Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΕΒ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΣΤΗΣ;


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΕΒ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΣΤΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, το ακόλουθο απόσπασμα από το “Κάλεσμα της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου”:

“Ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην Παναίρεση του Οικουμενισμού, αποδεχόμενος της αιρετικές αποφάσεις της Ψευδο-συνόδου της Κρήτης του 2016. Επειδή η Ιερά μας Μονή, εξ αυτού του λόγου, σύμφωνα με τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, έπαυσε το μνημόσυνο και την κοινωνία του, μη αναγνωρίζοντάς τον έτσι ως Ορθόδοξο Μητροπολίτη Φλωρίνης, αυτός γνωστοποίησε πρόσφατα στην Ιερά μας Μονή ένα έγγραφο με το οποίο παύει από τις πνευματικές θέσεις τους τον Ηγούμενο, Γέροντα Αρχιμανδίτη  Μάξιμο Καραβά και τα δύο μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου. 

Σημειωτέον ότι, η παύση του μνημοσύνου του έγινε ύστερα από μια πολύμηνη περίοδο αναμονής από την Ιερά μας Μονή για την απόρριψη από εκείνον αυτών των αιρετικών αποφάσεων και ύστερα από σχετικές προειδοποιήσεις της προς τούτον.”

Η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου προβαίνει σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία εναντίον του Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεοκλήτου. Τον κατηγορεί συγκεκριμένα ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι Οικουμενιστής και ότι απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και αποδέχτηκε τις αιρετικές αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Φοβερή πράγματι καταγγελία. Από πού εξάγεται, όμως, αυτό το συμπέρασμα; Υπάρχει αλληλογραφία του Σεβασμιώτατου με τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Μάξιμο, η οποία να στοιχειοθετεί μιά τόσο σοβαρή κατηγορία; Αν υπάρχει γιατί δεν δημοσιοποιείται;

Εμείς γνωρίζουμε ότι ο Σεβ. Φλωρίνης έδωσε συνέντευξη φωτιά εναντίον της Συνόδου της Κρήτης και αρνήθηκε να παραστεί στις εργασίες της επειδή -όπως χαρακτηριστικά είπε- δεν ήθελε να είναι "γλάστρα". Εξ όσων δημοσιεύθηκε, επίσης, δεν έδωσε εντολή στους ναούς και στις Μονές της Μητροπολιτικής του περιφέρειας να διαβαστεί το διαβόητο Μήνυμα “Προς το Λαό” της Ιεράς Συνόδου.

Επομένως, από πού εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Σεβ. Φλωρίνης απεδέχθη τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου και απαρνήθηκε την Ορθοδοξία;

Μήπως ο Πανοσ. Αρχιμ. Μάξιμος και οι εν Χριστώ αδελφοί του υπονοούν ότι ο Σεβ. Φλωρίνης είναι οικουμενιστής απλά και μόνον επειδή δεν αποτειχίζεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη; Αν γι’ αυτό ο Σεβασμιώτατος θεωρείται οικουμενιστής και Κολυμπαριστής και αρνητής της Ορθοδοξίας τότε οι πατέρες της Μονής σφάλλουν διπλά: Πρώτον διότι θεωρούν τον Σεβ. Θεόκλητο οικουμενιστή και Κολυμπαριστή και δεύτερο επειδή διέκοψαν το μνημόσυνό του.

Ο ΙΕ΄ Κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου, που επικαλούνται οι πατέρες της Μονής, είναι σαφέστατος. Μόνον τότε επιτρέπεται η διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη ΕΦΟΣΟΝ "κηρύττει γυμνή τη κεφαλή κατεγνωσμένη αίρεση".

Απομένει, λοιπόν, στους πατέρες της Μονής να μας διαφωτίσουν για ποιο λόγο θεωρούν τον Σεβ. Φλωρίνης αρνητή της Ορθοδοξίας, οικουμενιστή και Κολυμπαριστή, επειδή όλα ανεξαίρετα όσα γνωρίζουμε για τον Σεβασμιώτατο μαρτυρούν ότι και ορθόδοξος και αντιοικουμενιστής είναι και αντικολυμπαριστής.

Αν οι πατέρες της Μονής έχουν αδημοσίευτα στοιχεία που αποδεικνύει το αντίθετο τους παρακαλούμε θερμά και υικά να τα δημοσιοποιήσουν για να καθησυχάσουν τη συνείδησή μας, επειδή είμαστε μεν αλληλέγγυοι στους πατέρες και αδελφούς μας που διακόπτουν το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη, αλλά εφόσον, βεβαίως, τηρούνται οι προυποθέσεις που επιτάσσουν οι Ιεροί Κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...