνονται οι άλλοι, και έτσι μπορούν να διορθωθούν· ενώ, όσοι έχουν εσωτερική, κρυφή, υπερηφάνεια, πρέπει οι ίδιοι να σιχαθούν τον εαυτό τους, για να απαλλαγούν από αυτήν. Αλλά, και όταν δίνης στους άλλους το δικαίωμα να σού κάνουν παρατηρήσεις, αυτό θα σε βοηθήση, γιατί θα βγή έξω η κρυφή υπερηφάνεια, θα φανερωθή και σιγά-σιγά θα φύγη.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

http://trelogiannis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_524.html

Ανώνυμος είπε...

Aμέθυστε γιατί κατέβηκε το βίντεο?
Κοίτα τι γράφει ο Οδυσσέας Tσολογιάννης

ΙΔΟΥ που επαληθευθηκε και παλι η ΟΜΟΛΟΓΙΑ.
Κατεβασαν οι κακοηθεις της Κατανυξης το βιντεο αφου ο πατηρ Νικολαος πηγε και λειτουργηθηκε προχθες και παλι στους Οικουμενιστες του Αγιου Σπυριδωνα Τριανδριας Θεσσαλονικης.
Ω ΤΙ ΩΡΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ.
Οι ανθρωποι ...ΠΑΙΖΟΥΝ!!!!

amethystos είπε...

Η αποτείχιση τήν οποία πρεσβεύει ο Τσολογιάννης είναι δαιμονική.

Ανώνυμος είπε...

Η άγνοια και η αφέλεια στο φούλ.Βρε χοντρόπαπα γιατί τα κάνεις αυτά;Πατέρα Θεόδωρε ξύπνα τον.Αγράμματους τους λέει,αγράμματος είναι και αυτός.Ανέκδοτο μας είπε,ποντιακό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...