Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

"ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ": Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ Γ.Ο.Χ., ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΩΝ

Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης
Αννόβερο Γερμανίας
Πολλά από αυτά που γράφονται και λέγονται από τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως "αντιοικουμενιστές" δεν χωρεί αμφιβολία, ότι είναι γραφικά και μόνο γέλιο προκαλούν. Πολλά επίσης είναι και τα ψέματα τους, πολλές και οι συκοφαντίες τους, πολλή και η λάσπη τους. Όμως εξίσου πολλά είναι και τα κακά που δημιουργούν στο σώμα της Εκκλησίας. Παρασύρουν τον κόσμο με τα ανόητα ψέματά τους και σκέφτομαι μήπως τελικά εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Σε ποιον, αυτοί ξέρουν, εγώ απλά αναρωτιέμαι λαμβάνοντας υπόψη τα καμώματά τους. Εκείνο βέβαια που εύκολα παρατηρεί κανείς είναι πως, ότι κι αν αναφέρουν από δω θα το πάνε από κει θα το φέρουν, τελικά καταλήγει ως λίθος ριπτόμενος εναντίον του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου και αυτού του ίδιου του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στο όνομα του δήθεν "οικουμενισμού", ενός οικουμενισμού που δεν θα σταματήσω να γράφω και να λέω ότι πρόκειται για δικό τους κατασκεύασμα, για να έχουν αιτία πολέμου. Και η άποψή μου αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι, όσα ισχυρίζονται είναι φαιδρά και τερατώδη ψέματα. Επικαλούμενοι συνήθως "ανώνυμους πιστούς" καταγγέλλουν "οικουμενιστικά" σημεία και τέρατα που δυστυχώς κάποιοι αδαείς τα πιστεύουν και παρασύρονται σε ακραίες αντιδράσεις, αμαυρώνοντας έτσι την εικόνα της Εκκλησίας μας. Ακούγοντάς τους κανείς του δημιουργείται η εντύπωση ότι έχει επέλθει ένωση με τους ρωμαιοκαθολικούς και τους προτεστάντες εφόσον συνέχεια οι αχρείοι μιλούν ακόμη και για συλλείτουργα, κάτι το οποίο βεβαίως και δεν ισχύει. Αφήστε πια τις "συμπροσευχές"˙ λες και είναι χειρότερο να παραβρίσκεται κανείς σε εκδηλώσεις άλλων δογμάτων, από το να συλλειτουργεί και να προσεύχεται από κοινού με καθηρημένους και αφορισμένους. 
Αρκετοί είναι εκείνοι που μου λένε να μην ασχολούμαι με αυτό το θέμα, γιατί έτσι τους κάνω και διαφήμιση. Όμως εγώ διαφωνώ, διαφωνώ γιατί διαθέτουν οργάνωση τέτοια, που με ταχύτητα αστραπής μεταδίδουν τα τερατώδη ψέματά τους όλα τα κλωνοποιημένα ιστολόγια και άλλα μέσα επικοινωνίας που διαθέτουν. Μια δήθεν είδηση βγάζει ένας και αμέσως όλοι οι "κλώνοι" την αναπαραγάγουν. Κι έτσι το ψέμα πάει σύννεφο! 
Διαβάζω σε ένα από αυτά, το οποίο αναφερόμενο στη Βάπτιση ενός ιταλού στο Άγιον Όρος, μεταξύ άλλων γράφει, ότι υπάρχει "οδηγία" του Φαναρίου που λέει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι είναι καλύτερα να μην προσέρχονται οι ρωμαιοκαθολικοί στην Ορθοδοξία, διότι σε λίγο θα γίνει η ένωση των εκκλησιών! 
Αλλού πάλι αναφέρεται ότι ο κληρικός της Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνος Μύρων ο οποίος συμμετείχε ως σύμβουλος στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, συνέβαλε στην σύνταξη του αιρετικού "Νέου Συμβόλου της Πίστεως" και συμπροσευχήθηκε απαγγέλοντάς το μαζί με τους άλλους παρευρισκομένους, στο πλαίσιο εκδήλωσης, την οποία ονομάζουν "οικουμενιστική λειτουργία", που έγινε στις 8 Ιουλίου στο Αμβούργο, ως διαμαρτυρία για την συνάντηση των G20. 
Δεν έψαξαν να μάθουν όλα αυτά τα καλόπαιδα, ότι το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο κατά βλάσφημο τρόπο αποκαλούν "Νέο Σύμβολο της Πίστεως" συγκρίνοντάς το έτσι με το πραγματικό, έχει να κάνει με κείμενο της Σεούλ του 1990 και βεβαίως δεν συμμετείχε ο π. Κωνσταντίνος στην σύνταξή του, ούτε το απήγγειλε, ούτε ασχολήθηκε καθόλου με αυτό. Και ναι, παραβρέθηκε στην διαμαρτυρία ως Ορθόδοξος κληρικός, όπου και ανέγνωσε τους Μακαρισμούς στα ελληνικά. Όμως τους βολεύει όλους αυτούς να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πιάσει. Και προσπάθησαν να κατηγορήσουν ποιον; τον π. Κωνσταντίνο Μύρων, ο οποίος τόσες ψυχές έχει οδηγήσει στην Ορθοδοξία, τον αριθμό των οποίων αν όλοι αυτοί τον είχαν σε κιλά, θα ήταν επικίνδυνα υπέρβαροι.
Δεν θα αναφερθώ σε όσα κατά καιρούς έχουν γράψει για μένα, θα απαντήσω μόνο με την ευκαιρία στη γελοία ερώτηση ενός από τα "κλωνοποιημένα". Λέει λοιπόν: "Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του κ. Φραγκουλάκη στην ερώτηση: "Θα καταδικάσει η Εκκλησία της Γερμανίας τον γάμο των ομοφυλοφίλων ή θα τους παντρεύουνε στο όνομα της "αγάπης";" Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η Εκκλησία της Γερμανίας δεν είναι μια ξεχωριστή Εκκλησία. Ως Μητρόπολη ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατά συνέπεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος. 
Όσον αφορά εμένα τον π. Γεράσιμο Φραγκουλάκη (φαντάζομαι σε μένα αναφέρεστε με το κ. Φραγκουλάκη), έχω να σας πω τα εξής: Κατ΄ αρχήν εσείς οι μεγάλοι κανονολόγοι και εκκλησιολόγοι, οι σούπερ Ορθόδοξοι ρωτήστε κανένα παιδάκι του Κατηχητικού, για να μάθετε πώς προσφωνούνται οι Ορθόδοξοι κληρικοί. Όσον αφορά στο "ευφυές" ερώτημά σας, απάντησα ήδη πιο πάνω με ό,τι αναφέρω σε σχέση με την Μητρόπολή μας. 
Το ότι με την προσφώνησή σας δείχνετε να περιφρονείτε την ιεροσύνη μου, το αντιπαρέρχομαι γιατί πιστεύω ότι τόσο σας κόβει ή μάλλον τόσο σας αφήνει να σας κόβει η μανία και το μίσος σας. Αν πάλι δεν αναφέρεστε σε μένα, τον π. Γεράσιμο Φραγκουλάκη δηλαδή, τότε συγγνώμη για τα παραπάνω και ψάξτε βρείτε τον κ. Φραγκουλάκη για να σας απαντήσει ο ίδιος. Λυπούμαι αλλά εμείς δεν είμαστε "κλωνοποιημένοι" οπότε δεν μπορώ να σας βοηθήσω! 
Όλα αυτά αποτελούν δείγμα του δαιμονικού τρόπου με τον οποίο εργάζονται όλοι αυτοί, με κύριο στόχο τους επαναλαμβάνω Οικουμενικό Πατριαρχείο και Οικουμενικό Πατριάρχη. 
Βέβαια το τελευταίο διάστημα που η κατάσταση τους έχει ξεφύγει από τα χέρια, διότι δεν είχαν καταλάβει ότι όλο αυτό το διάστημα έσπερναν θύελλες, με αποτέλεσμα τώρα να θερίζουν καταιγίδες, οι πιο "έξυπνοι" από αυτούς βάζουν την ουρά στα σκέλια κατά το κοινώς λεγόμενο και αποτραβιούνται στα μετόπισθεν, αφήνοντας κάποιους δευτεροκλασάτους "αντιοικουμενιστές" στο "πολεμικό" μέτωπο που εκείνοι άνοιξαν. Ψελλίζουν βέβαια πότε-πότε ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να δημιουργήσουν σχίσμα, ούτε προσχωρούν στους Γ.Ο.Χ. και άλλα παρόμοια. Τα γεγονότα όμως ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ψεύδονται. Είδαμε σε πανηγύρεις ιερών Μονών τον λαό να διχάζεται, κληρικούς να παρεμποδίζονται ακόμη και να προσκυνήσουν τις εικόνες και να απωθούνται, λαϊκούς εξοργισμένους να χρησιμοποιούν ως επιχειρήματα για την οργή τους τα ψεύδη με τα οποία τους έχουν φανατίσει. Είδαμε παλαιοημερολογήτικους ιστότοπους να καλούν τον κόσμο σε ξεσηκωμό τις ημέρες των πανηγύρεων. Ίσχυσε δυστυχώς το "του εχθρού μου ο εχθρός είναι εμένα φίλος μου" και έγιναν ένα με τους Γ.Ο.Χ. Δεν πιστεύω πως οι Γ.Ο.Χ. γύρισαν με το νέο ημερολόγιο, αλλά ότι οι "αντιοικουμενιστές" τους άνοιξαν κεκρόπορτα για να εισβάλουν. Το δραματικό όμως είναι ότι παρέδωσαν άγιο θυσιαστήριο και συλλειτουργούν με καθηρημένους και αφορισμένους. Προσπαθούν βέβαια κάποιοι νεοαποτειχισθέντες να το αποσιωπήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν, χωρίς να κρύβουν ότι όλοι αυτοί οι καθηρημένοι και αφορισμένοι είναι γέροντες τους και μέντορες τους, όπως λένε. Όλοι αυτοί οι δήθεν "αντιοικουμενιστές" αποτελούν τον Δούρειο Ίππο των Γ.Ο.Χ., των καθηρημένων και των αφορισμένων που θέλουν να αλώσουν την Εκκλησία, να καταρρακώσουν την Ορθοδοξία, να εγκαταστήσουν την δική τους εκκλησία, την άχριστη. Έχουν μετατρέψει τους πιστούς σε οπαδούς και την εκκλησία σε γήπεδο. Προσπαθούν να πατάξουν τον ποιμένα και να διασκοπρισθούν τα πρόβατα. Όμως "σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν", διότι ζει Κύριος ο Θεός ημών, ο Θεός των δυνάμεων και κατατροπώσει αυτούς.
fanarion

ΣΧΟΛΙΟ: Αυτό είναι τό άλλοθι πού προσφέρει πλουσιοπάροχα ο αντι-οικουμενισμός καί δυναμώνει τήν θέληση τών οικουμενιστών. Διότι κανείς δέν ασχολήθηκε μέ τό περιεχόμενο τού οικουμενισμού αλλά προτίμησαν όλοι τους νά πλατσουρίζουν στά λασπόνερα τού παλαιού, τίς αοριστολογίες τής παναιρέσεως καί τόν ψυχωτικό μανιχαισμό τού Καντιώτη.

Αλλά αγαπητέΑρχ.κ.Φραγκουλάκη, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος επαναλαμβάνει πολύ συχνά, απευθυνόμενος στόν Πάπα Φραγκίσκο, ότι ποθούμε μέ δύναμη νά φτάσουμε στό ευλογημένο κοινό ποτήριο. Αυτό εσείς πώς τό καταλαβαίνετε; Αφού δέν πιστεύουμε στόν ίδιο θεό, δέν έχουμε τόν ίδιο θεό, πώς θά έχουμε κοινό ποτήριο; ΟΥΚ ΕΣΣΟΝΤΑΙ ΘΕΟΙ ΕΤΕΡΟΙ ΠΛΗΝ ΕΜΟΥ, ΜΆΣ ΛΈΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ!! Αυτό τό κοκτέιλ πού οραματίζεται ο πατριάρχης δέν θά είναι βεβαίως πρός σωτηρίαν αλλά τότε πρός τί; Δέν σάς ανησυχεί λίγο τό θέμα;

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: