Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΙΚΑΝΟ

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία θεωρεί μόνο τους πολιτικούς ικανούς ενώ το λαό ανίκανο. Ο λαός είτε περιορίζεται σε εξωκατευθυνόμενη εκλογή πολιτικών προσώπων, είτε καλείται σε κάποια δημοψηφίσματα, αφενός για να ξεκαθαρίσουν οι πολιτικοί τούς μεταξύ των λογαριασμούς, αφετέρου για να του φορτώσουν αποφάσεις που φοβούνται να πάρουν οι ίδιοι.

Κάποιος φίλος επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία δίνει
το δικαίωμα στον λαό να αποδείξει ότι δεν είναι ανίκανος. Λάθος. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δίνει τυπικά αυτό το δικαίωμα, αλλά στη συνέχεια αφήνει το λαό θεσμικά απροστάτευτο και αφοπλισμένο, βορά στα χέρια των πολιτικών και των οικονομικών αφεντικών τους. 

Πόσο διαφορετικά θα ήταν όμως τα πράγματα αν:

Υπήρχε ο θεσμός της ανάκλησης; Αυτό δεν το επιτρέπει η κοινοβουλευτική "δημοκρατία". Το λαό τον θέλει μόνο για την εκλογή επαγγελματιών πολιτικών και μετά να περιέρχεται σε παθητικότητα.

Υπήρχε ο θεσμός των δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία και φυσικά όχι με σχεδόν ανεφάρμοστες προϋποθέσεις και τεράστιο αριθμό υπογραφών.

Υπήρχε η δυνατότητα αναθεώρησης του Συντάγματος με λαϊκή πρωτοβουλία.

Υπήρχε η δυνατότητα κλήρωσης εκείνου του αριθμού των αντίστοιχων βουλευτών, ανάλογα με το ποσοστό της αποχής ή μη υπέρβαση τους απαγορευτικού ορίου εισόδου στη Βουλή.

Καμία από τις πιο πάνω δυνατότητες που θα βάζει το λαό στην πολιτική και στη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων δεν θέλει η κοινοβουλευτική δημοκρατία και οι συστημικά σιτιζόμενοι «πνευματικοί» απολογητές της. Επομένως, η κοινοβουλευτική δημοκρατία θεωρεί το λαό ανίκανο για πολιτική και μόνους ικανούς τους προβεβλημένους από το σύστημα επαγγελματίες πολιτικούς.


ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΡΑΤΟΣ. ΜΕ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.Ο ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΒΡΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΑΡΧΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΑΘΕ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ. ΟΠΩΣ Η ΡΩΜΗ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ. ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΙΠΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΕΣ.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ; ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΤΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΧΘΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΕΣΠΑ Ή ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΑΜΩΝ ,ΒΑΠΤΗΣΕΩΝ ,ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ ΚΗΔΕΙΩΝ ΟΠΟΥ ΙΕΡΕΙΣ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ. ΑΝ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΘΑΠΕΣΙ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ;

amethystos είπε...

Τόν θεό εν πνεύματι καί αληθεία δεί προσκυνείν.Θά αλλάξουν όλα. Θά επιστρέψουμε στόν Μέγα Αρχιερέα. Μάς προβληματίζει η συντήρηση καί η διατήρηση τών κεκτημένων. Τά οποία δέν υπάρχουν πλέον.