Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Μπονχέφερ: «Ο Χριστός έχει να πει κάτι καθοριστικό για όλη μας τη ζωή»


Ο Jeffrey Baldwin, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Ελληνικού Βιβλικού Κολλεγίου, μιλάει στην παρουσίαση του βιβλίου του Έρικ Μεταξά, «Μπονχέφερ-ο θεολόγος που εναντιώθηκε στον Χίτλερ». Η παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Εν πλω» (Χαρ.Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Αtrium). Στην παρουσίαση μίλησαν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Δρ. Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Στρασβούργου και ο συγγραφέας.
pemptousia

"Το Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο είναι θεολογικό εκπαιδευτήριο που υπηρετεί τις ελληνικές ευαγγελικές εκκλησίες με έδρα του την Αθήνα. Σκοπός μας είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση όλων των φοιτητών μας μέσα από την υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή διδασκαλία, τις ευκαιρίες που προσφέρουμε για πρακτική διακονία και τη ζωντανή και δυναμική διάπλαση του χαρακτήρα μέσα στο χριστιανικό περιβάλλον της κοινότητας φοιτητών και καθηγητών του Κολεγίου.
Στο Κολέγιο μας εκπαιδεύονται άτομα από διάφορες εκκλησιαστικές αποχρώσεις και έτσι οι φοιτητές που ζούνε μέσα στην κοινότητα του Κολεγίου έχουν πολλές ευκαιρίες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να μάθουν ο ένας από τον άλλον".

ΣΧΟΛΙΟ: Αποδεκτή η ομολογία, ότι μπορεί νά διαβαστεί τό βιβλίο καί από κάποιον ο οποίος δέν είναι θεολόγος. Απόδειξη ο ίδιος  Ο Jeffrey Baldwin. Οι Διαμαρτυρόμενοι δέν διαθέτουν θεολογία, αλλά σκέψεις καί πράξεις ανίερες γύρω από ιερά πράγματα.
Οι προτεστάντες έχουν ταυτίσει τό πνεύμα μέ τό πνεύμα τής εποχής. Τό οποίο γεννιέται από τό πνεύμα τού περιούσιου λαού καί βρίσκεται σέ διαρκή πάλη επικράτησης μαζί του. Καί διαιρεί πάντα τά έθνη. Φυσικά όλη αυτή η ιστορία δέν έχει σχέση μέ τήν εκκλησία. Ισως μέ τόν χριστιαν-ισμό καί τήν Πολιτεία τού Θεού πού επινόησε ο Αυγουστίνος. Είναι η εκκοσμίκευση.
Σήμερα τό πνεύμα τής εποχής είναι ο αντιρατσισμός καί ο αντιεθνικισμός. Μεταφρασμένο στά εκκλησιαστικά δρώμενα είναι ο οικουμενισμός. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ;Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
Φίλε Διαμαρτυρόμενε ο Χριστός δέν μάς καλεί στόν θάνατο. Δέν είναι ο εωσφόρος, μακρυά από μάς. Μπορεί νά είσαι συνειδητός χριστιανός, τής πράξης, πιστός τού Κυρίου δέν είσαι.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...