Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ο μακαριστός Καβάλας Προκόπιος στην τελευταία Ιεραρχία για το μάθημα των Θρησκευτικών


Αποτέλεσμα εικόνας για Καβάλας Προκόπιος

«…….Για την Εκκλησία μας στενοχωριέμαι, γιατί αυτοί καθώς φαίνεται έχουν άσχημα σχέδια και δυστυχώς βρήκαν τον κατάλληλο…. Δούρειο Ίππο».
Απόσπασμα από άρθρο του Σωτήρη Τζούμα στον “Εξάψαλμο” για τον μακαριστό μητροπολίτη Καβάλας Προκόπιο
…………….Το ίδιο μεγαλείο που σε έκανε να σιωπήσεις μέσα στην τελευταία Ιεραρχία για το μάθημα των Θρησκευτικών, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να μην «στενοχωρέσει» τον Υπουργό Παιδείας κ. Γιαβρόγλου, με αυτά που είπες και τα οποία θα πυροδοτούσαν το κλίμα και θα συνέχιζαν μετά και οι άλλοι Ιεράρχες, σου φέρθηκε σκαιότατα και σου μίλησε απαξιωτικά, σχεδόν υποτιμητικά, όταν εσύ τόλμησες να τον ρωτήσεις ευθέως και ευθαρσώς εντός του Ιερού Σώματος της ΙΣΙ, ότι θεωρείς ότι πέρα των επισήμων συνομιλιών και συνεδριάσεων των μελών της Επιτροπής υπάρχει και άλλος δίαυλος επικοινωνίας με το Υπουργείο όπως φαίνεται από όλα εκείνα που πρόκυψαν και συζητούνταν στην Ιεραρχία εκείνη τη μέρα!

 Και ο Αρχιεπίσκοπος για να μην επεκταθεί ο θόρυβος που προκάλεσε το εύστοχο ερώτημά σου και να σου κλείσει το στόμα, σου μίλησε αισχρά για να φοβίσει τους νεώτερους και για να μπλοκάρει τις αντιδράσεις των Ιεραρχών! Και ενώ εσύ μπορούσες να ξετινάξεις τον Ιερώνυμο και την παρέα του στον αέρα, προτίμησες να σιωπήσεις.
– «Δεν λυπάμαι για μένα», μου είπες όταν το συζητήσαμε ! «Πάει ο καιρός που στενοχωριόμουν για τέτοια θέματα! Για την Εκκλησία μας στενοχωριέμαι τώρα, γιατί αυτοί καθώς φαίνεται έχουν άσχημα σχέδια και δυστυχώς βρήκαν τον κατάλληλο…. Δούρειο Ίππο».
–«Θέλετε να τα γράψω όλα αυτά και να τους κάνω ρεζίλι;»σε ρώτησα
– «Όχι παιδί μου! Ησύχασε!Δεν θα τους δώσω αυτή τη χαρά ότι με πείραξε όλο αυτό»μου είπες σε αυστηρό ύφος!

Αυτός ήσουν Δεσπότη μου! Αυθεντικός και ακέραιος άνθρωπος με γνήσιο εκκλησιολογικό φρόνημα……….

Δεν υπάρχουν σχόλια: