Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εισβολή του τουρκικού Στρατού στην Κομπάνι – Πολιορκείται η πόλη-σύμβολο των Κούρδων


***Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνουν οι Κούρδοι για να κρατήσουν την πόλη σύμβολό τους την Κομπάνι από εισβολή του τουρκικού Στρατού, μεγάλες μονάδες του οποίου έχουν καταλάβει τα περίχωρα Bobene και Sifteke με αφορμή την ανακοίνωση των Κούρδων για προκήρυξη εκλογών

Μία τεθωρακισμένη ταξιαρχία και ένας λόχος Ειδικών Δυνάμεων έχουν εισέλθει στα δύο αυτά χωριά ενώ Τούρκοι στρατιώτες του Μηχανικού έχουν ξεκινήσει την ναρκοθέτηση των περιμέτρων τους.

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν άρματα μάχης Μ-60 και τεθωρακισμένα οχήματα ΑΙFV ενώ έχουν μεταφέρει από τον Έβρο τεθωρακισμένα οχήματα ITV (improved TOW vehicle) τα οποία κάνουν χρήση των αντιαρματικών ΤΟW έχοντας μάθει προφανώς τα μαθήματά τους από τις σοβαρές απώλειες στην Αλ Μπαμπ εναντίον των μαχητών του ISIS όπου τα άρματα μάχης δρούσαν χωρίς πλευρική προστασία με αποτέλεσμα οι ισλαμιστές να καταστρέψουν αρκετά από αυτά.

Η Τουρκία είναι η πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2016 οπότε και ξεκίνησε η Επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» εναντίον του ISIS που επιχειρεί να εισέλθει τόσο βαθιά στην κουρδική ενδοχώρα.

Η Άγκυρα θέλει να καταλάβει εδάφη στρατηγικής σημασίας για τους Κούρδους ώστε να τους αποτρέψει από το ν αιδρύσουν κουρδικό κράτος ή εάν αυτό συμβεί να είναι μη βιώσιμο καιν ελλιπές.

Ήδη οι Κούρδοι αναγκάστηκαν μπροστά στις υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την πόλη Αφρίν και εάν συμβεί το ίδιο και στην Κομπάνι θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για αυτούς καθώς πέραν της στρατηγικής σημασίας της είναι και ένα σύμβολο για τους Κούρδους.

Σημειώνεται ότι εκεί πριν δύο χρόνια το ISIS ηττήθηκε κατά κράτος χάνοντας πάνω από 2.000 άνδρες.

Για πολλούς η πολύμηνη αυτή μάχη ήταν η αρχή του τέλους για την ισλαμιστική οργάνωση.

***Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνουν οι Κούρδοι για να κρατήσουν την πόλη σύμβολό τους την Κομπάνι από εισβολή του τουρκικού Στρατού, μεγάλες μονάδες του οποίου έχουν καταλάβει τα περίχωρα Bobene και Sifteke με αφορμή την ανακοίνωση των Κούρδων για προκήρυξη εκλογών

πηγη

national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: