Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ελληνικό θα γίνει και η εκκλησιαστική περιουσία για το "καλό" της κοινωνίας. Το φαγοπότι ξεκινάει.


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Στο μεγάλο φαγοπότι για το "καλό" της κοινωνίας φαίνεται ότι μπαίνει και η εκκλησιαστική περιουσία. Ήλθε ο καιρός της να οδεύσει προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Σήμερα έγινε μια συνάντηση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Γαβρόγλου για το θέμα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον πιο αποτυχημένο Ιεράρχη που πέρασε κατά τη γνώμη μου απο τη θέση αυτή.

Μετά έχει σειρά το Άγιο Όρος. Εκεί βέβαια χρειάζεται αλλαγή στο σύνταγμα κλπ. Υπομονή.

Μελετώντας το βιογραφικό του κ.Γαβρόγλου δεν διέκρινα να έχει κάποια μεγάλη ερευνητική εμπειρία σε τεχνολογικό θέμα ή έστω στη βασική Φυσική. Τρία σημεία στο βιογραφικό του μου φάνηκαν ενδιαφέροντα και μια και οι καιροί είναι πονηροί τα κατέγραψα.



Ο κ.Γαβρόγλου είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΙ Ι.Λάτση που του χάρισαν το Ελληνικό (πολύ μακέτα ο τύπος) και τα κοιτάσματα στο Ιόνιο για να τα διαχειρισθεί σαν να είναι δικά του. Το άλλο είναι πως ενώ είναι μέλος της επιτροπής έρευνας και τεχνολογίας δεν έχει καμμία σχέση με το θέμα. Σαν να βάλεις τον Ρουβά στο υπουργείο Οικονομας... αρκεί να μπορεί να λέει αφηγήματα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με καινοτομίες, startups, one night stand κλπ όπως ο νεαρός κ.Παπαδημητρίου (με διαφορά ο πιο ποιοτικός αφηγητής του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ.Παπαδημητρίου διέγνωσε πρόσφατα τεράστια "μείωση" της ανεργίας (χάρις στα μπλοκάκια) και έχτισε έναν χάρτινο "ουρανοξύστη" πάνω σε αυτό. Καταπληκτικός παίκτης!

ΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ

Το χρεοκoπημένο κράτος και η εκκλησία θα σπάσει σε ιδιωτικές εταιρείες που θα κάνουν management και θα οικονομάνε κέρδη ενώ θα φεσώνουν ξανά το κράτος με νέα δάνεια (τα λένε "χρηματοδοτήσεις") αφού τα νέα σχήματα θα παραδίδονται χωρίς βάρη. Τα βάρη θα αφήνονται σαν ζημία στο κράτος, όπως πχ. ο τεμαχισμός σε "καλή" ΔΕΗ και σε "κακή" ΔΕΗ, του οποίου το χρέος έτσι θα αυξάνει. Η μεταβίβαση δεν θα κοστίζει λόγω χρεοκοπίας. Αυτό το κόλπο αφορά και τις υπηρεσίες των χρεοκοπημένων περιφερειών και δήμων. Καταπληκτικό μοντέλο ανάπτυξης και με το αζημίωτο για τους πολιτικούς με "λεπτά" αισθήματα και ιδεολογία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ   zcode

Δεν υπάρχουν σχόλια: